ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεκαπεντάλεπτη συμμετοχή για Σιουμουρέκη στη βαριά ήττα από τη Γαλλία

δεκαπεντάλεπτη-συμμετοχή-για-σιουμο-871447

Η παίκτρια του Ολυμπιακού Βόλου Βασιλική Σιουμουρέκη αγωνίστημε 14 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα στη βαριά ήττα της Εθνικής κορασίδων μπάσκετ στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας από το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο Γαλλία με 72-40. Η Βολιώτισσα μπασκετμπολίστρια δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιον πόντο, ενώ πήρε δύο ριμπάουντ.

Η Ελλάδα πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της σε ένα παιχνίδι που μετά το πρώτο δεκάλεπτο η αντίπαλος πήρε τον έλεγχο και άρχισε να χτίζει διαφορά. Ο προπονητής της Εθνικής Γιάννης Κτιστάκης μάλιστα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες που είχε στη διάθεσή του ενόψει του σημερινού (16.00) κρίσιμου αγώνα με τη Δανία. Πρώτη σκόρερ για την Εθνική ήταν η Νάγια Στολίγκα με 17 πόντους.

Δεκάλεπτα: 14-20, 21-39, 29-57, 40-72

Ελλάδα (Κτιστάκης): Χωλοπούλου 4, Καλογήρου, Σιουμουρέκη, Στολίγκα 17(3), Τσινασλανίδου, Αρσενιάδου 2, Χατίρα 3(1), Φελούρη 4, Γιαπιτζόγλου, Παρασκευοπούλου 5, Σύρπα, Ζιάκα 5(1).

Κτιστάκης: “Αδικη η διαφορά”

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Κτιστάκης ατη δήλωση που έκανε για τον αγώνα της πρεμιέρας τόνισε ότι οι νεαρές διεθνείς αδικούνται από τη διαφορά: «Γνωρίζαμε εξαρχής ότι η πρώτη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού θα ήταν δύσκολη, καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια από τις κορυφαίες δυνάμεις του χώρου.

Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, όμως η έκταση της διαφοράς αδικεί την προσπάθεια των παικτριών μας που έδειξαν αγωνιστικότητα, πειθαρχία και πάθος. Στόχος μας ήταν να διαχειριστούμε και τους χρόνους συμμετοχής, καθώς σε λιγότερο από 20 ώρες έχουμε να δώσουμε το δεύτερο παιχνίδι μας απέναντι στη Δανία. Για μας ουσιαστικά η διοργάνωση αρχίζει το Σάββατο. Είμαι αισιόδοξος, καθώς τα κορίτσια είχαν δουλέψει πάρα πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα και είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις δυσκολίες του αυριανού αγώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου