ΜΠΑΣΚΕΤ

Σε ρυθμούς Eurobasket 2022 από σήμερα

σε-ρυθμούς-eurobasket-2022-από-σήμερα-857713

Μπασκετική πανδαισία αρχίζει σήμερα 1η Σεπτεμβρίου με το Eurobasket 2022 να μπαίνει στη ζωή μας για τις επόμενες 18 μέρες και με την Εθνική Ελλάδος να ελπίζει βάσιμα σε μετάλλιο.

Στο Εurobasket 2022, τα αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ αναμετρώνται για τον τίτλο της κορυφαίας εθνικής ομάδας. Η Εθνική Ελλάδας, μια ομάδα που μαγνητίζει τα βλέμματα, καθώς διαθέτει τον δυο φορές MVP του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, μαζί με μια πλειάδα έμπειρων και ταλαντούχων παικτών, υπόσχεται μοναδικές στιγμές, αρχικά στο Μιλάνο και εν συνεχεία στο Βερολίνο, όπου και θα ξεχωρίσουν τα φαβορί για τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου.

Δεκατρία χρόνια μετά το τελευταίο γαλανόλευκο μετάλλιο, τα πάντα δείχνουν πως η φετινή διοργάνωση μπορεί να σηματοδοτήσει την επιστροφή του ελληνικού μπάσκετ και της επίσημης αγαπημένης στις διακρίσεις.

Πότε παίζει η Ελλάδα

Στη φάση των Ομίλων η Εθνική Μπάσκετ έχει το εξής πρόγραμμα:

2 Σεπτεμβρίου – ΕΡΤ1 – 18:00

1η αγ. ΚΡΟΑΤΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ (Ζ)

3 Σεπτεμβρίου – ΕΡΤ1 – 22:00

2η αγ. ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ (Ζ)

5 Σεπτεμβρίου – ΕΡΤ1 – 18:00

3η αγ. Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ (Ζ)

6 Σεπτεμβρίου – ΕΡΤ1 – 18:00

4η αγ. ΕΛΛΑΔΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Ζ)

8 Σεπτεμβρίου – ΕΡΤ1 – 18:00

5η αγ. ΕΣΘΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ (Ζ)

Τηλεοπτικά από την ΕΡΤ

Η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και με παίκτες του ΝΒΑ θα περνά σε καθημερινή βάση από τις συχνότητες των κρατικών καναλιών της ΕΡΤ.

Η αυλαία της μεγάλης αυτής διοργάνωσης θα «σηκωθεί» σήμερα, επισήμως στις 14.30 με την απευθείας μετάδοση του αγώνα Ισπανίας-Βουλγαρίας και θα «κατέβει» στις 18 Σεπτεμβρίου με τον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 21.30.

Στο μεταξύ από τα κρατικά κανάλια θα μεταδίδονται συνολικά έξι με οκτώ αγώνες καθημερινά, σχεδόν όλοι σε απευθείας μετάδοση, και τις νύχτες σε επανάληψη οι αγώνες της εθνικής ομάδας μπάσκετ στις αντίστοιχες ημέρες που έχουν προηγηθεί ή άλλος σημαντικός αγώνας της ίδιας ημέρας στην περίπτωση που δεν έχει ματς η εθνική Ελλάδας.

Παράλληλα, καθημερινά, αμέσως μετά το τέλος της βραδινής αναμέτρησης έχει προγραμματιστεί η αθλητική εκπομπή «EΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2022» για την ανασκόπηση της ημέρας.

Στο Μιλάνο η Εθνική

Στην Ιταλία, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του τρίτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ, έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης η «γαλανόλευκη».

Συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε και την πρώτη του προπόνηση, προκειμένου να προετοιμαστεί για την πρεμιέρα του ομίλου της, καθώς αντιμετωπίζει αύριο Παρασκευή (02/09) την Κροατία.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει στη διάθεσή του αυτή τη στιγμή 14 παίκτες και σήμερα θα ανακοινώσει ποιοι θα είναι οι δώδεκα «εκλεκτοί» του για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η αποστολή της «γαλανόλευκης» στο Μιλάνο: Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης, Δημήτρης Αγραβάνης, Λεωνίδας Κασελάκης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Λευτέρης Μποχωρίδης, Μιχάλης Λούντζης, Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Σε τέσσερις χώρες

Το τουρνουά διεξάγεται σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία και Γερμανία) και σε πέντε διαφορετικές πόλεις. Συγκεκριμένα, οι πόλεις είναι η Τιφλίδα (Γεωργία), Πράγα (Τσεχία), Μιλάνο (Ιταλία), ενώ η Γερμανία θα έχει δύο με την Κολωνία και το Βερολίνο. Η πρωτεύουσα της Γερμανίας θα είναι και αυτή που θα φιλοξενήσει την τελική φάση των νοκ-αουτ αγώνων (Mercedes Benz Arena, 14.500 θέσεις).

Το φορμάτ

Το φορμάτ παραμένει το ίδιο και αποτελείται από τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων, με τις ομάδες που τερματίζουν στην πρώτη τετράδα να εξασφαλίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση (Φάση των 16). Οι διασταυρώσεις είναι προκαθορισμένες και τα παιχνίδια σε αυτή τη φάση είναι νοκ-άουτ μέχρι και τον τελικό.

Σημειώνεται πως λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία αποβλήθηκε από την διοργάνωση και τη θέση της πήρε το Μαυροβούνιο.

Οι όμιλοι

Οι όμιλοι του Eurobasket είναι οι εξής:

Group A (Τιφλίδα): Ισπανία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Γεωργία, Βέλγιο, Βουλγαρία.

Group B (Κολονία):

Γαλλία, Λιθουανία, Σλοβενία, Γερμανία, Ουγγαρία, Βοσνία

Group C (Μιλάνο):

Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία, Εσθονία

Group D (Πράγα):

Σερβία, Τσεχία, Πολωνία, Φινλανδία, Ισραήλ, Ολλανδία

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα του EuroBasket 2022 το πρώτο διήμερο:

Σήμερα 1 Σεπτεμβρίου

14:30 Ισπανία – Βουλγαρία

15:30 Βοσνία – Ουγγαρία

17:15 Τουρκία – Μαυροβούνιο

18:15 Σλοβενία – Λιθουανία

20:00 Βέλγιο – Γεωργία

21:30 Γαλλία – Γερμανία

Αύριο 2 Σεπτεμβρίου

15:00 Ισραήλ – Φινλανδία

15:15 Ουκρανία – Μεγάλη Βρετανία

18:00 Κροατία – Ελλάδα

18:30 Πολωνία – Τσεχία

22:00 Ιταλία – Εσθονία

22:00 Σερβία – Ολλανδία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου