ΜΠΑΣΚΕΤ

Δύσκολες αποστολές για Νίκη και Ολυμπιακό Βόλου

δύσκολες-αποστολές-για-νίκη-και-ολυμπ-853488

Ως αουτσάιντερ εμφανίζεται η Νίκη στη σημερινή αναμέτρηση με τη Δόξα Λευκάδας (17.00) εκτός έδρας για την 9η αγωνιστική του τρίτου ομίλου της Β’ Εθνικής μπάσκετ, ενώ ο ουραγός Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει θεωρητικά αξιώσεις με τα πολύ ισχυρά Τρίκαλα Basket στο ΕΑΚ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Πιο αναλυτικά, η Νίκη Βόλου βρίσκεται από χθες στη Λευκάδα, όπου και διανυκτέρευσε, και σήμερα απέναντι σε μία από τις ομάδες που έχουν αρκετά μεγαλύτερο μπάτζετ απ’ αυτή, τη Δόξα, θέλει να φανεί ανταγωνιστική, όπως το είχε κάνει και στα Τρίκαλα κόντρα επίσης σε έναν αντίπαλο με πολύ ακριβά συμβόλαια.

Παρένθεση, σε ό,τι αφορά την τετράδα των ομάδων που αντικειμενικά ξεχωρίζουν φέτος, ήταν η αναμέτρηση με τον Εσπερο στη Λαμία λόγω των γεγονότων που είχαν προηγηθεί, με την ομάδα να μην προπονείται σωστά και το τεχνικό επιτελείο να είναι έτοιμο να δηλώσει παραίτηση.

Τώρα, όμως το κλίμα ηρεμίας έχει επανέλθει, η ομάδα είναι μία οικογένεια και άπαντες πιστεύουν ότι, ακόμη και να έρθουν ήττες σε κάποια ματς, η Νίκη δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία για κανέναν αντίπαλο, είτε σήμερα είτε στο επόμενο ματς με τον επίσης πολύ ισχυρό Βίκο Ιωαννίνων στο κλειστό της Νέας Ιωνίας πριν το βολιώτικο ντέρμπι στο ΕΑΚ με τον Ολυμπιακό στο φινάλε του πρώτου γύρου.

Ο Σπανόπουλος, που ήταν στον πάγκο στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας, δεν αγωνίστηκε, αλλά σήμερα αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς το βαρύ διάστρεμμα που είχε υποστεί πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος τον έχει αφήσει εκτός δράσης εδώ και περίπου δύο μήνες.

Οπότε δεν υπάρχουν προβλήματα στους κυανόλευκους, που θα διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν σήμερα με τη Δόξα, που, όπως αναφέρθηκε, έχει ισχυρό ρόστερ, με τους Τσαβέ και Ντόβα στα γκαρντ, Κουρτίδη στο «3» και Χείλαρη Μανάκα στις θέσεις των δύο ψηλών να αποτελούν τη βασική της πεντάδα.

Η ομάδα της Λευκάδας, που έχει προπονητή τον πολύ γνώριμο στη Νίκη, Γιώργο Ζαφειρούδη, είναι πολύ έμπειρη, με τους προαναφερθέντες να έχουν παραστάσεις και από υψηλότερες κατηγορίες.

Οι δύο σημερινοί αντίπαλοι είναι ισόβαθμοι με 5 νίκες και 2 ήττες, με τη Δόξα να κάνει την ήττα εντός προγράμματος από τον Βίκο στα Γιάννενα, ενώ σίγουρα της στοίχισε η ήττα με δύο πόντους διαφορά στην έδρα της από τα Τρίκαλα Basket.

Τα τελευταία αποτελούν ένα πολύ υψηλό εμπόδιο σήμερα για τον γηπεδούχο Ολυμπιακό Βόλου, με τους φιλοξενούμενους να είναι το ακλόνητο φαβορί στο ΕΑΚ. Ωστόσο οι νεαροί παίκτες του Νίκου Μπουντούρη οφείλουν τουλάχιστον να δείξουν ένα πρόσωπο πολύ καλύτερο απ’ αυτό στην Καρδίτσα απέναντι στην Αναγέννηση την προηγούμενη βδομάδα, που απέφερε μία ήττα με 35 πόντους διαφορά και να πάνε να τα παίξουν όλα για όλα στα Γιάννενα με τον ΑΓΣΙ, με τον οποίον μοιράζονται την τελευταία θέση.

Το σημερινό πρόγραμμα (17.00, 9η)

ΔΑΚ Λευκάδας, Δόξα Λευκ.-Νίκη Β.

Λιότσιος-Λογοθέτης-Ασημακάκη

(Κανελλόπουλος)

ΔΑΚ «Βικέλας», Φίλιππος Βέρ.-Έσπερος Λ.

Ταρενίδης Σ.-Χρυσάφης-Ηλιόπουλος

(Παπαδόπουλος Θ.)

Νέο Ιωαννίνων, Βίκος Ιωαν.-ΑΓΣ Ιωαννίνων

Κολοκυθάς-Δικταπανίδης-Διαμαντής

(Τσιγγέλης)

ΕΑΚ Βόλου, Ολυμπιακός Β.-Τρίκαλα Basket

Σιταρίδης-Καντερές-Τσαρδούλιας Τ.

(Τσιργούλας)

ΔΑΚ Γρεβενών, Πρωτέας Γρ.-Αναγέννηση Καρδ.

Παπαθανασίου-Σελεβός-Αγραφιώτης Β.

(Παπαδόπουλος Ι.)

Ρεπό: Ναύαρχος Βότσης

Βαθμολογία

  1. Έσπερος Λαμίας 14
  2. Τρίκαλα Basket 13
  3. Βίκος Ιωαννίνων 13
  4. Φίλιππος Βέροιας 13
  5. Δόξα Λευκάδας 12
  6. Νίκη Βόλου 12
  7. Ναύαρχος Βότσης 11
  8. Αναγέννηση Καρδίτσας 10
  9. Πρωτέας Γρεβενών 8
  10. Ολυμπιακός Βόλου 7
  11. ΑΓΣ Ιωαννίνων 7

*Ρεπό δεν έχουν κάνει οι Ναύαρχος Βότσης, Φίλιππος Βέροιας και Αναγέννηση Καρδίτσας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου