ΜΠΑΣΚΕΤ

Φάιναλ φορ με … τρεις ομάδες στο ΕΑΚ

φάιναλ-φορ-με-τρεις-ομάδες-στο-εακ-885837

Η ΕΣΚΑΘ αποφάσισε να διεξαγάγει σήμερα και αύριο την τελική φάση (σ.σ. φάιναλ φορ) του Κυπέλλου της σεζόν 2020-21, το οποίο δεν είχε ολοκληρωθεί λόγω κορονοϊού, με τους αγώνες να λαμβάνουν χώρα στο ΕΑΚ Βόλου και να αφιερώνονται στη μνήμη ενός σπουδαίου Βολιώτη μπασκετάνθρωπου, του Παναγιώτη Καραγκούνη.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο εκλιπών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών στις 4 Απριλίου 2020, έχοντας διατελέσει παίκτης, προπονητής και παράγοντας σε ομάδες του Βόλου, αλλά και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ.

Σίγουρα, η πρόθεση της ΕΣΚΑΘ να τιμήσει τη μνήμη του είναι αξιέπαινη, αλλά θα μπορούσε να το κάνει στο εγγύς μέλλον με έναν διαφορετικό τρόπο κι όχι μ’ ένα φάιναλ φορ που θα έπρεπε να γίνει δύο χρόνια πριν και δεν έγινε εξαιτίας της πανδημίας, ανασύροντάς το από τη «ναφθαλίνη», και το οποίο θα γίνει με τη συμμετοχή … τριών ομάδων, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, για να μην πούμε παρωδία.

Ο λόγος είναι ότι ο ΑΟ Τρίκαλα αποσύρθηκε κι αυτό έχει ως συνέπεια να γίνει σήμερα Σάββατο μόνο ένας ημιτελικός ανάμεσα σε δύο βολιώτικες ομάδες, την Ανόρθωση, που πλέον αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική, και τον Ιωνα, που παίζει στην Α1 ΕΣΚΑΘ, ενώ ο Γ.Σ. Σοφάδων (σ.σ. αντίπαλος της Ανόρθωσης στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής) περνά απευθείας στον τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανόρθωση αιτήθηκε, εφόσον δεν υπάρχει άλλος ημιτελικός, να παίξει με τον Ιωνα στις 17.30 κι όχι στις 19.30, ώστε, αν περάσει στον τελικό, να έχει δύο επιπλέον ώρες ξεκούρασης, αλλά η ΕΣΚΑΘ δεν έκανε δεκτό το αίτημά της.

Το πρόγραμμα, οι διαιτητές και οι γραμματείες έχουν ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 1 Οκτωβρίου

19.30 Ανόρθωση-Ιωνας

Διαιτητές: Μπουγλός Ι., Μπουγλός Π., Κοντοστάθης

Γραμματεία: Πεγιούκα, Γκαλίδη, Βενετσάνος

Αύριο Κυριακή 2 Οκτωβρίου

18.30 Τελικός

Διαιτητές: Ζαχαρής, Αβραμίδου, Παπαγιώτης

Γραμματεία: Πεγιούκα, Μαντούδης, Πολύζος.

Καπουρνιώτης: «Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι»

Ο προπονητής της Ανόρθωσης, Μιχάλης Καπουρνιώτης, μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη σημερινή αναμέτρηση, τονίζοντας ότι η ομάδα του διανύει ακόμη το στάδιο της προετοιμασίας και δεν είναι έτοιμη, αλλά αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα την αναμέτρηση και με τον ανάλογο σεβασμό στον αντίπαλο.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Πρόκειται για ιδιαίτερο παιχνίδι, καθώς πρόκειται για το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι απέναντι σε μια φιλόδοξη ομάδα, όπως αυτή του Ίωνα του κόουτς Τσαβέ και επιστήθιου φίλου μου.

Αυτό θα είναι όμως και το πρώτο μας παιχνίδι μπροστά στο βολιώτικο κοινό και θέλουμε να δείξουμε μέρος των δυνατοτήτων μας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμη σε στάδιο προετοιμασίας.

Η προετοιμασία μας βρίσκεται στην 5η εβδομάδα, αρχίζουμε ανεβάζουμε ρυθμούς και σιγά-σιγά μπαίνουν οι κατευθύνσεις σε άμυνα και επίθεση. Η ομάδα χτίζεται με καθημερινή δουλειά και σε γερές και στέρεες βάσεις, αφού από τη μία διαθέτει, κατά την γνώμη μου, τους καλύτερους και πιο έμπειρους Βολιώτες αθλητές αλλά και ανερχόμενους παίκτες, ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους.

Θέλουμε να είμαστε μια συμπαγής ομάδα, με κατεύθυνση σε άμυνα και επίθεση και να παίζουμε όμορφο μπάσκετ που θα το ευχαριστιέται ο κάθε φίλαθλος που θα βρίσκεται στο ΕΑΚ, αλλά ταυτόχρονα μία ομάδα που με την αγωνιστική της εικόνα θα παροτρύνει τους πολυάριθμους αθλητές της ακαδημίας μας, όπου δίνεται μεγάλη βάση.

Θεωρώ ότι δεν θα είμαστε 100% έτοιμοι σήμερα, αφού ακόμη δεν έχουμε ολοκληρώσει την προετοιμασία μας. Κάποιοι μικροτραυματισμοί και κάποιες απουσίες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων μας κράτησαν λίγο πίσω, όμως με όλο το προπονητικό τιμ και τους αθλητές είμαστε αισιόδοξοι αλλά και πεπεισμένοι ότι θα είμαστε 110% έτοιμοι, όταν πρέπει.

Σίγουρα μας ενδιαφέρει κάθε θεσμός, όπως αυτός του Κυπέλλου. Τον αντιμετωπίζουμε σοβαρά, σεβόμαστε κάθε ομάδα, ενώ δεν το κρύβουμε πως θα διεκδικήσουμε το κύπελλο, αφού αυτή η ομάδα φτιάχτηκε, για να πρωταγωνιστεί, όπως άλλωστε κάνει από την ίδρυση της, καθώς μέσα σε τρία χρόνια ζωής πέτυχε και ισάριθμες ανόδους.

Με την ευκαιρία να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες με υγεία και εύχομαι να παρακολουθήσουμε φέτος όμορφα παιχνίδια.

Τέλος, εύχομαι αυτή η ομάδα να φανεί αντάξια των προσδοκιών που έχουν δημιουργήσει οι διοικούντες και οι ποιοτικοί αθλητές που διαθέτει και όλος ο Βόλος να αγκαλιάσει αυτή την υγιή προσπάθεια και να χαρεί μπάσκετ».

Σήμερα στη διάθεση του Μιχάλη Καπουρνιώτη είναι οι: Μπόγδανος, Γκοντόπουλος, Παρασκευάς, Ίλτσογλου, Σιμάκης, Αγκρής, Σκαμάγκας, Καραγεώργος, Ακριβόπουλος, Μπέας, Μπάντελης, Τζούμας (σ.σ. οι τρεις τελευταίοι είναι έφηβοι). Απόντες είναι οι ανέτοιμοι λόγω καθυστερημένης ένταξης στην προετοιμασία Καραθανάσης και Φιλίππου, όπως και ο Παπαϊωάννου, που έχει διάστρεμμα από την προηγούμενη βδομάδα.

Τσαβές: «Το βλέπουμε σαν φιλικό»

Πρώτη φορά ανέλαβε φέτος ανδρική ομάδα ο Στέλιος Τσαβές, προπονητής του Ιωνα, που από τη μεριά του επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Η ομάδα μας έχει χτιστεί, για να πρωταγωνιστήσει στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Έγιναν στοχευμένες κινήσεις από τη διοίκηση αλλά με γνώμονα να μη χαλάσει το οικογενειακό κλίμα που πάντα επικρατεί στην ομάδα.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω που είναι η άνοδος στις εθνικές κατηγορίες, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Ομως αν έρθει, δεν θα πούμε όχι.

Για να έρθει, θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, καθώς είμαστε μία ομάδα καινούργια, όπως και εγώ είμαι νέος στον Ιωνα.

Πιο πολύ βλέπουμε το ματς με την Ανόρθωση σαν ένα φιλικό προετοιμασίας και σαν ένα δυνατό τεστ εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ την επόμενη εβδομάδα. Θα δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα, που είναι φαβορί για άνοδο στη Β’ Εθνική».

Απόντες θα είναι σήμερα ο τραυματίας Μαντζουράνης, που έχει σοβαρό πρόβλημα στον ώμο και αναμένεται να χειρουργηθεί, ο επίσης τραυματίας Μπεκρής, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο αποθεραπείας μετά τη ρήξη αχίλλειου τένοντα που υπέστη στο περασμένο πρωτάθλημα, και ο Χαρχαρής για προσωπικούς λόγους. Αντίθετα, Γενιτσαρίδης, Καλογερόπουλος, Κορτέσης, Τζήμας, Παλάσκας, Χατζόπουλος, Παππάς, Γιαννιώτης, Διγενής, Χριστάκης, Χρηστομάνος, Αγάλου-Λωρίτης είναι στη διάθεση του Στέλιου Τσαβέ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου