ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξεκινά η Α1 μπάσκετ

ξεκινά-η-α1-μπάσκετ-130758

Με 5 ομάδες από την Μαγνησία ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Κατηγορίας της ΕΣΚΑΘ. Στο Α’ Όμιλο βρίσκονται οι εξής Μαγνησιώτικες ομάδες: Ανάληψη, Γ.Σ Βόλου, Ν.Α Νίκης,Αλμυρός και Λεχώνια.

Το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 27 Οκτωβρίου και τελειώνει στις 31 Μαρτίου. Έτσι για την 1η αγωνιστική στον Α’ Όμιλο η Ανάληψη θα αντιμετωπίσει την ομάδα των Λεχωνίων, ο Αλμυρός θα παίξει με αντίπαλο τον Μύτικα και υπάρχει και το τοπικό ντέρμπι όπου ο Γ.Σ. Βόλου θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ οι Ν.Α Νίκης έπαιξαν ήδη με τον Εθνικό στη Λάρισα (λόγω των υποχρεώσεων του Γιώργου Ζαφειρούδη με την ανδρική ομάδα της Νίκης) από τον οποίο ηττήθηκαν με 45-36.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Α1 Κατηγορίας μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ:

Εθνικός-Ν.Α Νίκης 45-36
Ανάληψη-Λεχώνια
Μύτικας-Αλμυρός
Ολύμπια-Νίκαια
Γ.Σ Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου

Στον Β’ Όμιλο στην 1η αγωνιστική παίζουν:

Φάρσαλα-Φοίβος
Μάγοι-Ολυμπιακός Καρδίτσας
ΑΕΛ-Κεραυνός
Καρδίτσα-Ελασσόνα
ΕΑΛ-Καλαμπάκα

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Με εννέα ομάδες

Σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΚΑΘ στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το γυναικείο πρωτάθλημα μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ στο οποίο φέτος θα συμμετάσχουν εννέα ομάδες.

Πρόκειται για τη Νίκη, την Ανάληψη, τον Σαρακηνό, το B.C. Volos και τον Ιωνικό Ν. Ιωνίας από την Μαγνησία αλλά και τον Απόλλωνα Καρδίτσας, τον Ολυμπιακό Καρδίτσας, την Πράσινη Γωνιά Τρικάλων και την Ολυμπιάδα Λάρισας, με τις δυο τελευταίες να έχουν παίξει πέρσι στην Α2.

Την ευθύνη του γυναικείου πρωταθλήματος εκ μέρους της ΕΣΚΑΘ έχει η υπεύθυνη ανάπτυξης Βολιώτισσα παράγοντας Ευγενία Φραγκούλη, η οποία μετέχει και στην Επιτροπής Ανάπτυξης που συστάθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στην προσπάθεια αναγέννησης του γυναικείου μπάσκετ.

Σε αυτή την επιτροπή εκτός από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ κα Ευγενία Φραγκούλη μετέχουν επίσης οι παλιές δόξες του αθλήματος Άννυ Κωνσταντινίδου και Όλγα Λαναρά, ενώ προεδρεύει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κ. Γολέμης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου