ΜΠΑΣΚΕΤ

Με τον ίδιο στόχο η Αγριά

με-τον-ίδιο-στόχο-η-αγριά-877330

Παρά την περιπετειώδη προετοιμασία, στην Αγριά δηλώνουν ανυπόμονοι για το αυριανό τζάμπολ στη Γ’ Εθνική, έχοντας πλέον στο τιμόνι τους τον Γιώργο Κοσμάτο, πλαισιωμένο στην τεχνική ηγεσία από τον Σπύρο Στρατίκη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι δύο προπονητές, μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας της Αγριάς, Κώστα Βογιατζή, αναφέρθηκαν στους στόχους των Αγριωτών για τη νέα αγωνιστική περίοδο, που ξεκινά από αύριο στα Τρίκαλα με αντίπαλο τον ΑΟΤ.

Πριν από την έναρξη της χθεσινής προπόνησης – τελευταίας πριν το αυριανό τζάμπολ – πραγματοποιήθηκε και ο αγιασμός, με την ευχή «πάντα νίκες».

Σημειώνεται πως στη Γ’ Εθνική κατηγορία φέτος θα βρίσκονται τρεις εκπρόσωπο από τη Μαγνησία, μιας και εκτός από την Αγριά, θα αγωνιστούν σε αυτή ο ΓΣ Αλμυρού, αλλά και η νεοφώτιστη Ανόρθωση.

Αρχικά, ο νέος προπονητής των κιτρινόμαυρων, Γιώργος Κοσμάτος, σχολίασε:

«Γενικότερα ο στόχος της Αγριάς για φέτος είναι η παραμονή. Το μεγαλύτερο ποσοστό του έμψυχου δυναμικού είναι φοιτητές και έχουμε μόνο τέσσερις μεγάλους.

Δουλεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Στην προαγωνιστική περίοδο είχαμε διάφορα προβλήματα. Δύο βασικοί μας παίκτες, ο Αντωνόπουλος και ο Φύκας, τους οποίους πήραμε μεταγραφή από τη Λαμία, είναι φαντάροι και τους περιμένουμε το Σάββατο. Ο Μάριος Τσίρος δεν θα παίξει στην πρεμιέρα γιατί έχει διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί εδώ και τρεις-τέσσερις εβδομάδες. Επίσης ο Σάββας Καραμανλής έχει σπάσει τη μύτη του, έλειπε για 2,5 εβδομάδες και μόλις την Πέμπτη μπήκε στην προπόνηση.

Είχαμε μείνει επτά-οκτώ άτομα αλλά προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Στόχος είναι να κερδίσουμε στην πρεμιέρα εναντίον των Τρικάλων. Σε κάθε ματς θα παίζουμε για τη νίκη. Δεν συζητάμε για άλλο αποτέλεσμα. Σίγουρα η δυναμικότητα των Τρικάλων είναι μεγάλη και κατ’ εμέ είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Έχουν πλούσιο υλικό και παίζουμε εκτός έδρας. Θα κοιτάξουμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται σε άμυνα και επίθεση, ώστε ν πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για την επιλογή να πάει στην Αγριά: «Στη Νίκη Βόλου άλλαξαν κάποια πράγματα. Με πλησίασαν οι άνθρωποι της Αγριάς και είδα μια όρεξη και μια οργάνωση για κάτι καλύτερο. Ταυτόχρονα ήθελα να αλλάξω και παραστάσεις. Επομένως δεν ήταν και τόσο δύσκολο να επιλέξω την Αγριά».

Για το πρωτάθλημα που ξεκινά αύριο: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο, ιδίως για εμάς. Πέφτουν έξι ομάδες από τις 12. Το ρόστερ έξι-επτά ομάδων είναι πολύ δυνατό και έχουν υψηλά μπάτζετ. Επειδή γνωρίζω από πέρσι, θα μπορούσαν να σταθούν άνετα στη Β’ Εθνική, ενώ την ίδια στιγμή κάποιες από τη Β’ θα ήταν καλύτερο για εμάς να ήταν στη Γ’ κατηγορία. Είναι πολύ δύσκολη η αποστολή μας, αλλά θα παλέψουμε για να σώσουμε την ομάδα».

Για τον ανταγωνισμό με τις μαγνησιώτικες ομάδες που βρίσκονται στον ίδιο όμιλο: «Ο ανταγωνισμός είναι υγιής. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τον ΓΣ Αλμυρού και την Ανόρθωση, οι οποίες έχουν διαφορετικό στόχο από εμάς γιατί αποβλέπουν στο πρωτάθλημα. Κατά τη γνώμη μου θα βρίσκονται μέσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες και πιστεύω ότι το αξίζουν. Όταν θα παίξουμε στα μεταξύ μας ματς, θα δούμε πώς θα πάει. Τους εύχομαι καλή επιτυχία, όπως και σ’ εμάς».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Στρατίκης δήλωσε αρχικά για τις αλλαγές σε σχέση με πέρυσι:

«Να ευχηθούμε πρωτίστως καλή χρονιά και μακριά από τραυματισμούς. Αναφορικά με την περσινή χρονιά, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Πρώτα το ρόστερ έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές, αφού από τον περσινό κορμό έχουν μείνει 3-4 παιδιά. Οι υπόλοιποι είναι νέες προσθήκες. Το βασικό χαρακτηριστικό είναι ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας. Έχουν έρθει παιδιά με ταλέντο και με μικρή μπασκετική ηλικία, αλλά με μικρότερη εμπειρία.

Η προετοιμασία δεν πήγε όπως θα θέλαμε από πολλές απόψεις. Είχαμε απουσίες και τραυματισμούς, μιας και 4 βασικά γρανάζια ήταν εκτός. Δεν βάλαμε την ένταση που θα θέλαμε στην προπόνηση. Μόλις αυτή την εβδομάδα παίξαμε κάποια εσωτερικά διπλά με όλα τα παιδιά. Από δω και πέρα θα δουλεύουμε, όπως θέλουμε να δουλεύουμε».

Ο πρόεδρος της ομάδας, Κώστας Βογιατζής, επεσήμανε:

«Η φετινή χρονιά σίγουρα είναι πιο δύσκολη από την περσινή και από αγωνιστικής άποψης και από οικονομική. Φέτος όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει αρκετά. Εμείς όπως κάναμε και πέρυσι, το ίδιο θα επιδιώξουμε και φέτος, παλεύοντας για την παραμονή. Όπως είχα πει και πέρυσι δεν έχουμε αυτοσκοπό να παίζουμε σε μια εθνική κατηγορία, αλλά να παίζουμε με νέα παιδιά και να έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από τον Βόλο και σιγά-σιγά, έχοντας στην ακαδημία περίπου 100 παιδάκια, να ενσωματωθούν στις αγωνιστικές ομάδες. Με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών φέτος πέφτουν έξι ομάδες, κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα, αλλά εμείς θα παλέψουμε. Έχουμε ένα πολύ νεανικό σύλλογο σε συνδυασμό με 4-5 έμπειρους παίκτες. Συνδυαστικά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε σύγχρονο μπάσκετ, που θα ευχαριστηθούν και οι παίκτες και οι φίλαθλοι».

Για το οικονομικό κομμάτι: «Οικονομικά είναι μια δύσκολη περίοδος για όλο τον κόσμο. Εμείς έχουμε ευτυχώς του χορηγούς μας, που θέλω να ευχαριστήσω, μιας και για ακόμη μία χρονιά συμβάλλουν στην προσπάθειά μας. Το μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι είναι κατά 10% πιο υψηλό, αλλά στηριζόμαστε κυρίως στη βοήθεια των χορηγών, των φιλάθλων και των μελών του ΔΣ. Δεν έχουμε κάνει υπερβάσεις. Μέχρι εκεί που μπορούμε και αντέχουμε, γιατί δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε χρέη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου