ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεγάλο φαβορί ο ΓΣΑ, δύσκολο έργο για Ανόρθωση, Αγριά

μεγάλο-φαβορί-ο-γσα-δύσκολο-έργο-για-αν-861811

Αντικειμενικά μόνο ο ΓΣ Αλμυρού είναι το φαβορί στη σημερινή δεύτερη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών, με την ομάδα του Παναγιώτη Νάνη να φιλοξενεί τον Αχέροντα Καναλακίου στις 17:00.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Την ίδια ώρα η Ανόρθωση δίνει δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι, αυτή τη φορά με το μεγάλο φαβορί για άνοδο Γ.Σ. Σοφάδων, ενώ η Αγριά θέλει ως γηπεδούχος να κάνει την υπέρβαση απέναντι στους Τιτάνες Παλαμά. Αναλυτικά:

ΓΣ Αλμυρού-Αχέρων Καναλακίου

Ο ΓΣ Αλμυρού μετά το διπλό της πρεμιέρας στη Νίκαια Λάρισας αντιμετωπίζει στο γήπεδό του, που αναμένεται να είναι κατάμεστο, τον Αχέροντα Καναλακίου, ο οποίος έχασε με 26 πόντους διαφορά από τον ΣΚ Ιωάννινα εντός έδρας την πρώτη αγωνιστική.

Οτιδήποτε άλλο πέρα από ένα άνετο ροζ φύλλο αγώνα για την ομάδα του Παναγιώτη Νάνη θα είναι τεράστια έκπληξη, αρκεί βεβαίως αυτή να είναι σοβαρή και να επιβεβαιώσει στο παρκέ τη δεδομένη ανωτερότητά της.

Οι γηπεδούχοι θα είναι πλήρεις, με τον Μιχάλη Πελεκάνο να ξαναπαίζει με δεμένο δάχτυλο, κάτι φυσικά που δεν τον εμπόδισε στη Νίκαια να κάνει ένα μεγαλειώδες τριπλ νταμπλ, ενώ μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας θα έχει ο Παπούλιας, τη στιγμή που η αδιαθεσία του Πολίτη προχθές Παρασκευή, η οποία δεν του επέτρεψε να προπονηθεί, δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο Παναγιώτης Νάνης υπολογίζει στους Μαμούρα, Μαστέλο, Παπούλια, Πολίτη, Μυλωνά, Μασούρα, Κωτούλα, Κοντοστάθη, Πελεκάνο, Βαλαμούτη, Γώγουλα και Τάσσο.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕ μπάσκετ του ΓΣΑ τονίζει: «Τον πρώτο εντός έδρας αγώνα θα δώσει η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ την Κυριακή 16/10 (σ.σ. σήμερα) και ώρα 17:00 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλμυρού με αντίπαλο την ομάδα της Α.Ε. ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Πάμε να γεμίσουμε για ακόμη μια φορά το κλειστό και να γίνουμε ο 6ος παίκτης της ομάδας. Γιατί οι Κυριακές μας είναι μπασκετικές».

Γ.Σ. Σοφάδων-Ανόρθωση

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Αμπελώνα με ένα καλάθι διαφορά και με παράπονα από τη διαιτησία, η Ανόρθωση έχει δύσκολη έξοδο, αντιμετωπίζοντας τον πολύ ισχυρό ΓΣ Σοφάδων, από τον οποίον έχασε επίσης με δύο πόντους πριν δύο βδομάδες στο ΕΑΚ στον τελικό Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ για την περίοδο 2020-21.

Πρόκειται λοιπόν για έναν αντίπαλο που ο Μιχάλης Καπουρνιώτης γνωρίζει καλά και με εννιά ουσιαστικά ετοιμοπόλεμους παίκτες, που είναι οι Μπόγδανος, Γκοντόπουλος, Παρασκευάς, Ίλτσογλου, Σιμάκης, Σκαμάγκας, Καραγεώργος, Φιλίππου, Ακριβόπουλος (την 12αδα θα συμπληρώσουν οι έφηβοι Τζούμας, Μπέας, Μπάντελης) θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ομάδα του σε ένα μεγάλο διπλό, αναγκάζοντας στην πρώτη ήττα τους Σοφάδες, που πέρασαν δύσκολα στο καρδιτσιώτικο ντέρμπι της πρεμιέρας από τον Παλαμά.

Ο Αγκρής δεν έχει επιστρέψει ακόμη λόγω θλάσης στη γάμπα, ο Παπαϊωάννου έχει διάστρεμμα και δεν έχει αποθεραπευθεί, ενώ αμφίβολος είναι ο Καραθανάσης, που ήταν άρρωστος όλες τις προηγούμενες μέρες.

Αγριά-Τιτάνες Παλαμά

Οι Τιτάνες Παλαμά είναι ο σημερινός αντίπαλος της Αγριάς, με τους φιλοξενούμενους Καρδιτσιώτες να επιδιώκουν να ρεφάρουν την ήττα της πρεμιέρας από τους Σοφάδες και να παρουσιάζονται ως φαβορί της αναμέτρησης, έχοντας στις τάξεις τους και τρεις παίκτες της περσινής Νίκης, τους Σαριμπαλίδη, Λόλα και Μπουσκολίτη.

Ο Κοψιαλής, που έχει ενοχλήσεις στο γόνατο, και ο Τσίρος λόγω διαστρέμματος είναι αμφίβολοι, ενώ ο μεγάλος άτυχος της πρεμιέρας Φύκας θα μείνει έναν μήνα εκτός μετά την εξάρθρωση στον αγκώνα που υπέστη στο ματς με τον Α.Ο. Τρίκαλα, πέφτοντας άτσαλα στο παρκέ μετά από σπρώξιμο αντιπάλου του στον αέρα σε φάση αιφνιδιασμού.

Ετσι οι Κοσμάτος-Στρατίκης θα στηριχθούν στους Σαλεπτσή, Μοιρώτσο, Καραμανλή, Ντάκη, Χατζόπουλο, Αντωνόπουλο, Βλαχογιάννη, Αμπάρη, Ρόσσιο, Καραμήτσο.

Το σημερινό πρόγραμμα (2η, 17:00)

Ιωάννινα ΣΚ-Τρίκαλα

Κατωτικίδης-Παπανικολάου (Καραδήμας)

ΓΣ Αλμυρού-Αχέρων Καναλακίου

Γερακίνης-Κασούμης (Μηναρετζόπουλος)

Παραμυθιά-Νίκαια 2012

Κάννης-Πλιάκος (Τσιγγέλης)

Αμπελώνας 1986-Αμφισσα

Μπούγλος Π.-Αθανασιάδης Βλ. (Σταμάτης)

Σοφάδες-Ανόρθωση

Παζώλης-Πάνος (Τέγα)

Αγριά-Τιτάνες Παλαμά

Μαραμής-Δικταπανίδης (Γκουντέλιας)

Βαθμολογία

  1. ΣΚ Ιωάννινα 2
  2. Α.Ο. Τρίκαλα 2
  3. ΓΣ Αλμυρού 2
  4. Αμφισσα 2
  5. Σοφάδες 2
  6. Αμπελώνας 2
  7. Ανόρθωση 1
  8. Τιτάνες Παλαμά 1
  9. Παραμυθιά 1
  10. Νίκαια Λάρισας 1
  11. Αγριά 1
  12. Αχέρων Καναλακίου 1

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου