ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ο Ολυμπιακός έχει πια την αρχοντιά»

ο-ολυμπιακός-έχει-πια-την-αρχοντιά-130776

Τονίζει ο Παναγιώτης Φασούλας μετά το ντέρμπι ΠΑΟ – Ολυμπιακός. Ενα παιχνίδι το οποίο επιβεβαίωσε την αλλαγή των δεδομένων στο ελληνικό μπάσκετ ήταν το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ σύμφωνα με όσα είπε ο Παναγιώτης Φασούλας.

«Ο Ολυμπιακός πλέον έχει την αρχοντιά.
Πλέον πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν είναι δύο ισοδύναμες ομάδες», υποστήριξε ο παλαίμαχος άσος και πρώην δήμαρχος Πειραιά. Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Παναγιώτη Φασούλα:
Για το παιχνίδι του ΟΑΚΑ:
«Είδα αυτό που περίμενα. Να νικήσει ο Ολυμπιακός γιατί είναι καλύτερη ομάδα. Ο ΠΑΟ δεν είχε λύσεις από την περιφέρεια. Βλέπω ότι δεν μπορεί να βρει τρόπο να σπάσει άμυνες και δεν θα μπορέσει εάν δεν βρει σουτέρ. Δεν ξέρω το βάθος του ρόστερ του ΠΑΟ αλλά χθες δεν είδα κάποιον που θα μπορεί να ανοίξει την άμυνα με το σουτ του. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έχει λύσεις. Είναι κάτι που μέχρι πέρσι συνέβαινε αντίστροφα. Ο Παναθηναϊκός τους είχε τους σουτέρ. Ο Ολυμπιακός είχε ψυχραιμία. Ο ΠΑΟ προσπαθούσε να μειώσει αλλά μια καλή ενέργεια από κάποιον παίκτη του Ολυμπιακού και πάλι έπαιρνε διαφορά ασφαλείας.
Δεν μπορούμε να πούμε ότι κάτι έλειπε από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟ αν δεν βρει σουτέρ και δεν αποκτήσει ρυθμό τότε δεν μπορεί να προχωρήσει σωστά. Εάν δεν μπορεί να ανοίξει τις άμυνες των αντιπάλων ομάδων τότε θα έχει πρόβλημα. Αν μείνουν έτσι οι ομάδες ο Ολυμπιακός θα τερματίσει σίγουρα πρώτος. Στην Ευρώπη υπάρχουν ομάδες με μεγάλα μπάτζετ αλλά ποτέ τα μεγάλα μπάτζετ δεν έφεραν και σίγουρος τίτλους. Έχει πολύ δρόμο όμως ακόμη. Και οι δύο ομάδες έχουν ισχυρές διοικήσεις και θα κάνουν κινήσεις για να ενισχυθούν».
Εάν αλλάζουν τα δεδομένα στο ελληνικό μπάσκετ:
«Πλέον παρά τα όσα λέγονται πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν είναι ισοδύναμες ομάδες. Πάει πια, δεν πρέπει να το πιστεύουμε. Ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα καλύτερος τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η ομάδα που είχε την αρχοντιά στο γήπεδο ήταν ο Ολυμπιακός».
Πού οφείλεται αυτή η αλλαγή:
«Στους περσινούς τίτλους και στο γεγονός ότι πλέον όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν έναν χρόνο μαζί στο παρκέ και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Επίσης, πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο Περπέρογλου είναι μια τρομερή προσθήκη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πλέον έχει δύο πολύ καλούς παίκτες στην ίδια θέση».
Αντιτς: «Ετσι, θα είμαστε φαβορί…»
Καμία… βιασύνη να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα ή έστω και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο δεν έχει ο Πέρο Άντιτς μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.
«Φαβορί θα είμαστε μόνο αν συνεχίσουμε να παίζουμε την ίδια άμυνα», τόνισε ο Σκοπιανός πάουερ φόργουορντ. «Αν μείνεις σε έναν τίτλο και δεν στοχεύεις σε δεύτερο, έχεις πρόβλημα», πρόσθεσε. Αναλυτικά, ο Πέρο Άντιτς:
Για το αν η νίκη στο ντέρμπι καθιστά τον Ολυμπιακό φαβορί για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο: «Όχι, σε καμία περίπτωση δεν είμαστε φαβορί για την πρώτη θέση. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο και πιστεύω πως φέτος είναι πιο δύσκολο από πέρυσι. Θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι, όταν εμείς χάσαμε στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Καβάλα. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι».
Για τη σημασία της άμυνας στη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ: «Αν συνεχίσουμε να παίζουμε αυτή την άμυνα θα είμαστε φαβορί. Κλειδί για τη νίκη σήμερα ήταν η άμυνα. Οι παίκτες μας γνωρίζονται καλά από πέρυσι, με τα νέα παιδιά, τον Στράτο (Περπέρογλου) και το Δημήτρη (Μαυροειδή) έχουμε καλή χημεία και παίζουμε καλή ομαδική άμυνα. Στο προηγούμενο ματς η άμυνά μας ήταν άθλια, ξεκινώντας από μένα που είμαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία».
Για την αντιμετώπιση του Σχορτσανίτη: «Ο Σχορτσανίτης είναι πολύ δυνατός και δύσκολα μπορείς να τον αντιμετωπίσεις, αλλά εμείς είχαμε σωστή στρατηγική, την ακολουθήσαμε πιστά και δεν πέτυχε πολλούς πόντους. Είναι πολύ καλός παίκτης και σε εξαιρετική κατάσταση. Τον είδα στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης κι έπαιξε απίστευτα. Είναι ωραία να αντιμετωπίζεις παίκτες σαν τον Σχορτσανίτη και τον Διαμαντίδη, μαθαίνεις πράγματα».
Για το αυριανό (10μ.μ.)ματς απέναντι στη Ζαλγκίρις: «Το ματς με τη Ζαλγκίρις θα είναι δύσκολο. Τους αντιμετωπίσαμε στο τουρνουά της Μόσχας και τους κερδίσαμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Τώρα θα είναι πιο έτοιμοι, αλλά πιστεύω πως με τη βοήθεια του κόσμου κι εφόσον παίξουμε το ίδιο καλή άμυνα θα κερδίσουμε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου