ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεγάλη επιτυχία στο μπασκετικό καμπ στην Αγριά (photos)

μεγάλη-επιτυχία-στο-μπασκετικό-καμπ-σ-862100

Μεγάλη επιτυχία κατέγραψε το μπασκετικό καμπ που διοργάνωσε για μία ακόμη φορά στον Βόλο ο Αχιλλέας Δεμέναγας, παλαίμαχος του Εσπέρου και της Δάφνης, σε συνεργασία με την Ολύμπια Λάρισας. Το καμπ φιλοξενήθηκε στο κλειστό της Αγριάς με την ονομασία «Skills Development & Evaluation Camp»

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ξεκίνησε από Δευτέρα 4 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή και σ’ αυτό πήραν μέρος παιδιά ηλικίας από 12-20 ετών, τα εννιά από τον Βόλο και τη Μαγνησία και τα υπόλοιπα εκτός νομού, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και το site taxydromos.gr.

Τα ονόματα όλων των νεαρών παικτών, 53 στο σύνολο, με τη συμμετοχή να είναι κατά πολύ αυξημένη φέτος: Κόλιας Αντώνης, Νίκολης Χρήστος, Σακκάς Θωμάς, Κωτούλας Αριστείδης, Κυρίτσης Ανδρέας, Τσιούλπας Δημοσθένης, Ζούρος Νίκος, Μόκας Χριστόφορος, Ευτυχιάδης Κωνσταντίνος, Καμπλιές Χαράλαμπος, Αντωνιάδης Στράτος, Μπαλτσαβιάς Μιχάλης, Δάγκος Βασίλης, Φιδέογλου Χαράλαμπος, Αθανασίου Κωνσταντίνος, Μαρής Λευτέρης, Μυκονιάτης Γιώργος, Γιαννόπουλος Αναστάσης, Δούκας Αγγελος, Λαζόπουλος Λέανδρος, Κουτσοκώστας Δημήτρης, Αξιώτης Αλέξης, Αθανασόπουλος Παντελής, Βέργος Νίκος, Σκουντής Δημήτρης, Μαλάκος Κίμωνας, Χαλκίδης Δημήτρης, Χαϊδεμένος Ηλίας, Μάνης Μανώλης, Μπέκας Γιώργος, Κυριακίδης Κωνσταντίνος, Κωσταράς Αλέξανδρος, Κεφαλόπουλος Δημήτρης, Καραΐσκος Αποστόλης, Δαδίτσος Νίκος, Παλαιοπάνος Δημήτρης, Παπαϊωάννου Σπύρος, Λαζάρου Γιώργος, Βυζαντινός Νίκος, Γαλάνης Κώστας, Φώτσης Βαγγέλης, Κοτσώνης Γιώργος, Φινοκαλιώτης Μάριος, Δέδες Μάριος, Γεωργιόπουλος Βασίλης, Διαμαντής Αναστάσιος, Σταύρου Κυριάκος, Μπάγιας Δημήτρης, Γεωργιόπουλος Αγγελος, Πολύζος Χρήστος, Δάρδαλης Βασίλης, Ερμίδης Αναστάσιος, Αθανασόπουλος Βαγγέλης.

Δυστυχώς, ο προπονητής του Ολυμπιακού Πειραιώς, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν μπόρεσε να δώσει το παρών, όπως έκανε πέρσι στην Πορταριά, λόγω των υποθέσεων Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ, αλλά ήρθε ο Μάικ Προκόπιο, προπονητής από το ΝΒΑ, που έχει συνεργαστεί με Μάβερικς και Σέλτικς και ήταν ο strategic game management του αείμνηστου Κόμπι Μπράιαντ.

Στο καμπ συμμετείχαν ο 13χρονος γιος του Αντώνη Φώτση, οι γιοι του Βασίλη Σκουντή και του Ρήγα Δάρδαλη, που είναι μπασκετικοί συντάκτες στο Cosmote Tv κι όχι μόνο, καθώς και ο γιος του Στέλιου Κεφαλόπουλου, ο οποίος είναι παράγοντας στην ιστορική ιταλική ομάδα Βαρέζε και συγκεκριμένα στα τμήματα υποδομής της. Ήταν δε επίτιμος προσκεκλημένος των διοργανωτών.

Μάλιστα, παρέδωσε ως δώρο στον MVP του καμπ, που ήταν για δεύτερη σερί χρονιά ο Βολιώτης Χρήστος Νίκολης, μία φανέλα του Αλεσάντρο Τζεντίλε, που έπαιξε τη σεζόν που τελείωσε στη Βαρέζε.

Η προπονητική διαδικασία ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, με το τεχνικό τιμ, στο οποίο ανήκαν και οι Βολιώτες Πάρις Λότφι, Αγγελική Θανασούλη και Κώστας Σιδηρόπουλος, να είναι μία συμπαγής ομάδα, που κάνει ελάχιστες προσθαφαιρέσεις κάθε χρόνο, ενώ σταθερή αξία είναι Νίκος Σαρρής, που είναι εξειδικευμένος στη μέτρηση και αξιολόγηση αθλητών. Στο προπονητικό επιτελείο συμμετείχαν η Ιωάννα Δίελα και ο Νίκος Καγιαμανίδης.

Πολύ σημαντικό είναι ότι υπήρξε έντονη παρουσία νεαρών παικτών από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, καθώς η βασική «δεξαμενή» του καμπ είναι η Αθήνα.

Οι διοργανωτές έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία και τις διευκολύνσεις που τους έγιναν και αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον Δήμο Βόλου και ειδικά τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργο Βλιώρα, αλλά και τον υπάλληλο στο κλειστό Αγριάς, Παναγιώτη Παπαρίζο.

Εξαιρετική ήταν και η φιλοξενία για άλλη μια χρονιά του Portaria Hotel και της οικογένειας Θεοδώρου.

«Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να σκεφτούμε να κάνουμε το καμπ σε άλλο μέρος, οπότε ανυπομονούμε να έρθουμε και πάλι στην Πορταριά και τον Βόλο το ερχόμενο καλοκαίρι», ήταν το σχόλιο του επικεφαλής του προπονητικού επιτελείου, Αχιλλέα Δεμέναγα, δείγμα του πόσο ευχαριστημένοι ήταν άπαντες.

Υποστηρικτές του καμπ ήταν και οι Tsaousidis Insurance (Παντελής Τσαουσίδης) και Athens Premium Transfers (Βαλέριος Κασιμάτης).

*Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ευχαριστεί την Κατερίνα Λιάσκου για τις φωτογραφίες.

Οι νικητές των διαγωνισμών

Την τελευταία μέρα του καμπ έγιναν διαγωνισμοί σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και οι νικητές ήταν οι εξής:

Κατηγορία 1 (2002-2006)

Δίποντα: Γιαννόπουλος Αναστάσης

Τρίποντα: Μάρης Λευτέρης

Skill Challenge: Αντωνιάδης Σταύρος

Κατηγορία 2 (2007-2008)

Δίποντα: Μπέκας Γιώργος

Τρίποντα: Χαϊδεμένος Ηλίας

Skill Challenge: Μπέκας Γιώργος

Κατηγορία 3 (2009-10)

Δίποντα: Δάρδαλης Βασίλης

Τρίποντα: Παπαϊωάννου Σπύρος

Skill Challenge: Μάνης Μανώλης

Κατηγορία 4 (2011)

Δίποντα: Γεωργιόπουλος Αγγελος

Τρίποντα: Ερμίδης Τάσος

Skill Challenge: Ερμίδης Τάσος

3on3 Tournament

Κατηγορία 1. (2002-2006)

3μιση (Σακκάς, Μόκας, Ευτυχιάδης, Νίκολης)

Κατηγορία 2 (2007-08)

Loco (Μαλάκος, Χαλκίδης, Μπέκας)

Κατηγορία 3 (2009-11)

Daltons (Λαζάρου, Μάνης, Παπαϊωάννου, Ερμίδης)

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

MVP: Νίκολης Χρήστος

Most Coachable Player: Μόκας Χριστόφορος

Hardest Working Player: Τσιούλπας Δημοσθένης

Τον διαγωνισμό 3on3 στην κατηγορία 1 κέρδισαν οι Βολιώτες (από αριστερά) Μόκας, Ευτυχιάδης, Σακκάς και Νίκολης

Από αριστερά η Αγγελική Θανασούλη, η Ιωάννα Δίελα, ο πιο αγαπητός παίκτης του καμπ Τάσος Ερμίδης, που κέρδισε δύο διαγωνισμούς, και ο Νίκος Καγιαμανίδης

Από αριστερά ο Γ. Μαλάκος, ο Π. Λότφι, ο MVP του καμπ Χρ. Νίκολης και ο Στ. Κεφαλόπουλος

Ο Νίκολης πήρε ως δώρο τη φανέλα του σπουδαίου Ιταλού παίκτη Αλεσάντρο Τζεντίλε

Χορηγός επικοινωνίας του καμπ η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Ο Βολιώτης Χριστόφορος Μόκας βραβεύτηκε από τον Γιώργο Μαλάκο ως most coachable player (σ.σ. πιο αγαπητός παίκτης στον προπονητή)

53 συνολικά παιδιά παρακολούθησαν το καμπ

Ο διοργανωτής του καμπ, Αχ. Δεμένεγας, στην τελετή λήξης

Οι νικητές στον διαγωνισμό 3on3 στην κατηγορία 2. Από αριστερά Μπέκας, Κίμωνας Μαλάκος, Γιώργος Μαλάκος, Χαλκίδης και Λότφι

Οι νικητές στον διαγωνισμό 3on3 στην κατηγορία 3, Ερμίδης, Μάνης, Παπαϊωάννου μαζί με τους κ.κ. Μαλάκο και Λότφι. Απουσίαζε από τον τελικό ο Λαζάρου λόγω ασθένειας

Ευγενική χειρονομία της ΕΨΑ, που έφερε για όλα τα παιδιά λεμονάδες

Η Αγγελική Θανασούλη με τον Βασίλη Δάρδαλη

Ο Αγγελος Γεωργιόπουλος με τον Γιώργο Μαλάκο

Ο Μανώλης Μάνης κέρδισε τον διαγωνισμό Skill Challenge στην κατηγορία 3

Ο Αναστάσης Γιαννόπουλος κέρδισε τον διαγωνισμό στα δίποντα στην κατηγορία 1


Ο Λευτέρης Μάρης (αριστερά) με τον Στέλιο Κεφαλόπουλο

Ο Σπύρος Παπαϊωάννου του Πανιωνίου κέρδισε τον διαγωνισμό τριπόντων στην κατηγορία του

Τον διαγωνισμό Skill Challenge στην κατηγορία 1 κέρδισε ο Σταύρος Αντωνιάδης

Ειδική βράβευση στον Τσιούλπα Δημοσθένη ως hardest working player

Ο Ηλίας Χαϊδεμένος με τον Γιώργο Μαλάκο

Ο Μάικ Προκόπιο, προπονητής από το ΝΒΑ, έδωσε άλλη λάμψη, στο καμπ

Ο Βασίλης Σκουντής έδωσε τις συμβουλές του στους νεαρούς αθλητές

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου