ΜΠΑΣΚΕΤ

Με τη σφραγίδα Μπουντούρη

με-τη-σφραγίδα-μπουντούρη-880364

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκινά τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις στη Β’ Εθνική μπάσκετ των ανδρών από τη Λαμία το ερχόμενο Σάββατο, παίζοντας με αντίπαλο τον Εσπερο στις 16:00 και χθες ο προπονητής των ερυθρόλευκων και παλιά δόξα του συλλόγου, Νίκος Μπουντούρης, έθεσε τους στόχους της νέας περιόδου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε στα γραφεία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ο Βολιώτης προπονητής Νίκος Μπουντούρης αναφέρθηκε στην πορεία του με τα ερυθρόλευκα από τη μέρα που επέστρεψε στον Βόλο, όπου αρχικός στόχος ήταν η ανάληψη της ακαδημίας, αλλά στη συνέχεια του ανατέθηκε και η ανδρική ομάδα, που φέτος θα έχει μέσο όρο ηλικίας τα 18 έτη.

Θέλοντας να «γεννήσει» νέους Βολιώτες καλαθοσφαιριστές, ο Νίκος Μπουντούρης αναφέρθηκε αρχικά στις ερυθρόλευκες υποδομές, που είναι το μέλλον του συλλόγου, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι υποδομές του Ολυμπιακού Βόλου πλέον αριθμούν 100 νέα παιδιά. Είναι μία μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε με τους κ.κ. Μυριντζή και Πρέκα, με τους γονείς και τα παιδιά να δείχνουν εμπιστοσύνη. Έχουμε τμήματα πλέον σε όλες τις ηλικίες, ενώ πριν δεν υπήρχε κάτι. Είναι κατά 70% καινούργια παιδιά στο μπάσκετ. Το να ασχολούνται καινούργια παιδιά βοηθάει γενικά το ελληνικό μπάσκετ και είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Οι γονείς δείχνουν συμπαράσταση και φαίνεται να καταλαβαίνουν το όραμά μας. Μια ομάδα γίνεται μεγάλη μέσα από τους ανθρώπους της, ξεκινώντας από τους γονείς και τα παιδιά.

Η ακαδημία θεωρώ ότι θα λειτουργήσει σε ένα καλό επίπεδο και θα επιβραβευτούμε με την παρουσία των παιδιών στο γήπεδο.

Συνολικά 1.500 παιδιά ασχολούνται με το μπάσκετ στη Μαγνησία κάθε χρόνο, αλλά δεν έχουμε να επιδείξουμε παίκτες που ήταν σταθερά σε υψηλό επίπεδο. Ασχολούνται παιδιά με το άθλημα, αλλά δεν έχει βγει κάποιος παίκτης. Μήπως δεν δίνεται ο χρόνος να δράσουν ή δεν γίνεται η δουλειά που πρέπει; Στόχος μας είναι τα παιδιά να παίξουν και αυτό θα γίνει με κάποιο κόστος. Στο ανδρικό έχουμε τρεις εφήβους και θα μπορούσαμε να έχουμε 5-6 αν δεν ήταν κάποια παιδιά Τρίτη Λυκείου και μπορούσαν ν’ ακολουθήσουν».

Στη συνέχεια ο Νίκος Μπουντούρης αναφέρθηκε και στη special team: «Φέτος ξεκίνησε και η λειτουργία της special team σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μαγνησίας, ώστε να δίνουμε χαρά σε όλα τα παιδιά, με περισσότερη προσοχή και αγάπη μέσα στο γήπεδο».

Στόχος του τμήματος σύμφωνα με τον ίδιο είναι η οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, ενώ θα προταθούν και πακέτα για ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη στα παιδιά προκειμένου κανείς αθλητής να μην αισθάνεται ανασφάλεια.

Αναφορικά με την ανδρική ομάδα ο Νίκος Μπουντούρης δεν θέλησε να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, τονίζοντας πως στο φετινό πρωτάθλημα υπάρχουν ομάδες καλύτερες από τη δική του, αλλά και άλλες χειρότερες, θέλοντας όμως τους παίκτες του να παλεύουν καθημερινά μέσα σε κάθε προπόνηση, ασχέτως αποτελέσματος στους αγώνες, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων: «Εχουμε πολλά νέα παιδιά. Ο μεγαλύτερος παίκτης είναι 22 ετών. Θεωρώ πως υπάρχει πολλή όρεξη για δουλειά και προσπάθεια. Είναι σημαντικό για όσους έρθουν να δουν την ομάδα να μπορούν να ταυτιστούν και να δουν ως μέλη της ακαδημίας το μέλλον τους στο σύνολο αυτό. Δίνει κίνητρο στα νέα παιδιά να προσπαθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Για τους στόχους: «Οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Τα παιδιά αγαπούν και σκέφτονται το μπάσκετ. Έχουμε τον γυμναστή μας και τους συνεργάτες μέσα στο γήπεδο όλη την ημέρα και το ευχαριστιόμαστε. Η ομάδα έκανε κάποια φιλικά παιχνίδια και στην Οχρίδα, που ήταν σημαντικό για τον σύλλογο και τους αθλητές να έχουν τέτοια παρουσία και για την ψυχολογία τους. Είναι θετικό να έχει παρουσία ένας σύλλογος σε όλα τα επίπεδα, έχοντας το απαραίτητο επίπεδο ποιότητας».

Για την αξία της προπόνησης: «Εχω εξηγήσει στους παίκτες πως ο στόχος μας είναι καθημερινός και είναι στην προπόνηση. Όταν η προπόνηση γίνεται τελικός, ο τελικός μπορεί να γίνει προπόνηση. Το να δουλεύεις με νέους παίκτες έχει πολλά θετικά αλλά και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Σίγουρα έχεις διάθεση, αθλητικότητα, πάθος σε όλα, αλλά εννοείται ότι τα παιδιά αυτά δεν έχουν τόση εμπειρία και εικόνες. Οπότε θα έχεις πολλά πάνω-κάτω στην απόδοση. Αυτούς τους κραδασμούς είμαι έτοιμος να τους απορροφήσω εγώ και έχω την πολυτέλεια να δουλεύω σε άσχημες και καλές βραδιές. Δεν με απασχολεί το αποτέλεσμα τόσο, αλλά το θέμα είναι να προσπαθείς μέσα από τη δουλειά να γίνεσαι καλύτερος. Μέσα από τη σωστή νοοτροπία θα έρθει και το αποτέλεσμα. Υπάρχουν καλύτερες ομάδες από εμάς, μπορεί και χειρότερες, αλλά όλα κρίνονται από την παρουσία μέσα στο γήπεδο».

Για την ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου και το χρέος του κόσμου: «Όλοι είμαστε μικροί μπροστά στην ιστορία. Ο Ολυμπιακός Βόλου υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Σε όλη αυτή τη διαδικασία δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε ακόμη και τις μικρές προσωπικές μας φιλοδοξίες, γιατί υπάρχει κάτι πιο μεγάλο, η ιστορία της ομάδας που είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Βόλου. Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε ως ένα μικρό μέρος της ιστορίας και πρέπει να έχουμε ένα όραμα για να το υλοποιήσουμε για το καλό όλων».

Το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου συνθέτουν οι:

Ντάνιελ Νταραντάνας

Κώστας Μπουντούρης

Σίμος Μπουντούρης

Ντίαθ-Δημήτρης Καβαλιεράκης

Ευάγγελος Γιαννίκος

Ευθύμης Στεφόπουλος

Κριστ Γουάμπα

Χρήστος Νίκολης

Τάσος Δημητρόπουλος

Αγγελος Σταθούρος

Δημήτρης Παρασχάκης

Χρήστος Γιόκας

Αγγελος Περίσσης

Αρης Βούλγαρης

Θεόφιλος Παναγής

Coach: Νίκος Μπουντούρης

Τεχν. διευθυντής: Αντώνης Μυριντζής

Γυμναστής: Κώστας Καμένος

Manager: Ζάκος Σαχίνης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου