ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 85-78

ρεάλ-μαδρίτης-παναθηναϊκός-85-78-150609
Ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετικά αλλά τελικά ηττήθηκε με σκορ 85-78 από την Ρεάλ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Εκπληκτικός ο Σχορτσανίτης με 23 πόντους.
Μία άκρως ελπιδοφόρα εμφάνιση για το μέλλον, πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός ο οποίος μπορεί να ηττήθηκε με σκορ 85-78 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά την κόντραρε στα ίσα και λίγο έλειψε να πετύχει το "διπλό".
Οι "πράσινοι" έπαιξαν καλά, με μυαλό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη βραδιά τον Σχορτσανίτη που τελείωσε το ματς με 23 πόντους.
Στο τέλος όμως τα πολλά φάουλ, μερικά άστοχα μακρινά σουτ και ορισμένα παιδαριώδη λάθη (απόρροια της έλλειψης εμπειρίας), στοίχισαν στον Παναθηναϊκό.
Τα 23 λάθη αποδείχθηκαν πάρα πολλά για μία ομάδα πάντως που δείχνει να έχει δυνατότητες και το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος. Αν ο Άρμστρονγκ ανταποκρινόταν περισσότερο και έπαιζε ο Λάσμε (που έμεινε στην Αθήνα), ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα.
Ο αγώνας: Οι Διαμαντίδης, Ούκιτς, Ματσιούλις, Πάνκο και Άρμστρονγκ ξεκίνησαν το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Ο Ρούντι Φερνάντεθ από την άλλη, μπήκε στο παρκέ με τους Σουάρεθ, Μίροτιτς, Γιουλ και Σλότερ και πέτυχε τους 8 πρώτους πόντους για τη Ρεάλ, γράφοντας το 8-0. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο του καλάθι με τον Σχορτσανίτη στα 3.30’’ μετά το τζάμπολ και αφού ο Έλληνας σέντερ αντικατέστησε τον Άρμστονγκ πολύ γρήγορα.
Ο Παναθηναϊκός ήταν σαν υπνωτισμένος τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και οι Ρούντι, Γιουλ έγραψαν το 14-4 στο 5ο λεπτό. Ο Γιουλ στο 6ο λεπτό έκανε το 19-6 με πέντε συνεχόμενους δικούς του πόντους, στέλνοντας την ομάδα του από πολύ νωρίς στο +13. Ο Διαμαντίδης με δύο δικά του εύστοχα τρίποντα, αφύπνισε τους "πράσινους", που υποχρέωσαν το Λάσο να πάρει τάιμ άουτ μετά το 19-14 στο 7.30’’.
Ο Τσαρτσαρής που μπήκε για να δώσει ανάσες στον "Big Sofo" μείωσε στον πόντο (19-18), όμως η Ρεάλ διατήρησε το προβάδισμα με τον Ρέγιες (22-20).
Άμυνα και ροτέισον τα κλειδιά
Στο ξεκίνημα της β’ περιόδου, ο Πεδουλάκης έδωσε μερικές ανάσες στο Διαμαντίδη και ο Τσαρτσαρής που είχε περάσει στο παρκέ έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό που είχε αρχίσει να κοντρολάρει το ρυθμό. Η άμυνα των φιλοξενούμενων είχε "κλείσει" για τα καλά και με βοήθειες, δεν άφηνε περιθώρια στη Ρεάλ.
Με τους Πάνκο και Σχορτσανίτη, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 26-30 στο 14’ και η είσοδος του Κίτσεν στο παρκέ είχε βοηθήσει πολύ αμυντικά. Ο Πάνκο έγραψε το 28-32, ενώ οι "πράσινοι" ξέφυγαν και με 6 πόντους (31-37) μετά από τρίποντο του Τσαρτσαρή.
Ο Πεδουλάκης κράταγε "φρέσκια" την ομάδα με συνεχείς αλλαγές και με το τρίτο εύστοχο τρίποντο του Διαμαντίδη, το σκορ έγινε 35-44 με τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το άσχημο ποσοστό της Ρεάλ από τα 6.75μ. (3/14 και 21%), έκανε λιγότερα λάθη (13-10) και σούταρε με 70% στα δίποντα (12/17).
Σούπερ Σόφο και σπουδαίο ντέρμπι
Στην επανάληψη, πολύ γρήγορα οι Σχορτσανίτης και Ματσιούλις χρεώθηκαν με 3ο φάουλ, κάτι που λειτούργησε ανασταλτικά για τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" ήταν νευρικοί και η Ρεάλ έτρεξε ένα επιμέρους 9-2 με το οποίο μείωσε σε 44-46, μετά από δύο βολές του Μίροτιτς.
Μάλιστα, συμπλήρωσαν πέντε φάουλ μόλις σε τέσσερα λεπτά αγώνα κι αυτό δημιούργησε ακόμα περισσότερο εκνευρισμό στους παίκτες του Πεδουλάκη που ήταν άστοχοι για ένα πεντάλεπτο. Η Ρεάλ βρήκε την ευκαιρία να αλλάξει το ρυθμό με τον Ντρέιπερ και πέρασε μπροστά στο σκορ με 48-46, ύστερα από καλάθι του Μίροτιτς. Ο τελευταίος δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό και ο Πεδουλάκης στο 26’ πέρασε ξανά τον Σχορτσανίτη.
Ο Έλληνας σέντερ ισοφάρισε σε 52-52 με τέσσερις δικούς του πόντους κι έγραψε το 59-60 του 30ού λεπτού, αφού προηγουμένως οι Μπράμος, Τσαρτσαρής ευστόχησαν σε δύο μεγάλα τρίποντα που αναχαίτισαν τους Ισπανούς που είχαν και τον κόσμο στο πλευρό τους.
Πάλεψε, αλλά ηττήθηκε
Ο Παναθηναϊκός με τον Σχορτσανίτη να κάνει σπουδαία δουλειά και είτε να σκοράρει, είτε να βγάζει τους αντιπάλους του ελεύθερους, ξέφυγε με 61-65. Το 4ο φάουλ με το οποίο χρεώθηκε ο "Big Sofo" τον καθήλωσε στον πάγκο και η Ρεάλ ισοφάρισε γρήγορα σε 65 όλα. Ο Άρμστρονγκ ήταν τελείως εκτός ρυθμού και ο Πεδουλάκης τον αντικατέστησε με τον Τσαρτσαρή.
Στο 34’ οι Μαδριλένοι μετά από καλάθι και φάουλ του Γιουλ πέρασαν μπροστά στο σκορ με 71-67. Η επιστροφή του Σχορτσανίτη στο παρκέ δεν ήταν τόσο καταλυτική όσο τις προηγούμενες φορές, καθώς οι "πράσινοι" τα είχαν χαμένα. Ο Κάρολ με κάρφωμα έγραψε το 78-71 στο 36’ και οι Ισπανοί είχαν αποκτήσει σαφές προβάδισμα, καθώς η καλή τους απόδοση είχε αφυπνίσει και τον κόσμο τους.
Ο Φερνάντεθ έκανε το 81-74 στο 1.20’’ πριν το τέλος, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος στα τρίποντα που επιχείρησε στο τέλος με τον Ούκιτς και ηττήθηκε με σκορ 85-78.
Τα δεκάλεπτα: 22-20, 35-44, 59-60, 85-78
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ 4, Φερνάντεθ 23(3), Πότσιους, Σουάρεθ, Ρέγιες 4, Μίροτιτς 18, Ροντρίγκεθ 4, Μπέγκιτς 2, Κάρολ 7, Γιουλ 15(2), Σλότερ 8.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8(2), Πάνκο 10, Ματσιούλις 6, Άρμστρονγκ, Ούκιτς 6, Τσαρτσαρής 10(2), Διαμαντίδης 13(3), Κίτσεν 2, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 23.

sport24.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου