ΜΠΑΣΚΕΤ

Τελέστηκε μετά δύο χρόνια αγιασμός στον Αιολικό

τελέστηκε-μετά-δύο-χρόνια-αγιασμός-στ-883710

Πραγματοποιήθηκε, μετά από δύο χρόνια λόγω κορονοϊού, ο αγιασμός του Αιολικού Βόλου το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022 στις 12.00 το μεσημέρι στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας.

Ο πατήρ Σταύρος της ενορίας Πέτρου και Παύλου, που είναι πάντα παρών στις εκδηλώσεις του Αιολικού Βόλου, τέλεσε τον αγιασμό και είπε μεταξύ άλλων: «Καλοί αθλητές αλλά και καλοί χαρακτήρες. Ο αθλητής που έχει καλό χαρακτήρα προχωρά στο μπάσκετ και στη ζωή αργότερα. Μπορεί το αγαπημένο σας άθλημα, το μπάσκετ, να παίζεται στις τέσσερις γραμμές του παρκέ και να αγωνίζεσθε για τη νίκη, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό.

Ο αθλητής με τον ακέραιο χαρακτήρα θα επιβιώσει επάξια και έξω από τις τέσσερις γραμμές. Εφόσον ως αθλητές διακρίνεστε για το πείσμα, την επιμονή, τη σκληρή δουλειά, τον σεβασμό προς τους γονείς σας, τους δασκάλους, τους προπονητές, τους διαιτητές, τους συμπαίκτες αλλά και τους αντιπάλους σας, ο αθλητισμός θα σας βοηθήσει να αντεπεξέλθετε αύριο στις δυσκολίες της ζωής.

Σας εύχομαι καλή χρονιά με πολλές επιτυχίες χωρίς τραυματισμούς και καλούς αγώνες. Να παίζετε όμορφο μπάσκετ, να το χαίρεστε και να χαίρονται και οι φίλαθλοι που έρχονται και σας βλέπουν».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο υπεύθυνος της ακαδημίας Αντώνης Σαμαράς και ανέφερε τα παρακάτω: «Πάτερ Σταύρο, σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, σας ευχαριστούμε που είστε πάντα παρών στις εκδηλώσεις του συλλόγου μας. Ευχαριστούμε εσάς τους γονείς που μας εμπιστεύεστε όλα αυτά τα χρόνια από την ίδρυση του Αιολικού και μας δίνετε κουράγιο για καλύτερα αποτελέσματα.

Αν και δεν ήταν αυτοσκοπός ο πρωταθλητισμός, παρόλ’ αυτά κάθε χρόνο ο Αιολικός πρωταγωνιστεί σε κάποιο αναπτυξιακό τμήμα και είναι πολλές οι επιτυχίες της ομάδας μας στα εννιά χρόνια λειτουργίας του.

Δεν είναι τυχαίο, διότι από την ίδρυσή του ξεκινήσαμε με ανθρώπους που στην πλειονότητά τους ήταν και είναι καταξιωμένοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής με κοινή φιλοσοφία σε κάποια βασικά χαρακτηριστικά, όπως:

-να δίνουν βαρύτητα στις αναπτυξιακές ηλικίες

-να είναι όλοι παιδαγωγοί πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής

-η διαμόρφωση του χαρακτήρα να διέπεται από αρχές και αξίες

-η πειθαρχία των παικτών μας να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό του ενός για τον άλλον, γεγονός που τους βοηθά να είναι πάντα σε άριστη πνευματική κατάσταση

-Να έχουν αυτοπειθαρχία, ομαδικότητα, συνεργασία και πίστη σε ένα σκοπό

-Οι αθλητές μας να έρχονται και να φεύγουν ευχαριστημένοι.

-Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι όλοι μπορούν να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους στην προπόνηση, οπότε και στο παιχνίδι.

Οι δικοί μας παίκτες ενθαρρύνονται και ενισχύονται να δίνουν το 110% των δυνατοτήτων τους. Για τον Αιολικό ο πιο μεγάλος έπαινος είναι να λένε τον καλύτερο παίκτη για την ομάδα και όχι τον καλύτερο παίκτη της ομάδας. Πρώτα μπαίνει η ομάδα και μετά όλα τα άλλα.

Τελειώνοντας, σας εύχομαι καλή πρόοδο στα μαθήματα. Καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία χωρίς τραυματισμούς και ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο αγαπημένο μας άθλημα το μπάσκετ». Η εκδήλωση έκλεισε με τα πεντανόστιμα γλυκά του Ζαχαροπλαστείου «O ΜΠΑΜΠΗΣ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου