ΜΠΑΣΚΕΤ

Τίτλοι τέλους στη συνεργασία Βλιώρα-Ολυμπιακού Βόλου

τίτλοι-τέλους-στη-συνεργασία-βλιώρα-ο-893231

Το τέλος της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό Βόλου έκανε γνωστό με προσωπική του δήλωση, που απέστειλε στα Μ.Μ.Ε. ο Γιώργος Βλιώρας, που ανέλαβε την ανδρική ομάδα μπάσκετ των ερυθρόλευκων το 2017, με τον πενταετή σχεδόν κύκλο να κλείνει, αναγκάζοντας τους διοικούντες να αναζητήσουν άλλον προπονητή. Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Βλιώρα, ο οποίος τονίζει ότι η ομάδα πρέπει να οργανωθεί σε πιο επαγγελματικές βάσεις:

«Ενας κύκλος έκλεισε

Κάπου εδώ τελειώνει ένας κύκλος στην προπονητική μου καριέρα στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος περιείχε πολύ συναίσθημα και σημαντικές επιτυχίες.

Αυτός ο κύκλος ξεκίνησε την σεζόν 2017-2018 που με κάλεσε η τότε Διοικούσα Επιτροπή του ανδρικού τμήματος να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου από το τοπικό πρωτάθλημα, που βρισκόταν τα τελευταία 9 χρόνια, στη Γ’ Εθνική. Το πετύχαμε με εντυπωσιακό τρόπο κατακτώντας και το κύπελλο ΕΣΚΑΘ.

Μετά ακολούθησαν 3 χρονιές στη Γ’ Εθνική, οι οποίες είχαν πολλά εμπόδια λόγω της πανδημίας, για να κλείσουμε με τη φετινή χρονιά με τη συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική και την επίτευξη του σημαντικότερου στόχου της παραμονής σ’ αυτήν.

Ο στόχος επετεύχθη. Η ομάδα μπήκε ξανά στον μπασκετικό χάρτη της χώρας. Απέκτησε υγεία, κύρος και αξιοπρέπεια και σε όλη αυτή τη διαδρομή πορεύτηκε με χαμηλούς τόνους, με ήθος και αγωνιστικότητα, κάτι που αναγνωρίστηκε απ’ όλον τον μπασκετικό κόσμο.

Διοργάνωσε μεγάλα τουρνουά και μέσα από αυτά τίμησε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον σύλλογο.

Σε όλα αυτά πιστεύω ότι πρόσφερα και εγώ αρκετά πράγματα με γνώμονα πάντα την αγάπη μου για το συγκεκριμένο τμήμα του Συλλόγου.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την ομάδα σε μια πολύ απαιτητική κατηγορία. Για να έχει αποτέλεσμα όλη αυτή η προσπάθεια, πρέπει να στελεχωθεί και διοικητικά και οικονομικά σε άλλες βάσεις πολύ πιο επαγγελματικές, οι οποίες να μη στηρίζονται μόνο στο συναίσθημα και την τρέλα κάποιων πολύ λίγων ανθρώπων.

Για μένα ο κύκλος αυτός τελειώνει εδώ, φεύγω γεμάτος και χαρούμενος για όλη αυτήν την προσπάθεια.

Θέλω εδώ να ευχαριστήσω και τις δύο διοικούσες επιτροπές που συνεργάστηκα. Τη Διοίκηση του Ερασιτέχνη, τους συνεργάτες μου και πάνω απ’ όλα όλους τους παίκτες όλα αυτά τα χρόνια για τη στήριξή τους και τη συνεργασία μας.

Ελπίζω και εύχομαι σε καλύτερες μέρες για το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου.

Η στήριξή μου και η βοήθειά μου, όπου μπορώ, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, γιατί πηγάζει από την αγάπη μου για τη ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου».

Μετά τιμής,

Βλιώρας Γιώργος

Το «ευχαριστώ»

του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, με την οποία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον προπονητή Γιώργο Βλιώρα, για την ανεκτίμητη συνεισφορά του στην εδραίωση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου στις εθνικές κατηγορίες. Αναλυτικά η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Νίκος Τσεκούρας και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Μουρτζίνος έχει ως εξής: «Μετά τη δημόσια οριστικοποίηση της απόφασης του κ. Γιώργου Βλιώρα η Διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 αλλά και όλα τα μέλη των Διοικουσών Επιτροπών της Ανδρικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης με τις οποίες συνεργάστηκε, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στο πρόσωπο του για την ανεκτίμητη συνεισφορά του στην εδραίωση της ομάδας μας στον χάρτη των εθνικών κατηγοριών της καλαθοσφαίρισης Ανδρών.

Εργαζόμενος με αφοσίωση, συνέπεια και αυταπάρνηση ανιδιοτελώς και κάτω πολλές φορές από πολύ αντίξοες και ισχυρά ανταγωνιστικές συνθήκες ,συνέβαλε στην δημιουργία ενός αξιόπιστου συνόλου πού αποσπά πλέον τον καθολικό σεβασμό της αθλητικής κοινότητας.

Αποτελώντας για πάντα επίλεκτο μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού Βόλου,

ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και πολλές και μεγάλες επιτυχίες σε κάθε μελλοντική ενασχόληση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου