ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρμπι κορυφής και ματς επιβίωσης για ΓΣΑ και Αγριά

ντέρμπι-κορυφής-και-ματς-επιβίωσης-γι-190587

Με έξι σερί νίκες ο ΓΣ Αλμυρού και με έξι σερί ήττες η Αγριά κάνουν σήμερα ποδαρικό στο 2022 οι δύο εκπρόσωποι της Μαγνησίας στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών. Αμφότεροι είναι γηπεδούχοι, φιλοξενώντας τον ΑΟ Τρίκαλα και τον ΓΣ Σοφάδων.

Ντέρμπι κορυφής

Ο ΓΣ Αλμυρού, που βρίσκεται στο 6-1, επιδιώκει σήμερα στο ντέρμπι κορυφής με τον ΑΟ Τρίκαλα (6-2) να αξιοποιήσει και πάλι την απόρθητη έδρα του. Αν τα καταφέρει, θα φτάσει τον αντίπαλό του στη βαθμολογία και τη δεύτερη θέση και μετά θα έχει τη δυνατότητα να τον ξεπεράσει κατά δύο πόντους την επόμενη Κυριακή (30/1), όταν και θα δώσει το εξ αναβολής παιχνίδι με την Αναγέννηση Λαμίας εκτός έδρας, με δεδομένο ότι υπάρχει διακοπή μίας εβδομάδας στο πρωτάθλημα, με τον δεύτερο γύρο να αρχίζει στις 6/2.

Οκτώ παίκτες του Γυμναστικού έχουν νοσήσει από κορονοϊό το προηγούμενο διάστημα, αλλά όλοι έχουν επιστρέψει, με τελευταίο τον Πολίτη, και η μόνη ανησυχία αφορά στον Παπούλια, που υπέστη δύο φορές διάστρεμμα στην προπόνηση στο ίδιο σημείο και ίσως να αποφασιστεί την τελευταία στιγμή αν θα χρησιμοποιηθεί.

Στοίχημα για τους μπασκετμπολίστες του Παναγιώτη Νάνη είναι να σταματήσουν πρωτίστως τον 42χρονο Λεπενιώτη, που ήταν συμπαίκτης του προπονητή τους στην Α1 στην Ολύμπια.

Ματς επιβίωσης

Για την επιβίωσή της αγωνίζεται σήμερα η Αγριά, που επιθυμεί να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί των έξι συνεχόμενων αγώνων χωρίς νίκη, φτάνοντας στο τρίτο ροζ φύλλο αγώνα, με τα περιθώρια να έχουν στενέψει.

Απέναντί της η ομάδα των Γκουγκουτούδη-Στρατίκη θα βρει τον ΓΣ Σοφάδων (5-3 το ρεκόρ του). Για μία ακόμη φορά, υπάρχει προβληματισμός για τους δύο πιο ποιοτικούς παίκτες του ρόστερ, τους Διγενή και Σούλκο.

Ο πρώτος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στο γόνατο και μάλλον θα μπει στο ματς, για να δοκιμάσει πώς αισθάνεται, ενώ ο δεύτερος έπαθε υποτροπή στον τραυματισμό που είχε στο ματς της 4ης αγωνιστικής με τον Αχέροντα στο Καναλάκι (τράβηγμα στην απόφυση του τετρακεφάλου με τον λαγονοψοΐτη) και δεν προπονείται καθόλου, γι’ αυτό και θα δοκιμάσει στο ζέσταμα να δει αν νιώθει ενοχλήσεις.

Το πρόγραμμα

Για την 9η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών θα γίνουν σήμερα τα παρακάτω παιχνίδια με ώρα έναρξης τις 17.00:

ΓΣ Αλμυρού-ΑΟ Τρίκαλα

Κατωτικίδης-Κωνσταντινέλης

(Βαρνάς)

Αγριά BC-ΓΣ Σοφάδων

Αναστασιάδης Β.-Γκέκας

(Γκουντέλιας)

ΓΕ Αγρινίου-Αμπελώνας

Καμήτσος-Πλέγας

Νίκαια 2012-Σπάρτακος Ιωαννίνων

Σταματόπουλος-Δημητρόπουλος

Αχέρων Καν.-Αναγέννηση Λαμίας

Διαμαντής-Καννής

Βαθμολογία

  1. Σπάρτακος Ιωαννίνων 16
  2. ΑΟ Τρίκαλα 14
  3. ΓΣ Αλμυρού 13
  4. ΓΣ Σοφάδων 13
  5. Αμπελώνας 13
  6. Αχέρων Καναλακίου 11
  7. Αναγέννηση Λαμίας 10
  8. Αγριά 10
  9. ΓΕ Αγρινίου 9
  10. Νίκαια 2012 8

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου