ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπουντούρης: «Με τόσο νέα παιδιά είναι σαν να οδηγείς στο χιόνι»

μπουντούρης-με-τόσο-νέα-παιδιά-είναι-887191

Μετά το τέλος του αγώνα στα Γρεβενά ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Μπουντούρης, δήλωσε για την ήττα από τον Πρωτέα: «Ηταν ένα άσχημο παιχνίδι για μας, που θέλαμε να το κερδίσουμε και το πιστεύαμε. Έως ένα σημείο κάναμε κάποια πράγματα που είχαμε πει, αλλά φανήκαμε ανέτοιμοι.

Είναι δύσκολος ο δρόμος που έχουμε επιλέξει, αναγκαστικά μπορώ να πω, γιατί προέκυψε την τελευταία στιγμή να χαμηλώσει το μπάτζετ, αλλά και την επιλογή να είχα, σίγουρα θα στήριζα τα νέα παιδιά στην ομάδα και θα προτιμούσα να παίζουμε με νέους παίκτες. Εχουμε πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, περίπου στα 19 έτη.

Ο Πρωτέας είναι μία αθλητική, δουλεμένη ομάδα και αρκετά παθιασμένη ειδικά στην έδρα της. Ξέρω ότι και ο αντίπαλος ήθελε να πάρει το παιχνίδι και μπράβο για το πάθος που έδειξε. Λυπάμαι που δεν έδειξαν και οι δικοί μας παίκτες το ίδιο πάθος. Ο Πρωτέας σήμερα μας κέρδισε στο πάθος και τη διάθεση και του αξίζουν συγχαρητήρια.

Το πρωτάθλημα είναι ενδιαφέρον. Εμείς κάνουμε ακόμη φροντιστήριο και μαθαίνουμε το πρωτάθλημα. Κάνουμε παιδιάστικα λάθη και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν επιλέγεις να παίξεις με νεαρούς παίκτες. Είναι σαν να οδηγείς στο χιόνι, όταν αγωνίζεσαι με νεαρούς. Θέλει υπομονή και εμείς την έχουμε.

Προσπαθούμε να χτίσουμε μία βάση ομάδας και στην ακαδημία και σε όλα τα επίπεδα. Ελπίζω να είμαστε στη συνέχεια καλύτεροι. Δεν σκέφτομαι μεταγραφές τον Ιανουάριο, στηρίζω τους παίκτες και τους δείχνω εμπιστοσύνη, αλλά μπορεί να γίνει μία προσθήκη. Ως Ολυμπιακός Βόλου δεν έχουμε την πολυτέλεια του υψηλού μπάτζετ. Υπάρχουν ομάδες με δεκαπλάσιο μπάτζετ από μας.

Θέλει αντοχή, αλλά υπάρχει και το «πρέπει» και το «πρέπει» είναι η νίκη. Σήμερα θέλαμε και τη νίκη και θα μπορούσαμε να πολεμήσουμε πιο πολύ και να μη χάσουμε 20 πόντους, αλλά να είναι πιο κοντά η διαφορά του σκορ, καθώς μπορεί να χρησιμεύσει στο μέλλον. Αλλά αυτό δεν περνά από το μυαλό των νέων παιδιών. Θα δούμε στην πορεία».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου