ΜΠΑΣΚΕΤ

Βλιώρας: «Ενδιαφέρον πεδίο και μπορώ να αντεπεξέλθω»

βλιώρας-ενδιαφέρον-πεδίο-και-μπορώ-ν-885878

Μετά από την ανακοίνωση της Νίκης Βόλου ότι θα συνεργαστεί με τον Γιώργο Βλιώρα, που θα αναλάβει το πόστο του τιμ μάνατζερ, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στον Γιώργο Βλιώρα, που εξήγησε τους λόγους της συνεργασίας του με τους κυανόλευκους, τονίζοντας τα εξής:

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

«Τα καλά μου χρόνια ως παίκτης τα έκανα στη Νίκη, αλλά δεν έχει να κάνει αυτό με τη συνεργασία που ξεκινήσαμε. Το παρόν είναι ότι η Διοικούσα Επιτροπή μαζί με πρόεδρο της Νίκης Βόλου, τον κ. Φάτση, και τον Παναγιώτη Τσώλη, που είναι τεχνικός διευθυντής, με πλησίασαν και μου πρότειναν να βοηθήσω τη φετινή προσπάθεια, γιατί είναι και γι’ αυτούς μία μεταβατική περίοδος με ένα καινούργιο σχήμα.

Θεώρησαν ότι η εμπειρία που έχω από τις εθνικές κατηγορίες, αλλά και από τη συγκεκριμένη θα παίξει σημαντικό ρόλο συν το γεγονός ότι δεν παύει να είμαι προπονητής. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτω και την τεχνογνωσία και ο ρόλος του τιμ μάνατζερ επιτρέπει να βοηθηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, και ο προπονητής και η διοίκηση, ώστε να βγει η χρονιά με τον στόχο που έχουν θέσει και είναι η παραμονή.

Τη μεγαλύτερη βοήθεια που θα μπορούσα να τους δώσω είναι ότι συνδυάζω το οργανωτικό και την τεχνική ματιά. Μπορώ να μιλήσω ευκολότερα με παίκτες, γιατί γνωρίζω όλα τα παιδιά, κι αυτά που έχουν έρθει εκτός Βόλου, και μπορώ να είμαι ο συνδετικός κρίκος της διοίκησης και της ομάδας, ώστε να μπορούν να λύνονται τα προβλήματα πιο εύκολα και να γίνεται καλύτερος προγραμματισμός και οικονομικά και τεχνικά και απ’ όλες τις απόψεις».

Για το γεγονός ότι θα έχει έναν νέο ρόλο στη Νίκη: «Είναι η πρώτη φορά που μετά από επίσημη πρόταση αναλαμβάνω ένα τέτοιο πόστο, αν και στον περσινό Ολυμπιακό Βόλου τα έκανα όλα μαζί.

Πραγματικά είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο και θεωρώ ότι μπορώ να αντεπεξέλθω σ’ αυτό, γιατί σ’ αυτές τις θέσεις πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που να μην είναι μόνο στο κομμάτι της διοίκησης, αλλά να γνωρίζουν και από μπάσκετ».

Για τον Γιώργο Δεληκούρα: «Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της Νίκης Βόλου και είναι μεγάλη μου χαρά που μπαίνουμε μαζί στη Νίκη, για να βοηθήσουμε και οι δύο. Ο Γιώργος ουσιαστικά δεν έφυγε ποτέ από τη Νίκη και όλη του την καριέρα του την πέρασε εκεί, με εξαίρεση το τέλος της».

Για το αν βλέπει ότι υπάρχει προοπτική στο βολιώτικο μπάσκετ, τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια οι άλλες τρεις θεσσαλικές πόλεις είχαν ομάδες στην Α1 ανδρών: «Σίγουρα υπάρχει προοπτική στο μπάσκετ του Βόλου. Μπράβο στις άλλες πόλεις για ό,τι κατάφεραν και έτσι πρέπει να γίνεται, η περιφέρεια να είναι δυνατή.

Μην ξεχνάμε ότι η Μαγνησία διαθέτει τη φετινή σεζόν πέντε ομάδες σε εθνικές κατηγορίες, δύο στη Β’ Εθνική και τρεις στη Γ’. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ αυτό. Πρέπει να γίνουν κάποια βήματα και να καθίσουν όσοι ενδιαφέρονται για το καλό του μπάσκετ στο ίδιο τραπέζι.

Φέτος, θα είναι και μία κομβική χρονιά για όλους, καθώς θα ακολουθήσουν αναδιαρθρώσεις, που θα μειώσουν τον αριθμό των ομάδων και θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί, ώστε να σταθεροποιηθούν σε μία κατηγορία ή και να ανέβουν».

Για το αν περιμένει κάποια αρνητικά από διάφορες πλευρές, καθώς ήταν προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου: «Θέλω να θυμίσω ότι εγώ ήμουν η πρώτη περίπτωση μετακίνησης παίκτη από τη Νίκη στον Ολυμπιακό με πολύ μεγάλο χρηματικό αντάλλαγμα μάλιστα, γιατί εκείνη την εποχή συνήθως, επειδή η Νίκη ήταν καλύτερη ομάδα, οι παίκτες του Ολυμπιακού πήγαιναν στη Νίκη.

Σίγουρα, μπορεί να πουν κάποιοι διάφορα, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Βρισκόμαστε σ’ έναν χώρο και μπορούμε να τον υπηρετούμε από διάφορα πόστα. Ασχολούμαστε με το μπάσκετ και επαγγελματικά αλλά και γιατί το αγαπάμε. Εμένα είναι η ζωή μου το μπάσκετ και κοντεύω σχεδόν 40 χρόνια στο άθλημα.

Οπότε, όπου ζητηθεί, προσφέρω και ούτε έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Κάποιοι μπορεί να έχουν κάποια άλλα πράγματα στο μυαλό τους, αλλά δεν με αγγίζουν. Ο κόσμος και η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου ξέρουν τι έχω προσφέρει πάρα πολύ καλά για πολλά χρόνια, όπως αντίστοιχα και στη Νίκη γνωρίζουν τι έχω προσφέρει παλαιότερα στην ομάδα τους».

Για το ότι η συνεργασία του με τη Νίκη αρχίζει τώρα που έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ: «Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Θέλω λίγο χρόνο, για να δω την ομάδα από κοντά και να σχηματίσω τη δική μου άποψη. Υπάρχουν όμως και τα Χριστούγεννα και η εμβόλιμη μεταγραφική περίοδος και αν υπάρχει ανάγκη να διορθώσουμε κάτι, θα το κάνουμε, ώστε να πάει η ομάδα ακόμη καλύτερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου