ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA-Φιλικά: Νέα «βαριά» ήττα για Λέικερς

nba-φιλικά-νέα-βαριά-ήττα-για-λέικερς-142868
Ηττήθηκαν στη «μάχη» των ριμπάουντ με… 44-28 και οι Λος Άντζελες Λέικερς έχασαν από τους Γιούτα Τζαζ με 114-80 συμπληρώνοντας τέσσερις «διψήφιες» ήττες σε ισάριθμες φιλικές αναμετρήσεις.
Ο Κόμπι Μπράιντ πέτυχε 31 πόντους με τέσσερα τρίποντα, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος, αν εξαιρεθούν οι 12 πόντοι και τα 4 τρίποντα του Τζόντι Μικς. Αντίθετα επτά παίκτες των Τζαζ ξεπέρασαν τους δέκα πόντους, οπότε οι εκπρόσωποι του Σολτ Λέικ πήραν μία εύκολη νίκη δημιουργώντας διαφορά 20 πόντων από το πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα ο Γκόρντον Χέιγουροντ σημείωσε 13 πόντους, οι Αλ Τζέφερσον και Αλέκ Μπαρκς είχαν από 12, ενώ οι Μο Ουίλιαμς, Ντέρικ Φέιβορς, Ενές Καντέρ και Ράντι Φόι έφτασαν στους 10. Σημειώνουμε πως ο Πάο Γκασόλ πήρε ρεπό, ενώ οι Ντουάιτ Χάουαρντ και Τζόρνταν Χιλ παραμένουν τραυματίες. Πρόκειται, φυσικά, για σημαντικά μέλη της frontline των «λιμνάνθρωπων».
Ο ομογενής Πατ Καλάθης «έγραψε» 17 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ, αλλά η Μακάμπι Χάιφα ηττήθηκε με 114-81 από τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς. Οι «λύκοι» είχαν πρωταγωνιστές τους Κέβιν Λοβ και Μπράντον Ρόι, οι οποίοι σημείωσαν 24 και 19 πόντους, αντίστοιχα. Ακόμα, ο Αντρέι Κιριλένκο πέτυχε 13. Αν εξαιρεθεί ο Ρίκι Ρούμπιο, οι Τίμπεργουλφς παρατάχθηκαν για πρώτη φορά φέτος με όλους τους βασικούς, οι οποίοι ικανοποίησαν τον Ρικ Έιντελμαν με την απόδοσή τους.. Για τους Ισραηλινούς 17 πόντους σημείωσε και ο Πολ Στολ.
Από την πλευρά τους, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ συνέτριψαν τους Σάρλοτ Μπόμπκατς με 120-98 ξεκινώντας με το… δεξί τις φετινές τους υποχρεώσεις στο «Chesapeake Energy Arena». Μάλιστα δεν ήταν διαθέσιμοι οι τραυματισμένοι Κέντρικ Πέρκινς, Τάμπο Σεφολόσα και Τζέιμς Χάρντεν. Άλλωστε ο Άντι Ράουτινς σημείωσε 20 πόντους, ενώ ο Σερζ Ιμπάκα είχε 16 πόντους και 10 ριμπάουντ. Με προσωρινές αναλαμπές έφτασαν στους 13 και 11 πόντους οι Κέβιν Ντουράντ και Ράσελ Ουέστμπρουκ, αντίστοιχα. Από τις «αγριόγατες» ξεχώρισε ο Μπεν Γκόρντον με 21 πόντους. Ακολούθησαν οι Ραμόν Σέσιονς με 18 συν 7 ασίστ και Μπάιρον Μάλινς με 16.
Με εύστοχη βολή του Μίρσα Τελέτοβιτς (18 π., 4/10 τρ.) 4.1 δεύτερα πριν από τη λήξη, οι Μπρούκλιν Νετς επικράτησαν των Μπόστον Σέλτικς με 97-96, αν και έμειναν πίσω με 12 πόντους. Οι «κέλτες» πρόλαβαν να επιχειρήσουν δύο σουτ στο υπολειπόμενο διάστημα του ματς, αλλά αμφότερα ήταν άστοχα. Εντυπωσιακός ήταν ο Αντράι Μπλάτε με 23 πόντους όντας βασικός σέντερ των Νετς, οι οποίοι δεν χρησιμοποίησαν τους Ντερόν Ουίλιαμς, Τζέραλντ Ουάλας, Μπρουκ Λόπεζ, Τζο Τζόνσον και Κρις Χάμφρις. Επίσης ο Μάρσον Μπρουκς έμεινε στο περιθώριο εξαιτίας τραυματισμού. Για τους Σέλτικς… σεληνιάστηκε ο Πολ Πιρς με έξι τρίποντα και 29 πόντους. Επίσης, ο Τζεφ Γκριν έφτασε στους 14 πόντους, ο Κόρντεϊ Λι στους 13, ο Ραζόν Ρόντο μοίρασε 11 ασίστ και ο Κέβιν Γκαρνέτ έμεινε στους οκτώ πόντους. Έξι πέτυχε ο Τζάρεντ Σάλιντζερ ξεκινώντας βασικός.
Στους 24 πόντους και στις 13 ασίστ σταμάτησε ο Νέιτ Ρόμπινσον, ενώ ο Ριπ Χάμιλτον πέτυχε 23 πόντους στο 100-94 των Σικάγο Μπουλς εναντίον των Μιλγουόκι Μπακς. Ακόμα, ο Γιοακίμ Νοά είχε 16 πόντους και 12 ριμπάουντ. Από την άλλη, οι Μπράντον Τζένινγκς, Σάμουελ Ντάλεμπερτ και Μάικ Ντανλίβι σημείωσαν από 13 πόντους. Στα αρνητικά η αποχώρησε του rookie Τζον Χένσον με τραυματισμό στο αριστερό γόνατο, ενώ ο Κερκ Χάινριχ έμεινε εκτός της σύνθεσης των «ταύρων» εξαιτίας ενοχλήσεων στον δεξιό αντίχειρα.
Είκοσι πόντους και 8 ριμπάουντ σημείωσε ο Πολ Τζορτζ στο 102-98 των Ιντιάνα Πέισερς σε βάρος των Ατλάντα Χοκς. Θετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ρόι Χίμπερτ με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Ντέιβιντ Ουέστ έφτασε στους 11 πόντους αγωνιζόμενος αποκλειστικά σε ένα 12λεπτο. Για τα «γεράκια» ξεχώρισε ο Λου Ουίλιαμς με 18 πόντους. Ακόμα, ο Άντονι Τόλιβερ είχε 14 και ο Κάιλ Κόρβερ 13.
Τέλος οι Ντιτρόιτ Πίστονς επιβλήθηκαν με 112-86 των Ορλάντο Μάτζικ. Ξεχώρισαν οι Ρόντνι Στάκι και Γκρεγκ Μονρό με 19 και 15 πόντους, αντίστοιχα. Πάντως οι Άαρον Αφλάλο, Κρίστιαν Εγιενγκά, Μο Χάρκλες, Αλ Χάρινγκτον και Ις Σμιθ των Μάτζικ ήταν εκτός λόγω τραυματισμών. Σαν να μην έφταναν τα συγκεκριμένα προβλήματα, ο rookie Κρις Τζόνσον αποχώρησε πρόωρα έχοντας χτυπήσει το πόδι του. Αντίθετα ο Ντε Κουάν Τζόουνς έφτασε στους 22 πόντους και ο Γκουστάβο Αγιόν στους 19 συμβολίζοντας μερικά θετικά για τους εκπρόσωπους της Φλόριντα.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ιντιάνα Πέισερς-Ατλάντα Χοκς 102-98
Μπόστον Σέλτικς-Μπρούκλιν Νετς 96-97
Ντιτρόιτ Πίστονς-Ορλάντο Μάτζικ 112-86
Σικάγο Μπουλς-Μιλγουόκι Μπακς 100-94
Μινεσότα Τίμπεργουλφς-Μακάμπι Χάιφα 114-81
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Σάρλοτ Μπόμπκατς 120-98

Λος Άντζελες Λέικερς-Γιούτα Τζαζ 80-114

onsports.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου