ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην Εθνική γυναικών U20 Σκοπίων η Ραφαέλα Σουλτάνη!  

στην-εθνική-γυναικών-u20-σκοπίων-η-ραφαέ-894390

Στο τεχνικό τιμ της Εθνικής γυναικών U20 των Σκοπίων εντάχθηκε η Βολιώτισσα Ραφαέλα Σουλτάνη, η οποία θα συνεργαστεί με την προπονήτρια Γέλενα Αντιτς ως πρώτη βοηθός της.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η τελευταία, που μαζί με την παλιά παίκτρια του Ολυμπιακού Βόλου, Ανα Ταντουρόφσκα, είναι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η γειτονική χώρα, έκανε τη σχετική πρόταση στη Βολιώτισσα προπονήτρια και εκείνη την αποδέχθηκε, με συνέπεια να βρίσκεται εδώ και σχεδόν δύο βδομάδες στα Σκόπια (από τις 8 Ιουνίου) για την προετοιμασία της νέας της ομάδας ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών της για την Α’ φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Β’ Κατηγορία (στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και η Ελλάδα).

Οι επίσημοι αγώνες θα γίνουν στο Sporska Sala Kale των Σκοπίων με αντιπάλους τη Ρουμανία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και την Κροατία από τις 9 έως τις 17 Ιουλίου, ενώ από αύριο αρχίζουν τα φιλικά με αντίπαλο την ομάδα του Μαυροβουνίου κι αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι για τη Σουλτάνη, η οποία δήλωσε στο taxydromos.gr:

«Με πήρε τηλέφωνο η Γέλενα και με ρώτησε αν θέλω να δουλέψω μαζί της, γιατί έχουμε Πανευρωπαϊκό. Με ξέρει και ως παίκτρια και ως προπονήτρια και μου ζήτησε να συνεργαστούμε, για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Με τη Γέλενα είμαστε και φίλες και τη γνωρίζω από τότε που είχαμε παίξει αντίπαλες με την U20 της Ελλάδας. Εχουμε την ίδια φιλοσοφία στο μπάσκετ και θεωρώ ότι γι’ αυτό μου έγινε και η πρόταση.

Είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα για μένα, γιατί είναι πολύ σημαντικό να εκπροσωπείς μία χώρα σε ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα είτε ως παίκτρια είτε ως προπονήτρια. Είναι και μία καινούργια εμπειρία, καθώς δεν έχω δουλέψει ως τεχνικός σε μία εθνική ομάδα.

Υπάρχουν κάποιες ταλαντούχες μπασκετμπολίστριες στην Εθνική Σκοπίων και με σωστή δουλειά πάμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι θετικό ότι ο δικός μας όμιλος γίνεται στα Σκόπια και θα έχουμε και τη στήριξη του κόσμου».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Ραφαέλα Σουλτάνη είναι προπονήτρια στις υποδομές του Γ.Σ. Βόλου και στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια “Προμηθέας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου