ΜΠΑΣΚΕΤ

Ωρα επιστροφής στις επιτυχίες για Νίκη και Ολυμπιακό Βόλου

ωρα-επιστροφής-στις-επιτυχίες-για-νίκ-190574

Στη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών, το οποίο ξεκινά και πάλι σήμερα μετά τις 22 Δεκεμβρίου, οφείλουν η Νίκη και ο Ολυμπιακός να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εξάλλου, οι πέντε αγωνιστικές που έχουν να κερδίσουν οι κυανόλευκοι και οι τέσσερις που έχουν μείνει χωρίς ροζ φύλλο οι ερυθρόλευκοι είναι πολλές για τις δύο βολιώτικες ομάδες, οι οποίες παίζουν αμφότερες στην έδρα τους. Αντίπαλος της Νίκης είναι η Μελίκη από την Ημαθία και του Ολυμπιακού ο ΑΓΣ Ιωαννίνων σήμερα στις 17.00 στο κλειστό της Νέας Ιωνίας και του ΕΑΚ Βόλου αντίστοιχα.

«Αυτοκτονία», αν δεν κερδίσει

Στις πρώτες έξι αγωνιστικές η Νίκη έφτασε σε ρεκόρ 4-2, αλλά στις επόμενες πέντε δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ξανά, χάνοντας πέντε συνεχόμενα ματς, τα δύο εκ των οποίων στην έδρα της στα τελευταία δευτερόλεπτα με έναν και δύο πόντους αντίστοιχα. Οι παίκτες των Ανδρέα Μαύρου και Γιώργου Κοσμάτου έδωσαν την τελευταία χαρά στους φιλάθλους τους στις 21 Νοεμβρίου, όταν και επικράτησαν πολύ άνετα με 23 πόντους διαφορά του Πρωτέα Γρεβενών. Σήμερα έφτασε η ώρα να ξαναφύγουν νικητές από το κλειστό της Νέας Ιωνίας και να ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 5-7, αφού στην τελευταία του αγωνιστική έχουν ρεπό.

Η Μελίκη είναι ένας αντίπαλος που προσφέρεται να τον κερδίσει, καθώς έχει δύο νίκες και οκτώ ήττες και ισοβαθμεί στις τελευταίες θέσεις με τον Ολυμπιακό Βόλου και τους Τιτάνες Παλαμά. Ουσιαστικά θα είναι αυτοκτονία, αν η Νίκη δεν καταβάλει την αντίσταση της χειρότερης ομάδας μέχρι στιγμής του πρωταθλήματος, με τους Ημαθιώτες να έχουν με διαφορά το χειρότερο γκολ αβερέιτζ στον όμιλο με μείον 265 πόντους, αλλά και τη χειρότερη άμυνα, έχοντας δεχτεί 833 έως τώρα, δηλαδή 83,3 μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Μέσα στον Γενάρη αρκετοί παίκτες της Νίκης νόσησαν από κορονοϊό, αλλά σταδιακά επανήλθαν όλοι, με τελευταίο τον Λόλα, ο οποίος μπήκε στις προπονήσεις την περασμένη Τρίτη. Πάντως η τεχνική ηγεσία πιστεύει ότι η ομάδα είναι έτοιμη και πως θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σημερινής αναμέτρησης.

Ο Σκουφεζής, που αποτελεί παρελθόν, χωρίς να έχει αποκτηθεί κάποιος άλλος παίκτης, ήταν μπακ απ του Σαριμπαλίδη κι αυτόν τον ρόλο θα έχουν τώρα οι νεαροί Ζησόπουλος και Νίκολης, με τη Νίκη να ψάχνεται έως τις 15 Φεβρουαρίου, που τελειώνουν οι μεταγραφές, μήπως κάνει κάποια κίνηση.

Θετικό είναι ότι ο Κουτίνας ξεπέρασε γρήγορα το έγκαυμα που είχε υποστεί στην πλάτη από βεντούζες στις 18 Δεκεμβρίου και θα ηγηθεί σήμερα της προσπάθειας για την κατάκτηση του υπεραπαραίτητου ροζ φύλλου αγώνα.

Οι Μαύρος-Κοσμάτος υπολογίζουν στους Σαριμπαλίδη, Βερτζάγια, Κουτίνα, Λόλα, Καλλέ, Μπουσκολίτη, Ξενιτίδη, Σπανόπουλο, Ζησόπουλο, Χ. Νίκολη, Δελεντζέ, Σούλη.

Προσδοκία για το 2Χ2

στο τέλος του α’ γύρου

Μπορεί να κοιτά κάθε ματς ξεχωριστά ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά η δυάδα αγώνων που ακολουθεί, γεννά προσδοκίες για δύο ισάριθμα ροζ φύλλα.

Αρχικά σήμερα απέναντι στον ΑΓΣ Ιωαννίνων στην έδρα της η ομάδα του Γιώργου Βλιώρα επιδιώκει να φτάσει στην τρίτη νίκη της, η οποία πολύ πιθανόν να τη βοηθήσει να αφήσει πίσω της Μελίκη και Τιτάνες Παλαμά, αν χάσουν από Νίκη και Αναγέννηση Καρδίτσας αντίστοιχα εκτός έδρας.

Στη συνέχεια στο τέλος του πρώτου γύρου έρχεται το παιχνίδι στη Μελίκη, που προσφέρεται για το πρώτο διπλό. Βέβαια, για να γίνει το δύο στα δύο στο φινάλε του πρώτου γύρου, πρέπει πρώτα να υποτάξει ο Ολυμπιακός Βόλου έναν αξιόλογο αντίπαλο με απόλυτη ισορροπία στα αποτελέσματά του (5-5) και σύμμαχος σ’ αυτό είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα πέραν των γνωστών μακροχρόνια τραυματιών, που χάνουν τη χρονιά (σ.σ. Τσιακλάγκανος και Αγγελόπουλος).

Ο Γιώργος Βλιώρας θα στηριχθεί για την επάνοδο στις επιτυχίες μετά το ματς με τη Νίκη στους Γκοντόπουλο, Ίλτσογλου, Σιμάκη, Αναγνωστόπουλο, Παρασκευά, Καραμήτσο, Αγκρή, Ευαγγελινό, Σταθούρο, Ροδολάκη, Γ. Νίκολη, Γιαννίκο, ενώ ο νεοαποκτηθείς Μπάμπης Μουρατίδης θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στις 13 Φεβρουαρίου με τη Δόξα Λευκάδας εντός έδρας, εφόσον στην έναρξη του δεύτερου γύρου η ομάδα έχει ρεπό.

Το πρόγραμμα

Για την 12η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών θα γίνουν σήμερα τα παρακάτω παιχνίδια με ώρα έναρξης τις 17.00:

Νίκη Βόλου-Μελίκη

Ξέρας-Καρακώστας-Παπανικολάου Γ.

(κομισάριος: Μηναρετζόπουλος)

Ολυμπιακός Β.-ΑΓΣ Ιωαννίνων

Αγραφιώτης Ι.-Πράττος-Ηλιόπουλος

(κομισάριος: Τσιργούλας)

Έσπερος Λ.-Ίκαροι Τρικ.

Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ.-Δημάδης

(Κοτσίμπος)

Αίολος Τρικ.-Πρωτέας Γρεβ.

Λουλουδιάδης-Τζιοπάνος Γ.-Χατζηκώστας

(Γκαρτζονίκας)

Ερμής-Δόξα Λευκάδας

Γερακίνης-Παζώλης-Μπουγλός Π.

Αναγέννηση Καρδ.-Τιτάνες Παλ.

Μαραμής-Γεωργούλης-Γιαννούλης

Ρεπό: ΣΚ Ιωάννινα

Βαθμολογία

  1. Ερμής Σχηματαρίου 19
  2. Ικαροι Τρικάλων 19
  3. Αίολος Τρικάλων 19
  4. Δόξα Λευκάδας 17
  5. Εσπερος Λαμίας 17
  6. ΑΓΣ Ιωαννίνων 15
  7. Νίκη Βόλου 15
  8. ΣΚ Ιωάννινα 14
  9. Πρωτέας Γρεβενών 14
  10. Αναγέννηση Καρδίτσας 13
  11. Ολυμπιακός Βόλου 12
  12. Τιτάνες Παλαμά 12
  13. ΓΑΣ Μελίκης 12

* Νίκη Βόλου και ΣΚ Ιωάννινα δεν έκαναν το ρεπό τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου