ΜΠΑΣΚΕΤ

Σκορ και θέαμα για τη Νίκη απέναντι στον ΑΓΣΙ

σκορ-και-θέαμα-για-τη-νίκη-απέναντι-στο-873032

Σκορ και θέαμα σήμερα για τη Νίκη στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, καθώς οι κυανόλευκοι επιβλήθηκαν με το ευρύ 91-57 του ΑΓΣ Ιωαννίνων στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής Μπάσκετ Ανδρών και κατέκτησαν το τέταρτο ροζ φύλλο αγώνα στο πρωτάθλημα.

Μπορεί οι Γιαννιώτες να είχαν τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς έχοντας κάνει και το ρεπό τους, αλλά κανείς δεν περίμενε τόσο εύκολη επικράτηση και σ’ αυτό σίγουρα συνετέλεσαν οι απουσίες της τελευταίας στιγμής για τους φιλοξενούμενους των δύο θεωρητικά καλύτερων παικτών τους, του Ψάλτου και του Τσατάλα.

Κυρίως όμως ήταν η πολύ καλή απόδοση της Νίκης που έκρινε το ματς, καθώς το βολιώτικο σύνολο έκανε ό,τι ήθελε από την αρχή στο παρκέ, επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό της απέναντι σε έναν αδύναμο αγωνιστικά αντίπαλο και έστειλε από νωρίς το μήνυμα ότι θα έχει ένα εύκολο απόγευμα.

Συγκεκριμένα προηγήθηκε με 29-15 στο 10’, αλλά οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς πήραν διάφορα 22 πόντων στο τέλος του πρώτου μέρους, έχοντας καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι (48-26).

Στην επανάληψη και με τον Ανδρέα Μαύρο να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες η διαφορά αυξανόταν, όπως μαρτυρά το 70-39 του τρίτου δεκαλέπτου, για να ολοκληρωθεί το ματς στο +34, με τους παίκτες της Νίκης να ικανοποιούν πλήρως το κοινό και να παίρνουν στο τέλος το θερμό του χειροκρότημα.

Η βολιώτικη ομάδα κατάφερε στις πέντε πρώτες αγωνιστικές να πετύχει τον αντικειμενικό της σκοπό, που ήταν οι τέσσερις νίκες και τώρα στην έκτη μέρα κάνει το ρεπό της, με το πρόγραμμα στη συνέχεια να θεωρείται πιο δύσκολο.

Ωστόσο, ήδη η Νίκη έχει πάρει τα ματς που οπωσδήποτε χρειαζόταν και υπολόγιζε στον αρχικό της σχεδιασμό και κοιτάζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια, έχοντας θέσει τις βάσεις από νωρίς για την επίτευξη του αρχικού της στόχου, που είναι μία άνετη παραμονή.

Πρώτος σκόρερ της Νίκης ήταν ο Ιντό, που έβαλε 21 πόντους, ενώ μόλις έναν πόντο πέτυχε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα, Σάκης Κουτίνας, καθώς χρησιμοποιήθηκε λίγο χρόνο, εφόσον είχε διαφανεί από νωρίς η εξέλιξη του παιχνιδιού. Το ίδιο συνέβη και με τον Σιπητάνο, ο οποίος πέτυχε δύο πόντους.

Σημαντικό είναι ότι ο Τσεσμετζίδης έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση φέτος, επανερχόμενος από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο.

Δεκάλεπτα: 29-15, 48-26, 70-39, 91-57.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Μαύρος): Κωστούλας 3, Βερτζάγιας 13 (2), Σιπητάνος 2, Κουτίνας 1, Παπαδόπουλος 10, Ζησόπουλος 6 (2), Δελεντζές 6, Σπηλιόπουλος 9 (1), Κουτσομπόρης, Ιντό 21, Βρεττάς 14, Τσεσμετζίδης 6 (1)

ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Ασπρούδης): Ντούτσης 2, Κοντός 2, Κολότσιος 21 (4), Στεφάνου 5 (1), Χωλίδης 3 (1), Ζαφειρούδης 16 (2), Τριπολίδης 8 (1), Τσόλης.

Αποτελέσματα 3ου ομίλου (5η αγωνιστική)

Δόξα Λευκ.-Ναύαρχος Βότσης 78-49

Φίλιππος Βέρ.-Αναγέννηση Καρδ. 83-65

Εσπερος Λ.-Τρίκαλα Basket 76-73

Νίκη Β.-ΑΓΣ Ιωαννίνων 91-57

Βίκος Ιωαν.-Πρωτέας Γρεβ. 101-66

Ρεπό: Ολυμπιακός Β.

Βαθμολογία

  1. Εσπερος Λαμίας 10
  2. Νίκη Βόλου 9
  3. Φίλιππος Βέροιας 9
  4. Βίκος Ιωαννίνων 8
  5. Δόξα Λευκάδας 7
  6. Τρίκαλα Basket 7
  7. Αναγέννηση Καρδίτσας 6
  8. Ναύαρχος Βότσης 6
  9. Πρωτέας Γρεβενών 5
  10. ΑΓΣ Ιωαννίνων 4
  11. Ολυμπιακός Βόλου 4

Η επόμενη αγωνιστική (6η, 12/11)

ΑΓΣ Ιωαννίνων-Εσπερος Λαμίας

Τρίκαλα Basket-Φίλιππος Βέροιας

Αναγέννηση Καρδίτσας-Δόξα Λευκάδας

Ναύαρχος Βότσης-Βίκος Ιωαννίνων

Πρωτέας Γρεβενών-Ολυμπιακός Βόλου

Ρεπό: Νίκη Βόλου

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου