ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μίτσιτς «ξέρανε» τον Ολυμπιακό

ο-μίτσιτς-ξέρανε-τον-ολυμπιακό-900825

Ολυμπιακός και Αναντολού Εφές πήγαν σε τιτανομαχία στο Βελιγράδι, με τον Βασίλιε Μίτσιτς να σκοράρει τεράστιο τρίποντο στο απόλυτο μηδέν για το 77-74 που έστειλε τους Τούρκους στον τελικό της EuroLeague.

Η Stark Arena μύριζε… θάλασσα το βράδυ της Πέμπτης (19/5), θάλασσα σαν αυτή που βρέχει τον Πειραιά. Το Βελιγράδι δεν έχει παραλίες, όμως ο κόσμος του Ολυμπιακού το πλημμύρισε, για να υποστηρίξει την ομάδα του, για να την σπρώξει μία φάση πριν από τον τελικό της EuroLeague, αλλά και για να υποκλιθεί στο τέλος στον τεράστιο μπασκετμπολίστα που ονομάζεται Βασίλιε Μίτσιτς. Ο Σέρβος έβαλε το τρίποντο για το 77-74 στο απόλυτο μηδέν, ο Σέρβος κράτησε όρθιο τον Εργκίν Αταμάν, που επέμενε ότι η ομάδα του θα κατακτήσει και φέτος το τρόπαιο.

Ο αγώνας

Με Φαλ και Γουόκαπ να μπαίνουν με ορμή στο ματς, ο Ολυμπιακός έδειξε από τις πρώτες κιόλας φάσεις ότι θα ξοδέψει το 101% των δυνάμεών του. Ο Φαλ με κάρφωμα έγραψε το 9-5 στο τέταρτο λεπτό, με αυτόν χτύπησε ο Μπαρτζώκας την Εφές ξανά και ξανά, με τον Πλάις να κάνει νωρίς δύο φάουλ, τον Ντάνστον να τον αλλάζει και να βάζει σημαντικό τρίποντο για το 14-10 που κράτησε τους Τούρκους κοντά, πριν ο Λάρκιν κι ο Μπράιαντ σκοράρουν από ένα ακόμα για το 16-14 των πρωταθλητών Ευρώπης. Κι εκεί που όλα έδειχναν να έχουν στραβώσει για τους Πειραιώτες, ένα τρίποντο του Παπανικολάου και δύο δικές του βολές μετά από φάουλ σε αμυντικό ριμπάουντ, έγραψαν το ονειρικό 21-18 της πρώτης περιόδου.

Με Σλούκα – Μάρτιν να συνεργάζονται και με τον Πρίντεζη στο παρκέ, ο Ολυμπιακός πήγε στο +5 (29-24) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ενώ ο Γουόκαπ συνέχισε να βάζει τα χέρια του παντού και από δικό του deflection βγήκε το κάρφωμα του Πρίντεζη για το 33-29 στο 14’. Ο Μπαρτζώκας πήρε υπερπολύτιμα λεπτά από Μάρτιν και Πρίντεζη, η ομάδα του κράτησε το προβάδισμα, μέχρι ο Μίτσιτς να… πάρει φωτιά. Με μεγάλα τρίποντα ο Σέρβος, που έδειξε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, έγραψε το 41-42, πριν ο ΜακΚίσικ σκοράρει για το 43-42 του ημιχρόνου μέσα σε αποθέωση.

Με τον Ντόρσεϊ να σκοράρει το πρώτο του καλάθι, ο Ολυμπιακός βρήκε ακόμα μία επιλογή στην επίθεση στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Δεν βρήκε όμως τρόπο για να ανακόψει το ξέσπασμα της Εφές που έγραψε το 46-51 στο 23’ και το 48-57 στο 24’, με τον Μπράιαντ να σκοράρει κατά ριπάς από τις γωνίες. Οι Τούρκοι σκόραραν 20 πόντους σε έξι λεπτά, ο Μίτσιτς πήρε την σκυτάλη για το +11 (51-62), όμως ο Ολυμπιακός άντεξε. Και άντεξε όταν βρήκε επιτέλους μια-δυο άμυνες, ένα μεγάλο τρίποντο από τον Βεζένκοβ για το 56-62 και ακόμη ένα από τον Ντόρσεϊ για το 63-66 στο τέλος της τρίτης. Με την πρώτη επίθεση της τέταρτης δική του.

Ο Σλούκας κράτησε μια επίθεση που κόπηκε και σκόραρε για το 65-70, ο ΜακΚίσικ μείωσε ακόμη περισσότερο με ορμή για το 69-70, τα λάθη, οι άστοχες βολές και τα σίδερα από την περιφέρεια πλήγωσαν τους Πειραιώτες, που όμως έμειναν στο παιχνίδι και κράτησαν την διαφορά στη μία κατοχή. Στο 70-71 ο Πλάις έβαλε δύο βολές για το +3 της Εφές, απέναντι ο Σλούκας κι ο Βεζένκοβ δεν έβρισκαν το μεγάλο σουτ που χρειάζονταν παρά την σπουδαία βοήθεια του Μάρτιν στο ριμπάουντ, ο Ντόρσεϊ κι ο ΜακΚίσικ πήγαν σε άσχημα τελειώματα και ενώ ο Μίτσιτς είχε αστοχήσει σε βολές στο 70-73 και είχε κρατήσει το ματς ανοιχτό, κάτι έλειπε από τον Ολυμπιακό.

Ο Σλούκας έβαλε βολές για το 72-74 στα 61″, ο Μάρτιν ισοφάρισε στο 74-74 στα 19.5″ και η Αναντολού Εφές είχε την τελευταία επίθεση. Ο Αταμάν κάλεσε timeout, έδωσε την μπάλα στον Βασίλιε Μίτσιτς και εκείνος έβαλε το σουτ που έκρινε μια μεγάλη μάχη, το σουτ που έστειλε τους Τούρκους στον τελικό, στο απόλυτο μηδέν.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-18, 43-42, 63-66, 74-77

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 5, Ντόρσεϊ 11, Φαλ 7, Σλούκας 11, Μάρτιν 11, Βεζένκοβ 5, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 10, ΜακΚίσικ 12.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 21, Μπομπουά, Σίνγκλετον 5, Μπράιαντ 16, Μόερμαν (0/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Πλάις 8, Μίτσιτς 15, Άντερσον, Ντάνστον 12.

Πηγή: Sport24.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου