ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρμπι για ΓΣΑ, πρόωρος «τελικός» για Ανόρθωση

ντέρμπι-για-γσα-πρόωρος-τελικός-για-888568

Το πρώτο σημαντικό ντέρμπι της σεζόν στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής σήμερα στις 17.00 δίνει ο Γ.Σ. Αλμυρού, που φιλοξενείται στο κλειστό Κατσιμήδου από τον Α.Ο. Τρίκαλα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Την ίδια στιγμή η Ανόρθωση υποδέχεται τους Τιτάνες Παλαμά και η Αγριά παίζει με τα Ιωάννινα ΣΚ στην ηπειρωτική πόλη.

Πιο αναλυτικά, ο Γ.Σ. Αλμυρού αντιμετωπίζει την «πρωταθλήτρια των μεταγραφών», όπως χαρακτηρίζει ο Παναγιώτης Νάνης την ομάδα του Α.Ο. Τρίκαλα, που υπέστη την προηγούμενη Κυριακή την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα από τα Ιωάννινα ΣΚ εκτός έδρας με τέσσερις πόντους. Χωρίς προβλήματα οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν τα πάντα, προκειμένου να αποδράσουν με το διπλό από μία δύσκολη έδρα και να κουβαλήσουν αυτή τη νίκη στα play offs.

Η Ανόρθωση ξεκίνησε κατά δήλωση των δικών της ανθρώπων με στόχο την αλλαγή κατηγορίας, αλλά έχοντας ένα απαιτητικό πρόγραμμα στην αρχή, μετρά δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Επομένως, σε ματς που έχει τον χαρακτήρα πρόωρου τελικού, επιδιώκει να μην τριτώσει… το κακό απέναντι στους Τιτάνες Παλαμά, που είναι ένας αρκετά δύσκολος αντίπαλος, με τους Σαριμπαλίδη και Λόλα, που αγωνίζονταν πέρσι στη Νίκη, να ξεχωρίζουν.

Οι Καρδιτσιώτες έχουν φέρει και τα δύο αποτελέσματα μέχρι στιγμής, χάνοντας στις λεπτομέρειες στην έδρα τους από τους Σοφάδες με τέσσερις πόντους και νικώντας με οκτώ την Αγριά στον Βόλο, και έρχονται στο ΕΑΚ με αξιώσεις για το διπλό.

Φιλίππου και Αγκρής δεν υπολογίζονται από τον Μιχάλη Καπουρνιώτη λόγω τραυματισμού, με τον Βολιώτη τεχνικό να έχει φροντίσει να προφυλάξει στο προηγούμενο ματς με τους Σοφάδες τον Μπόγδανο και να δώσει ανάσες σε βασικούς από το 32’ και μετά, όταν είδε ότι το παιχνίδι είναι δύσκολο να γυρίσει.

Τέλος η Αγριά, που ήταν γηπεδούχος βάσει του αρχικού προγράμματος, μετά από συμφωνία με τα Ιωάννινα Σ.Κ. θα δώσει εκτός έδρας το πρώτο ματς. Κι αυτό γιατί στο κλειστό της Αγριάς διεξάγεται πανελλήνιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ.

Το παιχνίδι έχει αυξημένη δυσκολία, με την ομάδα των Κοσμάτου-Στρατίκη να είναι το μεγάλο αουτσάιντερ, έχοντας να αντιμετωπίσει και τις σοβαρές απουσίες των τραυματιών Φύκα και Καραμήτσου. Ετσι, δεν έχει τις πιθανότητες με το μέρος της, ώστε να αποτρέψει το 3Χ3 των γηπεδούχων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για την έκπληξη.

Το σημερινό πρόγραμμα

Τα ματς της 3ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής έχουν ως εξής (ώρα έναρξης 17.00):

Κατσιμήδου, Α.Ο . Τρίκαλα-Γ.Σ. Αλμυρού

Πράττος-Δικταπανίδης (Γκαρτζονίκας)

Καναλακίου, Αχέρων Καν.-Παραμυθιά

Λιότσιος-Ασημακάκη (Τσιγγέλης)

Ι. Πατάκης, Νίκαια 2012-Αμπελώνας

Παζώλης-Γκαρτζονίκας (Βαρνάς)

Χρ. Καμπεράκης, Άμφισσα-Γ.Σ. Σοφάδων

Γερακίνης-Αβραμίδου (Χριστοδούλου Γ.)

ΕΑΚ Βόλου, Ανόρθωση-Τιτάνες Παλ.

Αναστασιάδης Β.-Κώνης (Γκουντέλιας)

Ιωαννίνων (Ν), Ιωάννινα ΣΚ-Αγριά

Ηλιόπουλος-Λαμπρέλλης (Καραδήμας)

Βαθμολογία

  1. Γ.Σ. Αλμυρού 4
  2. Σ.Κ. Ιωάννινα 4
  3. Γ.Σ. Σοφάδων 4
  4. Άμφισσα 4
  5. Α.Ο. Τρίκαλα 3
  6. Παραμυθιά 3
  7. Τιτάνες Παλαμά 3
  8. Αμπελώνας 3
  9. Αγριά 2
  10. Νίκαια 2
  11. Ανόρθωση 2
  12. Αχέρων Καναλακίου 2.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου