ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξεκάθαρος στόχος η άνετη παραμονή

ξεκάθαρος-στόχος-η-άνετη-παραμονή-880323

Ο αγιασμός της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Νίκης τελέστηκε χθες στο κλειστό της Νέας Ιωνίας από τον γνωστό για τα νικιώτικα αισθήματά του, πατέρα Απόστολο Ντόκο, ο οποίος …αγίασε και τις μπάλες που θα χρησιμοποιεί η ομάδα στα παιχνίδια της.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Μάλιστα, για το … γούρι έβαλε με μία απ’ αυτές και καλάθι λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης μετά από απαίτηση του προπονητή της Νίκης Βόλου, Ανδρέα Μαύρου, με τον οποίον ήταν συμπαίκτες μικροί στα τμήματα υποδομής μπάσκετ του συλλόγου.

Το παρών έδωσαν οι καλαθοσφαιριστές Σιπητάνος, Κουτσομπόρης, Ιντό, Κουτίνας, Σπηλιόπουλος, Παπαδόπουλος, Σπανόπουλος, Ψιλοβίκος, Κωστούλας, Τσεζμετζίδης, Βρεττάς, Ζησόπουλος, Βερτζάγιας, Δελεντζές, Ανδρεόγλου, ενώ έλειπαν οι νεαροί Τουτουντζόγλου και Μόκας.

Παρευρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, κ. Φάτσης, από τη Δ.Ε. μπάσκετ ο πρόεδρος κ. Καλλιπολίτης και τα μέλη κ.κ. Χατζηδημητρίου, Σταυρόπουλος και Τσιντσίνης, ο γενικός αρχηγός κ. Κανούλης, ο τιμ μάνατζερ κ. Βλιώρας, καθώς και οι κ.κ. Αθανασιάδης και Γιαρένης, εκπροσωπώντας την ακαδημία.

Στη δήλωσή του στους δημοσιογράφους ο Χρήστος Καλλιπολίτης ευχήθηκε την παραμονή της ομάδας και πως στο δικό του ξεκίνημα ως παράγοντας σκέφτεται θετικά, συμπληρώνοντας πως ο στόχος να τερματίσει η ομάδα στην 5η και 6η θέση, που εξασφαλίζουν την παραμονή και την αποφυγή συμμετοχής στα πλέι άουτ, ελπίζει ότι θα επιτευχθεί. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η ομάδα θα είναι ακόμη καλύτερη σε σχέση με πέρσι.

Από τη μεριά του ο Στέργιος Φάτσης έκανε λόγο για δύσκολη χρονιά και δύσκολο πρωτάθλημα, που ως γνωστόν ξεκινά μεθαύριο Σάββατο, με το ματς εναντίον του Πρωτέα Γρεβενών εντός έδρας για την πρεμιέρα του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι φέτος ο προγραμματισμός έγινε, σύμφωνα με το αγωνιστικό στιλ που θέλει να εφαρμόσει ο προπονητής και το οποίο είναι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προσθέτοντας: «Κάναμε και μία υπέρβαση στο θέμα του Γάλλου, καθώς θεωρήσαμε ότι ήταν μονόδρομος η απόκτησή του και θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει πολύ. Βάσει του βατού προγράμματος ευελπιστώ σε θετικά αποτελέσματα τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, ώστε να έχουμε λιγότερο άγχος στη συνέχεια. Δεν είχα μεγάλη εμπλοκή στο χτίσιμο της ομάδας, το οποίο ανέλαβε κυρίως ο Π. Τσώλης (σ.σ. ήταν απών χθες), αλλά στο οργανωτικό και διαφημιστικό κομμάτι, καθώς και στις διαδικασίες που έχουν αλλάξει σε ό,τι αφορά στην έκδοση δελτίων της ΕΟΚ, ενεπλάκην πολύ παραπάνω απ’ ό,τι περίμενα».

Ο τιμ μάνατζερ Γιώργος Βλιώρας, αφού περιέγραψε τον δικό του ρόλο και ανέφερε ότι με την εμπειρία του θα βοηθήσει, εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα περνά σε μία τελείως διαφορετική βάση και πως οι σταθερές που είχε τα προηγούμενα χρόνια έχουν αλλάξει, καθώς κάποιοι παίκτες έχουν φύγει. Παράλληλα, μίλησε και για αλλαγή φιλοσοφίας, εκτιμώντας ότι όλα αυτά είναι δύσκολα και θέλουν χρόνο, επιμονή, υπομονή και στήριξη στις άσχημες στιγμές. Ακόμη σχολίασε: «Ο στόχος είναι η παραμονή, όσο πιο εύκολα γίνεται. Εμείς θεωρούμε ότι οι πέντε πρώτες αγωνιστικές θα καθορίσουν το μέλλον μας, αλλά και το πόσο άνετα θα κινηθούμε στο επόμενο πρωτάθλημα. Δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι το Σάββατο».

Ο προπονητής Ανδρέας Μαύρος, που συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο στόχος της ομάδας είναι να παραμείνει στην κατηγορία. Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτή τη στιγμή μοντάρουμε την ομάδα και το Σάββατο έχουμε ένα παιχνίδι με έναν σκληρό αντίπαλο. Πρέπει να κερδίσουμε και ετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Θέλουμε να σταθεροποιηθούμε στην κατηγορία και με τη μείωση των ομίλων, που θα γίνουν και πάλι δύο. Σύμφωνα με τα φιλικά παιχνίδια, τέσσερις ομάδες, ο Βίκος, τα Τρίκαλα, η Δόξα Λευκάδας και ο Εσπερος Λαμίας, ξεχωρίζουν και όλες οι άλλες έχουν ίδια δυναμικότητα. Στόχος είναι να αποφύγουμε την ψυχοφθόρο διαδικασία των πλέι άουτ. Όλα τα ματς της κανονικής διάρκειας είναι καθοριστικά, γιατί μεταφέρονται τ’ αποτελέσματα. Δεν υπάρχει φέτος το περιθώριο για άσχημα αποτελέσματα, γιατί είναι λίγα τα παιχνίδια».

Από την πλευρά των παικτών μίλησε αρχικά ο αρχηγός Σάκης Κουτίνας: «Πιστεύω να βγουν καινούργια πράγματα μέσα στο γήπεδο με την τελείως διαφορετική φιλοσοφία που έχουμε φέτος», ήταν τα λόγια του.

Ακολούθως, ο σέντερ Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο πρότζεκτ με νεανικό κορμό, την προσέγγιση των διοικούντων και την πόλη του Βόλου, που ήταν οι βασικές αιτίες που επέλεξε να έρθει στη Νίκη, ενώ, αφού χαρακτήρισε περίεργο το συναίσθημα να παίζει στην πρεμιέρα το Σάββατο με την πρώην ομάδα του, δήλωσε: «Μπορεί να λέμε ότι στόχος είναι η παραμονή, αλλά σε όλα τα ματς πάμε, για να κερδίσουμε. Η γρήγορη παραμονή είναι ο στόχος κι όχι απλώς η παραμονή και πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετές σε σύγκριση με τις οποίες είμαστε καλύτεροι και μπορούμε να τις βάλουμε από κάτω».

Τέλος, ο Αρίστον Ιντό τόνισε: «Ήρθα εδώ, γιατί η αρραβωνιαστικιά μου μένει στον Βόλο, οπότε ήταν μία εύκολη απόφαση. Δεν έχω πρόβλημα να μου ζητήσει ο κόουτς να παίξω και στη θέση «4» και στη θέση «5». Μπορώ να ποστάρω, να σουτάρω, να ντριμπλάρω, να παίξω άμυνα σε όλους τους παίκτες κι αυτά είναι τα πλεονεκτήματά μου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου