ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιστορικό παιχνίδι για ΓΣ Αλμυρού

ιστορικό-παιχνίδι-για-γσ-αλμυρού-865578

Για την 1η αγωνιστική της α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος στον Όμιλο Βορρά της Γ’ Εθνικής, ο Γ.Σ. Αλμυρού υποδέχεται σήμερα το Κολέγιο «Ανατόλια» στις 18.30 στο γήπεδό του, που έχει αποκτήσει και νέο παρκέ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Είναι ένα ξεχωριστό ματς για την ομάδα του Παναγιώτη Νάνη, καθώς είναι το πρώτο της ιστορικά στον θεσμό, και στόχος είναι η επικράτηση. Αν αυτή έρθει, τότε την ερχόμενη Κυριακή πάλι εντός έδρας οι Αλμυριώτες θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αγώνα Γ.Σ. Σοφάδων-Ρούπελ Σιδηροκάστρου.

Μάλιστα, σήμερα οι φίλαθλοι διψούν να δουν το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα, που είναι ο Μιχάλης Πελεκάνος, να αγωνίζεται σε επίσημο ματς, με τον 41χρονο διεθνή παίκτη να έχει δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο μέχρι στιγμής κι αυτός και οι συμπαίκτες του στα φιλικά που έγιναν με Ολυμπιακό Βόλου (σ.σ. δύο φορές), Αγριά και Ιωνικό Λαμίας.

Οι γηπεδούχοι θα είναι πλήρεις, αφού και ο Μαμούρας έχει επανέλθει και έχει αγωνιστεί για λίγο χρόνο στα τελευταία φιλικά, ενώ θα πάρει χρόνο συμμετοχής και σήμερα. Θυμίζουμε ότι ο Αλμυριώτης γκαρντ είχε υποστεί τη μεταβατική περίοδο του Ιουνίου μερική ρήξη χιαστών, αλλά το πρόβλημά του αποκαταστάθηκε χωρίς χειρουργείο.

Για το σημερινό παιχνίδι με το Ανατόλια ο προπονητής του Γ.Σ. Αλμυρού, Παναγιώτης Νάνης, τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Για μας είναι το πρώτο επίσημο ματς και στο καινούργιο παρκέ. Δεν βλέπουμε το σημερινό παιχνίδι σαν φιλικό και στοχεύουμε να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση.

Θέλουμε ο κόσμος να δει τη νέα ομάδα και το καινούργιο μας αγωνιστικό πρόσωπο. Μας έχουν στηρίξει πολύ και εμείς θέλουμε να κερδίσουμε για τον κόσμο μας, ο οποίος ανυπομονεί να δει και ένα παίκτη επιπέδου Μιχάλη Πελεκάνου.

Δεν έχω λόγια να πω για την μπασκετική του αξία και νομίζω ότι μ’ αυτόν θα είμαστε φέτος ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά. Πρόκειται για έναν επαγγελματία κι αυτή την ιδιότητα τη στηρίζει με τις πράξεις του.

Είναι πρωί-απόγευμα στο γήπεδο, αγαπά πολύ το μπάσκετ και είναι πολύ δοτικός ως άνθρωπος, θέλοντας να βοηθήσει και τα νέα παιδιά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συμπεριφορά του και την αγωνιστική του παρουσία και τυχεροί που έχουμε έναν τέτοιο παίκτη σε επίπεδο Γ’ Εθνικής».

Ο Παναγιώτης Νάνης θα στηριχθεί σήμερα, αλλά και γενικότερα μέσα στη χρονιά, στους Μαμούρα, Μαστέλο, Παπούλια, Πολίτη, Μυλωνά, Μασούρα, Κωτούλα, Κοντοστάθη, Πελεκάνο, Βαλαμούτη, Γώγουλα και Τάσσο.

Το Ανατόλια να σημειωθεί ότι είναι μία νεανική ομάδα, με πιο έμπειρο παίκτη τον 31χρονο Βελησσαρίου, ενώ προπονητής είναι ο παλιός παίκτης της Νίκης Βόλου στη χρονιά της Α2, Γρηγόρης Μυστηλιάδης.

Τέλος, να αναφερθεί ότι στη σημερινή αναμέτρηση θα ισχύσει η δωρεάν είσοδος για τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων της περιοχής του Αλμυρού καθώς και για τους αθλητές-αθλήτριες όλων των τμημάτων των ακαδημιών του Γ.Σ.Α. Για τους υπόλοιπους φιλάθλους η είσοδος ορίστηκε στα πέντε ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου