ΜΠΑΣΚΕΤ

Κύμα παραιτήσεων από την ακαδημία μπάσκετ της Νίκης

κύμα-παραιτήσεων-από-την-ακαδημία-μπά-874959

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά συνολικά πέντε αποχωρήσεις «μέτρησε» μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε η ακαδημία μπάσκετ της Νίκης Βόλου, προκαλώντας ερωτηματικά για τη λειτουργία των κυανόλευκων.

Η ακαδημία μπάσκετ της Νίκης Βόλου, που αποτελούσε πρότυπο τα τελευταία χρόνια, σιγά-σιγά δείχνει να αποσυντίθεται, με τελευταία την αποχώρηση του προπονητή Χρήστου Αθανασιάδη, κι ενώ είχαν αποχωρήσει και οι κ.κ. Μανώλης, Μπάντελης, Καρακάνας και Βαλής.

Εκ των προπονητών της κυανόλευκης ακαδημίας μπάσκετ, ο Χρήστος Αθανασιάδης, ήταν ο τελευταίος που παραιτήθηκε χρονικά, κάνοντας γνωστή την αποχώρησή του μέσω των social media, αναφέροντας: «Με το παρόν κείμενο θα ήθελα να δηλώσω την παραίτησή μου από τη θέση του υπευθύνου υποδομών της Νίκης Βόλου. Μετά από την ενημέρωση του προέδρου της Ερασιτεχνικής, κ. Στέργιου Φάτση, ότι θα υπάρξει νέο άτομο που θα παρεμβαίνει στις αρμοδιότητές μου και μένοντας πιστός στις αρχές μου όλα αυτά τα χρόνια αποχωρώ από την ομάδα.

Ύστερα από την πρόσκληση του κ. Μπάμπη Τουτουτζόγλου το 2015 ανέλαβα με μεγάλη χαρά να βοηθήσω στην αναδόμηση της ακαδημίας από τον ρόλο του υπευθύνου υποδομών και μετά από μεθοδική δουλειά αυτά τα χρόνια η ακαδημία μας ξαναβρήκε τη χαμένη της αίγλη, ανεβάζοντας το πρεστίζ της, όπως αρμόζει στο μεγάλο όνομα της Νίκης Βόλου. Αποχωρώ, αφήνοντας παρακαταθήκη έναν από τους καλύτερους προπονητές μπάσκετ στην αναπτυξιακή ηλικία, τον κ. Ανδρέα Τσιριγωτάκη, ενώ οι μικροί μας αθλητές από 10 έγιναν 150 και πολλοί απ’ αυτούς πλέον αποτελούν ενεργά μέλη της αντρικής μας ομάδας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια τη διοικούσα επιτροπή, που δούλευε ακατάπαυστα, όλους τους προπονητές της ακαδημίας, που συνέλαβαν στα μέγιστα στη βελτίωση των αθλητών, και πάνω απ’ όλα τους γονείς για την αμέριστη εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό μου. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της νέας διοικούσας και η ακαδημία να συνεχίσει την ανοδική πορεία που χαράζει τα τελευταία χρόνια».

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕ μπάσκετ των κυανόλευκων, Μπάμπης Τουτουντζόγλου, με ανάρτησή του στη σελίδα της ακαδημίας της ομάδας στο Facebook τόνισε: «Ό,τι έγινε με το πόλο γίνεται και με το μπάσκετ. Κρίμα… Χρηστάρα μου, σ’ ευχαριστώ για τη βοήθειά σου όλα αυτά τα χρόνια.

Ξενύχτια, κρύο, βροχές, ταξίδια, κλάματα, χαρές, λύπες, μια προσπάθεια ασταμάτητη, για να δούμε τη ΝΙΚΑΡΑ ΜΑΣ όσο το δυνατό πιο ψηλά. Ντροπή σ’ αυτούς που παίρνουν αποφάσεις και οδηγούν σε παραίτηση αυτούς τους ανθρώπους».

Στην ανάρτηση – απάντηση του Μπάμπη Τουτουντζόγλου, το μέλος του ΔΣ της Ερασιτεχνικής Νίκης, Σταύρος Ρούσης, σχολίασε: «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κυρίους Μανώλη Δ., Αθανασιάδη Χ., Μπάντελη, Καρακάνα και Βαλή για την προσφορά τους στο σύλλογο και τους εύχομαι καλή συνέχεια…

Ως μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη του ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ θα ήθελα να απαντήσω στην ανάρτηση που έκανε ο κ. Τουτουντζόγλου στο προσωπικό του προφίλ.

Η διοίκηση των τελευταίων χρόνων μέχρι και σήμερα δεν έχει διαλύσει τίποτα και κανένα τμήμα, αντίθετα προσπαθεί με νύχια και δόντια να κρατήσει ό,τι υπάρχει και να δώσει και κάτι παραπάνω.

Σίγουρα κάνουμε λάθη, παίρνουμε αποφάσεις που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα παίρναμε με γνώμονα πάντα το καλό του συλλόγου.

Η ΝΙΚΗ είναι πάνω από όλους και όλα. Απειλές του τύπου «θα με βρείτε απέναντι σας» είναι περιττές και ανούσιες…

Θα συμφωνήσω δε με τον φίλο που απαντά στο σχόλιό σας στο προφίλ που αναφέρει ότι θα πρέπει να γράφονται και ονομαστικά αυτοί που καταστρέφουν την ομάδα. Είμαι μαζί του και από αύριο θα είμαι ο πρώτος που θα αναφέρεται σε ονόματα…

Υ.Γ. Η σιωπή δεν είναι αδυναμία».

Νωρίτερα, είχαν κάνει γνωστή την αποχώρησή τους από την ακαδημία μπάσκετ και οι κ.κ. Μανώλης, Μπάντελης, Βαλής, Καρακάνας, αναφέροντας εκ νέου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης:

«ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΝΩΛΗ, ΜΠΑΝΤΕΛΗ, ΒΑΛΗ, ΚΑΡΑΚΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΑΣ

Δήλωση Δημήτρη Μανώλη:

2015 δέχομαι την πρόσκληση από τον παιδικό μου φίλο Μπάμπη Τουτουτζόγλου να εμπλακώ στο τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου. Μαζί μου και συνοδοιπόρος στο ταξίδι ο Μάνθος Μπάντελης. Αναλάβαμε το κομμάτι της ακαδημίας να βοηθήσουμε το τμήμα να ορθοποδήσει. 2022 και μετά από 7 χρόνια ενασχόλησης έφτασε η ώρα να παραδώσουμε τη σκυτάλη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον άνθρωπο που έχει δώσει τα πάντα στα παιδιά της ακαδημίας τον κ. Αντρέα Τσιριγωτάκη για την άψογη συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια. Επίσης τον Βασίλη Γιωτόπουλο που βρίσκεται από το 2018 στην ακαδημία και φυσικά το Αντρέα Μαύρο που είχαμε την χαρά εκτός από προπονητής του αντρικού τμήματος να βρίσκεται κοντά στα παιδιά της ακαδημίας. Και τέλος το πιο μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς τον παιδιών που είχαμε μια άριστη συνεργασία».

Μπάντελης-Μανώλης είχαν αποχωρήσει πρώτοι χρονικά

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου