ΜΠΑΣΚΕΤ

Στρατίκης: Γλυκόπικρη γεύση μέχρι τώρα

στρατίκης-γλυκόπικρη-γεύση-μέχρι-τώρ-214260

Ο Σπύρος Στρατίκης μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για την έως τώρα πορεία της Αγριάς στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ, την πανδημία αλλά και τους στόχους του συλλόγου για το τέλος της σεζόν.

Ο Τρικαλινός τεχνικός, που αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη στον πάγκο των κιτρινόμαυρων στην παρθενική τους παρουσία σε εθνική κατηγορία, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο νέο αναγκαστικό «στοπ», τον πρώτο γύρο, αλλά και τα φαβορί της ανόδου.

Συνέντευξη στον: ΑΝΤΩΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Στα μισά της σεζόν πάλι διακοπή λόγω πανδημίας. Πιστεύετε πως αν συνεχιστεί και μετά τις 20 Ιανουαρίου θα υπάρξει πρόβλημα για τις ομάδες;
«Οσο επιτρέπονται οι προπονήσεις και υπάρχει ο ελάχιστος ρυθμός μέσω αυτών δεν νομίζω πως θα έχουμε θέμα. Βέβαια, όλοι σε μια ομάδα επιθυμούν να παίζουν και η αλήθεια είναι πως ο αγωνιστικός ρυθμός λείπει. Επειδή, εξαιτίας της πανδημίας, δεν επιτρέπεται ούτε η διεξαγωγή φιλικών νομίζω πως, αν τραβήξει για μεγάλο διάστημα πάλι όλο αυτό, δεν θα βγει σε καλό και μακάρι να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο».
Στην ομάδα σας πώς αντιμετωπίζετε το θέμα κορονοϊού; Υπήρχαν κρούσματα που επηρέασαν το πρόγραμμα των προπονήσεων;
«Ευτυχώς στη δική μας ομάδα έως τώρα δεν είχαμε κάποιο κρούσμα. Σήμερα περιμένουμε την απάντηση από ένα μόνο τεστ, καθώς είχαμε έναν αθλητή μας εμπύρετο, για να δούμε τι θα γίνει μετά».

Εχοντας σχεδόν ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος πώς κρίνετε την μέχρι τώρα πορεία σας;
«Μας μένει ακόμη ένα ματς για να κλείσουμε και τυπικά τον πρώτο γύρο αλλά, μέχρι ώρας, θα έλεγα ότι μας αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση. Αυτό το λέω γιατί ξεκινήσαμε ιδανικά με δύο νίκες στα πρώτα δύο παιχνίδια, όμως στη συνέχεια κάναμε ένα σερί ηττών.

Μπορεί σε μερικά από τα ματς να μην κάναμε και την καλύτερη εμφάνιση και να αξίζαμε την ήττα, αλλά σε πολλά παιχνίδια πιστεύω πως αξίζαμε το θετικό αποτέλεσμα. Σ’ όλα αυτά όμως, πρέπει να προσθέσουμε και το πρόβλημα που έχουμε με τον τραυματισμό του Διγενή, ο οποίος μέχρι να μείνει εκτός ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας. Ενα ακόμη κακό σ’ αυτή την περίπτωση είναι πως, ενώ βγάζει κομμάτια της προπόνησης, δεν γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο της επιστροφής του. Ο αθλητής μας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό του, και κατ’ επέκταση εμείς, και ουσιαστικά περιμένουμε πότε θα μας δοθεί το πράσινο φως για την πλήρη επάνοδό του».

Εχετε δηλώσει εξαρχής πως κύριος στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Σε ένα ιδεατό σενάριο τι άλλο θα θέλατε να έχετε πετύχει στο τέλος της σεζόν ως σύλλογος, εφόσον έχετε πετύχει την κύρια «αποστολή» σας;
«Σαφέστατα η παραμονή αποτελεί τον πρώτο και κύριο στόχο μας, θέλουμε και την επόμενη σεζόν να βρισκόμαστε στις εθνικές κατηγορίες. Από εκεί και πέρα, θα θέλαμε να δώσουμε ευκαιρίες σε παιδιά που δεν έχουν και τόσες παραστάσεις από παιχνίδια εθνικών κατηγοριών με απώτερο στόχο αυτά τα παιδιά να αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας μας για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Μαζί μ’ αυτά επιθυμία μας είναι, αν φυσικά μας το επιτρέψει και όλη η κατάσταση με την πανδημία, να φέρουμε ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, γιατί γίνεται φοβερή δουλειά διοικητικά στην ομάδα, πραγματικά δεν μας λείπει τίποτα και θα θέλαμε αυτό να το μοιραστούμε με όσο πιο πολύ κόσμο γίνεται».

Και για το τέλος τα προγνωστικά. Ποια ομάδα βλέπετε να κάνει το βήμα για την μεγαλύτερη κατηγορία στο τέλος;
«Απ’ αυτά που έχουμε δει έως τώρα ο Σπάρτακος Ιωαννίνων δείχνει να είναι ένα σκαλί πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Αυτό που αντικρίσαμε στα Γιάννενα ήταν ένας σύλλογος ο οποίος λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα. Επειτα, οι μόνες ομάδες που φαίνονται ικανές να τον απειλήσουν είναι ο Αλμυρός και τα Τρίκαλα που είναι πολύ δυνατά σύνολα, κάτι που φαίνεται και από τη βαθμολογία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου