ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόντρα στη Λετονία χωρίς Αγραβάνη

κόντρα-στη-λετονία-χωρίς-αγραβάνη-860969

Χωρίς τον Δημήτρη Αγραβάνη θα κληθεί να αντιμετωπίσει σήμερα Παρασκευή (11/11) η Εθνική Ανδρών μπάσκετ τη Λετονία (19:00, Novasports Prime) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Ο άσος του Περιστερίου υπέστη θλάση στον προσαγωγό και τέθηκε «νοκ άουτ» από το σημερινό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου και το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Έτσι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα στερηθεί της παρουσίας και της εμπειρίας του 27χρονου φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος ενίσχυσε τον Σεπτέμβριο τη «γαλανόλευκη» στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Υπενθυμίζεται ότι, μετά την αναμέτρηση με τη Λετονία, η ελληνική ομάδα αναμετράται την προσεχή Δευτέρα (14/11) με το Βέλγιο στην πόλη Μονς, στο παιχνίδι με το οποίο η εθνική ομάδα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο προτελευταίο «παράθυρο» των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο διεθνής άσος ήταν ένας από τους 12 παίκτες, οι οποίοι ακολούθησαν προχθές Τετάρτη (9/11) την αποστολή της εθνικής ομάδας στο Ηράκλειο ενόψει του αγώνα με τη Λετονία.

Οι υπόλοιποι 11 είναι οι: Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Γκίκας, Βασίλης Μουράτος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κωστής Γόντικας, Δημήτρης Μωραΐτης, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Γιώργος Τσαλμπούρης και Όμηρος Νετζήπογλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ, σήμερα το πρωί (11/11) θα ταξιδέψουν για την Ελλάδα ο τεχνικός της Φενερμπαχτσέ, Δημήτρης Ιτούδης, και ο άσος της τουρκικής ομάδας, Νικ Καλάθης, «οι οποίοι έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία αν το επιτρέψουν οι συνθήκες να έχουν ενεργή συμμετοχή ακόμα και στον αγώνα με τη Λετονία, ενώ σε αυτόν τον αγώνα είναι πιθανή η συμμετοχή και του Μιχάλη Λούντζη. Για το πλάνο ενσωμάτωσης στην ομάδα μελών που συμμετέχουν σε ομάδες της Ευρωλίγκας, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

Η βαθμολογία του ομίλου

  1. Λετονία 11
  2. Ελλάδα 10
  3. Βέλγιο 9
  4. Σερβία 9
  5. Τουρκία 8
  6. Μεγάλη Βρετανία 7
  • Την πρόκριση παίρνουν οι τρεις πρώτες ομάδες

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου