ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκες υπέρβασης και επιβίωσης θέλουν Ανόρθωση και Αγριά

νίκες-υπέρβασης-και-επιβίωσης-θέλουν-855824

Το σπουδαιότερο ματς της 8ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών, αυτό ανάμεσα σε Σοφάδες και Γ.Σ. Αλμυρού, αναβλήθηκε, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid, όπως ανακοίνωσε και η ΕΟΚ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ετσι, οι δύο ομάδες δεν θα αγωνιστούν σήμερα, αλλά σε νέα ημερομηνία που θα ορίσει η ομοσπονδία, καθώς η ομάδα του Παναγιώτη Νάνη επλήγη από τον κορονοϊό, ενώ αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο ματς των Σοφάδων που αναβάλλεται. Συγκεκριμένα, είχε γίνει το ίδιο λόγω κρουσμάτων στην καρδιτσιώτικη ομάδα πριν την αναμέτρηση της περασμένης βδομάδας με τα Ιωάννινα Σ.Κ., η οποία θα διεξαχθεί τελικά στις 7 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00 στο Νέο κλειστό γυμναστήριο Ιωαννίνων.

Από κει και πέρα, η Ανόρθωση υποδέχεται σήμερα στις 17.00 στο ΕΑΚ του Βόλου τον Α.Ο. Τρίκαλα, που έχει ρεκόρ 5-2 και ψάχνει μία νίκη υπέρβασης, που θα της αποφέρει το πέμπτο και συνεχόμενο μάλιστα ροζ φύλλο αγώνα από τη μια και από την άλλη θα τη βάλει δυναμικά στη διεκδίκηση μίας θέσης στην πρώτη τετράδα των πλέι οφ.

O Μιχάλης Καπουρνιώτης είδε τον Ίλτσογλου να μπαίνει πιο μπροστά απ’ ό,τι αναμενόταν στις προπονήσεις, έχοντας ειδικό νάρθηκα μετά την εξάρθρωση στον αντίχειρα που είχε υποστεί πριν δύο βδομάδες και μάλιστα αγωνίστηκε και στο φιλικό της περασμένης Τετάρτης με την Ανάληψη. Αυτό σημαίνει ότι η Ανόρθωση σήμερα θα είναι πλήρης.

Σε ό,τι αφορά την Αγριά, θέλει να πετύχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το διπλό στην έδρα της Νίκαιας Λάρισας και αν τα καταφέρει, θα «σπάσει το ρόδι» και θα πάρει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για φέτος, φτάνοντας στη βαθμολογία την αντίπαλό της.

Ο Σπύρος Στρατίκης, που ανέλαβε πρώτος προπονητής, μετά τη λύση συνεργασίας της Αγριάς με τον Γιώργο Κοσμάτο, έριξε το βάρος στην ψυχολογία τις προηγούμενες μέρες, ενώ αγωνιστικά έχει να αντιμετωπίσει τον γνωστό από την πρεμιέρα τραυματισμό του Φύκα, που δεν έχει επιστρέψει ακόμη. Αμφίβολος είναι ο Καραμήτσος, που βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους στην Αθήνα, κάτι που γνώριζαν οι άνθρωποι της ομάδας από την αρχή της σεζόν για τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Ωστόσο, ο παίκτης θα κάνει προσπάθεια να ταξιδέψει σήμερα κατευθείαν στη Λάρισα και να χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα, έστω κι αν απουσίαζε από τις τελευταίες προπονήσεις.

«Θα πάμε με όποιους ετοιμοπόλεμους παίκτες έχουμε και θα διεκδικήσουμε τη νίκη», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Σπύρος Στρατίκης, για τον «τελικό» που δίνει σήμερα η ομάδα του στο κλειστό Ι. Πατάκης.

Το σημερινό πρόγραμμα (8η, 17.00)

EAK Βόλου, Ανόρθωση-Α.Ο. Τρίκαλα

Σιταρίδης-Αγραφιώτης Β. (Τσιργούλας)

«Χρ. Καμπεράκης», ΓΑΣ Άμφισσας-Αχέρων Καν.

Γιαννούλης-Γεωργουσόπουλος (Χαράτσης)

Ι. Πατάκης, Νίκαια-Αγριά

Κολοκυθάς-Ντόντης (Βαρνάς)

Παλαμά, Τιτάνες Παλ.-Ιωάννινα Σ.Κ.

Δόλγυρας-Μπουγλός Ι. (Μάνασης)

Αμπελώνα, Αμπελώνας-Παραμυθιά

Μπουγλός Π.-Παπαγιώτης (Αθανασόπουλος)

Σοφάδες-Γ.Σ. Αλμυρού αναβολή

Βαθμολογία

  1. Γ.Σ. Αλμυρού 13
  2. Σοφάδες 12
  3. Τιτάνες Παλαμά 12
  4. Α.Ο. Τρίκαλα 12
  5. Παραμυθιά 11
  6. Ανόρθωση 11
  7. Άμφισσα 11
  8. Ιωάννινα Σ.Κ. 10
  9. Αμπελώνας 9
  10. Νίκαια Λάρισας 8
  11. Αγριά 7
  12. Αχέρων Καναλακίου 7

*Σοφάδες και Ιωάννινα Σ.Κ. έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου