ΜΠΑΣΚΕΤ

Επτά Βολιώτισσες στη μικτή κορασίδων της ΕΣΚΑΘ

επτά-βολιώτισσες-στη-μικτή-κορασίδων-881199

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, η πρώτη συγκέντρωση και προπόνηση της μικτής κορασίδων της ΕΣΚΑΘ. Τις αθλήτριες υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Δημήτρης Ντούγκος, η έφορος Ευγενία Φραγκούλη και ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Άρης Ζώης. Η προπόνηση έγινε υπό τις οδηγίες της ομοσπονδιακής προπονήτριας Θεσσαλίας Αφροδίτης Αραπατσάνη.

Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που συγκροτείται μικτή κορασίδων. Κατά το πρόσφατο παρελθόν, διάφοροι λόγοι δεν είχαν επιτρέψει τη δραστηριοποίηση της. Ωστόσο, από εφέτος η ΕΣΚΑΘ εφαρμόζει, σε σύμπνοια και συνεργασία με την ΕΟΚ, ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης του μπάσκετ κοριτσιών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προπονήσεις προεπιλογής τον Σεπτέμβριο και ακολούθησε η δημιουργία Κλιμακίων των ΠΕ Θεσσαλίας (περί τα 45 κορίτσια) τον Οκτώβριο.

Από τον Νοέμβριο, οι αναπτυξιακές δραστηριότητες είναι πολυεπίπεδες: έχουν ήδη αρχίσει τα πρωταθλήματα κορασίδων, νεανίδων αλλά και γυναικών, θα γίνονται κατά το δυνατόν προπονήσεις και των κλιμακίων και φυσικά οι προπονήσεις της Μικτής.

Στόχος της δραστηριοποίησης της μικτής Θεσσαλίας είναι η παροχή μιας διαφορετικής ποιότητας προπόνησης στις επίλεκτες αθλήτριες, ενίοτε με την παρουσία των εθνικών ομοσπονδιακών προπονητών, η καλύτερη παρακολούθησή τους σε συνεργασία με τα σωματεία τους αλλά και η διεξαγωγή αγώνων με μικτές άλλων ενώσεων. Επίσης, οι δράσεις όπως η πρόσφατη ημερίδα για τη σωστή διατροφή θα συνεχιστούν.

Στη μικτή κορασίδων Θεσσαλίας συμμετέχουν και οι Βολιώτισσες αθλήτριες:

Καραστάθη Δέσποινα, Λογοδότη Σμαράγδα, Πολύζου Κατερίνα, Ράπτη Αναστασία (Ολυμπιακός Βόλου), Τσομπανοπούλου Βιολέτα, Μητρολιού Σοφία, Λωριδοπούλου Ιωάννα (Νίκη Βόλου).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου