ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζάμπολ στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής μπάσκετ

τζάμπολ-στον-4ο-όμιλο-της-γ-εθνικής-μπ-876627

Με τρεις ομάδες της Μαγνησίας ξεκινά σήμερα ο τέταρτος όμιλος της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών, τον Γ.Σ. Αλμυρού, την Αγριά και την Ανόρθωση, η οποία είναι και η μοναδική στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος που έχει εντός έδρας υποχρέωση.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το σύνολο του Μιχάλη Καπουρνιώτη υποδέχεται τον Αμπελώνα Λάρισας, ενώ οι Αλμυριώτες και οι Αγριώτες φιλοξενούνται από τη Νίκαια Λάρισας και τα Τρίκαλα αντίστοιχα, με τα ματς να αρχίζουν στις 17.00.

Φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δύσκολο, καθώς οι μισές από τις 12 ομάδες θα υποβιβαστούν.

Ετοιμος ο Αλμυρός

Ο Γ.Σ. Αλμυρού, που πέρσι τερμάτισε στη δεύτερη θέση και θα έχει και φέτος υψηλούς στόχους, θεωρείται ότι βρίσκεται σε έναν υψηλό βαθμό ετοιμότητας, καθώς έχει δώσει ήδη δύο αγώνες κυπέλλου. Η ομάδα του Παναγιώτη Νάνη είναι το φαβορί στο κλειστό «Ιωάννης Πατάκης» απέναντι στη Νίκαια, την οποία πέρσι νίκησε δύο φορές, και στοχεύει να ξεκινήσει με το δεξί.

Να σημειωθεί ότι το μεγάλο «αστέρι» της ομάδας, Μιχάλης Πελεκάνος, έχει νάρθηκα σε δάχτυλο του αριστερού του χεριού, καθώς το έσπασε, αλλά αν χρειαστεί, θα παίξει, ενώ ο Παπούλιας είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς τις προηγούμενες μέρες, όμως κι αυτός με την κατάστασή του να βελτιώνεται, θα αγωνιστεί. Ακόμη, ο Μαμούρας δεν έχει τον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας, αλλά θα χρησιμοποιηθεί.

Ο Παναγιώτης Νάνης υπολογίζει σήμερα στους Μαμούρα, Μαστέλο, Παπούλια, Πολίτη, Μυλωνά, Μασούρα, Κωτούλα, Κοντοστάθη, Πελεκάνο, Βαλαμούτη, Γώγουλα και Τάσσο.

Δύσκολο έργο για Αγριά

Η Αγριά, η οποία κατάφερε να παραμείνει με άνεση πέρσι, φέτος ανέβασε ελαφρώς το μπάτζετ της, για να είναι ακόμη περισσότερο ανταγωνιστική σε μία σεζόν πολύ πιο δύσκολη για τις ομάδες που θέλουν να παραμείνουν, όπως αυτή.

Απέναντι στα Τρίκαλα, που είναι φαβορί για άνοδο και έχουν στο ρόστερ τους τον Ανδρέα Σούλκο, ο οποίος πέρσι έπαιζε στην Αγριά, η ομάδα των Γιώργου Κοσμάτου και Σπύρου Στρατίκη θα έχει σήμερα δύσκολο έργο, αλλά θα αγωνιστεί χωρίς άγχος, θέλοντας να παλέψει όλα τα παιχνίδια.

Σε δήλωση που έκανε ο Σάββας Καραμανλής ενόψει της έναρξης της σεζόν τονίζει: «Φέτος γίνεται μία νέα προσπάθεια με καινούργιους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε το μπάσκετ και να παρουσιάσουμε ένα αξιοπρεπέστατο σύνολο. Ο υποβιβασμός έξι ομάδων κάνει πολύ δύσκολο το έργο μας, είναι η αλήθεια, αλλά εμείς θα το παλέψουμε και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας».

Ο νεοαποκτηθείς πάουερ φόργουορντ Μάριος Τσίρος έχει διάστρεμμα και δεν είναι σε θέση ν’ αγωνιστεί, ενώ προχθές ενσωματώθηκαν οι γκαρντ Φύκας και Αντωνόπουλος και τους λείπουν προπονήσεις. Όμως θα είναι στην αποστολή αμφότεροι, όπως και οι: Σαλεπτσής, Μοιρώτσος, Καραμανλής, Ντάκης, Χατζόπουλος, Βλαχογιάννης, Αμπάρης, Ρόσσιος, Καραμήτσος, Κοψιαλής.

Με υψηλούς στόχους η Ανόρθωση

Η Ανόρθωση θέτει στην πρώτη της χρόνια στις εθνικές κατηγορίες αμέσως πρωταγωνιστικούς στόχους, γι’ αυτό και το σημερινό παιχνίδι απέναντι στον Αμπελώνα, που έχει πάντως δυνατό σύνολο, είναι απ’ αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθούν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βολιώτικος σύλλογος αναφέρεται: «Ιστορικό το πρώτο παιχνίδι της νέας σεζόν για την Ανόρθωση, αυτή την Κυριακή (σ.σ. σήμερα), 9 Οκτωβρίου, στο ΕΑΚ του Βόλου.

Στην έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής 2022-23, η Ανόρθωση, στην πρώτη της συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Γ.Σ. Αμπελώνα.

Σε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι, καθώς η αντίπαλη ομάδα που αγωνίζεται χρόνια στην κατηγορία και έχει θέσει πρωταγωνιστικούς στόχους, προσκαλούμε τον υπέροχο κόσμο της ομάδας μας να γεμίσει για άλλη μια φορά, όπως έκανε την προηγούμενη Κυριακή στον τελικό κυπέλλου της ΕΣΚΑΘ, το κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΚ, δίνοντας την απαραίτητη ώθηση στους παίχτες και το τεχνικό μας επιτελείο, προκειμένου να φτάσουν στην πρώτη ιστορική νίκη.

Στην είσοδο θα υπάρχει ειδικό εκδοτήριο όπου οι φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια, με τη γενική είσοδο να ορίζεται στα 5 ευρώ. Επίσης, στην είσοδο θα διατίθενται από τα μέλη του Δ.Σ κάρτες διαρκείας που κοστίζουν 20 ευρώ.

Τέλος, ΔΩΡΕΑΝ θα είναι η είσοδος για τους κατόχους καρτών διαρκείας, για τους αθλητές-τριες της ακαδημίας μας καθώς και για τους μαθητές έως 15 χρόνων, ενώ για τους χορηγούς της ομάδας θα υπάρχουν ειδικές θέσεις (πολυθρόνες) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του γηπέδου.

Ο Βόλος παίζει μπάσκετ…».

Σήμερα στη διάθεση του Μιχάλη Καπουρνιώτη είναι οι: Μπόγδανος, Γκοντόπουλος, Παρασκευάς, Ίλτσογλου, Σιμάκης, Σκαμάγκας, Καραγεώργος, Φιλίππου, Παπαϊωάννου, Ακριβόπουλος, Μπέας, Μπάντελης, Τζούμας. Απ’ αυτούς θα κοπεί ένας, για να σχηματιστεί 12αδα.

Το πρόγραμμα

Το σημερινό πρόγραμμα του 4ου ομίλου (ώρα έναρξης 17.00) και οι διαιτητές των παιχνιδιών έχουν ως εξής:

Κατσιμήδου, Τρίκαλα-Αγριά

Παζώλης-Πάνος (Χλωρός)

Καναλακίου, Αχέρων Καν.-Ιωάννινα ΣΚ

Λογοθέτης-Μπολάνος (Τσιγκέλης)

Ι. Πατάκης, Νίκαια 2012-Αλμυρός

Αγραφιώτης Γρ.-Γκαρτζονίκας (Βαρνάς)

«Χρ. Καμπεράκης», Άμφισσα-Παραμυθιά

Δόλγυρας-Παπαγιώτης (Χαράτσης)

ΕΑΚ Βόλου, Ανόρθωση-Αμπελώνας 1986

Ηλιόπουλος-Κλεπουσνιώτου (Τσιργούλας)

Παλαμά, Τιτάνες Παλαμά-Σοφάδες

Χατζημπαλίδης-Τοπαλίδης (Τέγα).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου