ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεγάλη τιμή για τον Ανδρέα Μαύρο

μεγάλη-τιμή-για-τον-ανδρέα-μαύρο-889086

Μεγάλη τιμή για τον προπονητή της Νίκης Βόλου, Ανδρέα Μαύρο, ο οποίος λόγω της παρουσίας του στο προπονητικό τιμ της Εθνικής Νέωνμπάσκετ, που πήρε το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό του 2009, έλαβε πρόσκληση να παραστεί στην εκδήλωση της ΕΟΚ στο μέγαρο της Χ.Α.Ν.Θ. στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό των 90 χρόνων της FIBA τη μεθεπόμενη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων από την υπογραφή της Ιδρυτικής Πράξης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA) στη Γενεύη το 1932, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προγραμματίζει την πραγματοποίηση μιας εορταστικής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση των 90 χρόνων FIBA την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, την καρδιά του ελληνικού μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα στο Μέγαρο της Χ.Α.Ν.Θ.

Η εκδήλωση επικεντρώνεται σε αυτό το ιστορικό ταξίδι και στον ρόλο που έπαιξε η πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου άνθησαν μεγάλα ιστορικά σωματεία και αναδείχθηκαν σπουδαίοι αθλητές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα αναγνωριστούν σημαντικές προσωπικότητες του αθλήματος, η πορεία των οποίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίριση θα τιμήσει και θα βραβεύσει την Εθνική Ομάδα Νέων που κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 2009, της οποίας υπήρξε σημαντικό μέλος ο νυν προπονητής της Νίκης Βόλου, Ανδρέας Μαύρος, καθώς τότε ήταν βοηθός του Κώστα Μίσσα.

Γι’ αυτό έγινε και πρόσκληση στον Βολιώτη τεχνικό να δώσει το παρών στην εκδήλωση, κάτι που φυσικά και ο ίδιος αποδέχθηκε, με την τιμή που του γίνεται να είναι πολύ μεγάλη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου