ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Προχωρά το σχέδιο για το Σιάτλ

nba-προχωρά-το-σχέδιο-για-το-σιάτλ-142932
Ο δήμος του Σιάτλ και η Πολιτεία της Ουάσινγκτον ενέκριναν προσαρμοσμένη πρόταση για νέο κλειστό στην πόλη, την ώρα που επιχειρηματίες ετοίμαζαν μηνύσεις.
Αμφότερα τα πολιτικά όργανα είχαν υπερψηφίσει το αρχικό σχέδιο του επιχειρηματία Κρις Χένσον, αλλά είχαν απαιτήσει την προσαρμογή μερικών όρων. Στο μεταξύ διογκώθηκαν διαμαρτυρίες επιχειρηματιών του Σιάτλ, που ετοίμαζαν μηνύσεις σε βάρος του Χένσον και της ομάδας του.
Η τελευταία εξέλιξη, όμως, έκαμψε τις αντιδράσεις, τουλάχιστον προσωρινά. Πλέον όλα είναι έτοιμα για κτίσιμο νέου κλειστού στην πόλη, το οποίο απαιτεί συνολική επένδυση 490 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 200 θα κατατεθούν από τον Δήμο.
Με βάση την προσαρμοσμένη πρόταση, ο Χάνσεν είναι υποχρεωμένος να καλύψει τα δημοτικά έξοδα, αν το νέο κλειστό δεν αποφέρει τα αντίστοιχα έσοδα. Δηλαδή ο Αμερικανός επιχειρηματίας και οι συνεργάτες θα κληθούν να εξασφαλίσουν ομάδα στο NBA, τουλάχιστον. Θυμίζουμε πως ο Χάνσεν έχει κινηθεί και για σύλλογο του NHL στο Σιάτλ.
Το αρνητικό είναι πως η λίγκα μπάσκετ δεν προτίθεται να αυξήσει τις ομάδες της, οπότε το Σιάτλ πιθανότατα θα πάρει ομάδα από άλλη πόλη. Κάπως έτσι, άλλωστε, οι Σιάτλ Σούπερσονικς έγιναν Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ το 2008.

Όπως και να έχει, ο Χάνσεν και οι συνεργάτες του έχουν ακόμα αρκετή… δουλειά. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η έγκριση του σχεδίου από τις αρμόδιες περιβαλλοντικές υπηρεσίες.

onsports.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου