ΜΠΑΣΚΕΤ

Απινιδωτή απέκτησε ο Αιολικός Βόλου

απινιδωτή-απέκτησε-ο-αιολικός-βόλου-904101

Απινιδωτή απέκτησε ο Αιολικός Βόλου, που σε δελτίο Τύπου τονίζει: ««Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η ομάδα μας μετά από εννιά χρόνια λειτουργίας, 2013-2022, κατόρθωσε να έχει ένα απαραίτητο εργαλείο, τον απινιδωτή.

Την επίτευξη αυτού του σκοπού στήριξαν με τη βοήθειά τους οι χορηγοί μας, όπως και οι γονείς-αθλητές-αθλήτριες με την αγορά των ημερολογίων του συλλόγου μας, τους οποίους και ευχαριστούμε. Ένα μέρος για την κάλυψη του ποσού συμπληρώθηκε και από το ταμείο του συλλόγου μας.

Πληροφοριακά ο απινιδωτής είναι μία ιατρική συσκευή, η οποία σε συνδυασμό με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ηλεκτρικού σοκ. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο της αναζωογόνησης.

Σύμφωνα με τα σύγχρονα στατιστικά η κοιλιακή μαρμαρυγή(VF), που αντιμετωπίζεται με απινίδωση και αναζωογόνηση στα πρώτα 3-5 λεπτά, έχει ποσό επιβίωσης 49-75%, ενώ είναι σημαντικό πως κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση μειώνει την πιθανότητα επιβίωσης κατά 10-12%.

Οι παραπάνω πληροφορίες αποδεικνύουν τη σπουδαιότητα ύπαρξης του απινιδωτή σε κάθε γυμναστήριο και όχι μόνο. Στην εποχή που ζούμε, βιώνουμε καθημερινά ατυχήματα με την καρδιά των ανθρώπων.

Η ομάδα μας ενδιαφερόμενη για την ασφαλή άθληση των αθλητών της επενδύει στη ζωή. Άλλωστε ο υπεύθυνος της ακαδημίας μας, Σαμαράς Αντώνης, από το 2005 είναι ναυαγοσώστης στις παραλίες της όμορφης πόλης μας, είναι γνώστης πρώτων βοηθειών και φυσικά χειρισμού του απινιδωτή.

Αρωγός της προσπάθειας αυτής είναι και ο κ. Λιάρος Λάμπρος, ιδιοκτήτης της σχολής LifeguardVolos, υπεύθυνος της ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών του Δήμου Βόλου. Αυτό λοιπόν το πολύτιμο εργαλείο θα μας συντροφεύει σε όλους τους αγώνες της ομάδας μας.

Ο πρώτος αγώνας για τον Αιολικό με την παρουσία του απινιδωτή πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό της Ν. Ιωνίας μεταξύ της ομάδας των παμπαίδων μας και της Νίκης Βόλου.

Για την καλύτερη γνώση και πληροφόρηση οι προπονητές μας την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 στις 09.00 π.μ. στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας θα παρακολουθήσουν σεμινάριο πρώτων βοηθειών, που διοργανώνει το ευρωπαϊκό συμβούλιο αναζωογόνησης.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 35-59

Ακόμη μια νίκη για τους παμπαίδες του Αιολικού Βόλου που κέρδισαν την ομάδα της Νίκης Βόλου με 59-35 (ημίχρονο 40-19).

Συγχαρητήρια στους αθλητές μας. Συγχαρητήρια στους αθλητές της Νίκης. Συμμετείχαν οι παίκτες: Δαλούκας, Μπιμπίλης, Πανταζόπουλος, Ανθής, Σφέτσιος, Τσαλούχας, Νταμάγκας, Κατσούρας, Τζαναβάρας, Στύλλας, Αγορίτσης, Μπόλας, Πασιάς.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΝΙ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΑΙΟΛΙΚΟΣ 26-70

Ακόμη μια νίκη για τους μικρούς του Αιολικού. Αυτή τη φορά κέρδισαν 70-26 την Ανόρθωση. Οι προπονητές Στάθης Γουμενόπουλος και Σαμαράς Αντώνης χρησιμοποίησαν όσους παίκτες είχαν στη διάθεση τους. Συμμετείχαν οι παρακάτω παίκτες: Τσακατίρης, Πανταζής, Τσάνης, Γεωργούδης, Δασκαλόπουλος, Μπιμπίλης, Πανταζόπουλος, Γκινίδης, Βαΐτσης, Πούλος Ε., Πούλος Χ., Αλεξάνδρου, Μποδαλάκης, Τζουβάρας, Τσίτζος, Βαμβακάς, Σφέτσος.

Συγχαρητήρια στους μικρούς μας αθλητές που έπαιξαν πολύ όμορφο μπάσκετ. Συγχαρητήρια και στους αθλητές της Ανόρθωσης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου