ΜΠΑΣΚΕΤ

Βολιώτικο ντέρμπι Γ.Σ. Βόλου-Ανόρθωση στην Α1 ΕΣΚΑΘ

βολιώτικο-ντέρμπι-γ-σ-βόλου-ανόρθωση-σ-324064

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει για την 6η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑΘ, που διεξάγεται σήμερα Σάββατο, το παιχνίδι ανάμεσα στον Γ.Σ. Βόλου και την Ανόρθωση, δύο ομάδες που ισοβαθμούν στην 3η θέση με εννιά πόντους και ρεκόρ 4-1.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η μοναδική ήττα των δύο βολιώτικων ομάδων προέρχεται από τους πρωτοπόρους της κατηγορίας με το πέντε στα πέντε, ΑΕΛ και Μύτικα. Ο ΓΣ Βόλου έχασε στην παράταση από τους «βυσσινί» εκτός έδρας και η Ανόρθωση στον Βόλο από τον Μύτικα, με το παιχνίδι αρχικά να αναβάλλεται με απόφαση της ΕΣΚΑΘ και να γίνεται μεσοβδόμαδα (Τετάρτη 27/10), τότε που … βόλευε τη λαρισαϊκή ομάδα.

Αναλυτικά οι σημερινοί αγώνες:

Γ.Σ. Βόλου-Ανόρθωση

Ντέρμπι θεωρείται η αναμέτρηση Γ.Σ. Βόλου-Ανόρθωση σήμερα στις 18.00 στο «Β. Παρασκευόπουλος», με τους δύο αντιπάλους να έχουν κοινό στόχο την κατάκτηση του πέμπτου ροζ φύλλου αγώνα και την αποφυγή της δεύτερης ήττας. Για τους γηπεδούχους του Παναγιώτη Τύμπα τραυματίας είναι ο Χατζόπουλος και αμφίβολος ο Τσίρος.

Η Ανόρθωση αντιμετωπίζει περισσότερα και σημαντικότερα προβλήματα, καθώς ο τεχνικός Μιχάλης Καπουρνιώτης δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ζαρογιάννη, Γεωργίου, Κοντάκη, Καραγεώργο, με τους κυανέρυθρους να επιβαρύνονται γενικότερα από τους τρεις αγώνες που προηγήθηκαν μέσα σε επτά μέρες.

Ανάληψη-Ίωνας

Πολλές απουσίες μετρά και πάλι ο προπονητής της Ανάληψης, Στέφανος Τύμπας, για το σημερινό παιχνίδι με τον Ίωνα, που γίνεται στο ΕΑΚ στις 17.00. Συγκεκριμένα, θα λείψουν ο τιμωρημένος Ίλτσογλου, οι τραυματίες Βούλγαρης, Μπακίρης, Πανιόπουλος, Γκουντόπουλος και Αγγελοκωστόπουλος, αλλά και οι Νικόπουλος και Κοντούρης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, με συνέπεια η ομάδα να αναγκάζεται σήμερα να κατέβει με έξι παίκτες από το παιδικό και εφηβικό τμήμα.

Ο Ίωνας από τη μεριά του θα πρέπει να διαχειριστεί την κούραση, αφού σε λιγότερο από 48 ώρες καλείται να αγωνιστεί σε επίσημο ματς μετά αυτό με τον Μύτικα προχθές Πέμπτη. Σήμερα επιστρέφουν οι Παπαδούλης, Καραμπατής, Βοσινάκης, Φώτογλου, Γιαδίνης, Παναγής, Λωρίτης, που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την αποστολή στο προχθεσινό ματς και από τους παραπάνω ο προπονητής Λάμπρος Πρέκας θα επιλέξει τρεις για τον καταρτισμό της 12αδας.

Αιολικός-Καλαμπάκα

Ο Αιολικός μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΛ θέλει οπωσδήποτε το δεύτερο ροζ φύλλο απέναντι στην ουραγό Καλαμπάκα, που δεν έχει νίκη και παρουσιάζεται πολύ αδύναμη, καθώς έχει χάσει τα πέντε μέχρι στιγμής παιχνίδια της με μέσο όρο 29 πόντων. Για το σύνολο του Δημήτρη Καραγιώργου σίγουρα θα λείπει ο Γιάννης Κολτσιδόπουλος λόγω θλάσης, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες θα δώσουν το «παρών».

ΑΕΤ-ΑΕΒΔ

Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί η ΑΕΒΔ στο κλειστό Μπάρας Τρικάλων στις 18.00 με αντίπαλο την ΑΕΤ. Σκοπός για την ομάδα του Αγη Τζούμα είναι να αποφύγει την 6η συνεχόμενη ήττα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι τα έχουν πάει καλύτερα με 2 νίκες και 3 ήττες, επιδιώκοντας να ισορροπήσουν τα αποτελέσματά τους.

Ιωνας: «Απαράδεκτη

και προκλητική η διαιτησία»

Ανακοίνωση-καταπέλτη κυρίως για τον διαιτητή Γεωργούλη του χθεσινού αγώνα στη Λάρισα με τον Μύτικα εξέδωσε ο Ιωνας, που υπέστη την πρώτη του ήττα στην Α1 ΕΣΚΑΘ με 62-45. Ο Ιωνας κάνει λόγο πέρα από απαράδεκτες διαιτητικές αποφάσεις για τη συμπεριφορά του Γεωργούλη προς παίκτες και προπονητή της ομάδας, φτάνοντας, όπως καταγγέλλεται, σε σημείο να εξυβρίσει και να μιλήσει χυδαία προς τον πρόεδρο της ομάδας, Στέφανο Φαρμάκη. Αναλυτικά όσα καταγγέλλει ο Ίωνας:

«Η ομάδα μας αναγκάστηκε χθες να αγωνιστεί με σημαντικές ελλείψεις από την απόφαση ΚΑΠΟΙΩΝ να ενημερωθούμε λιγότερο από 48 ώρες από τον ορισμό του αγώνα και ενώ ο αγώνας είχε οριστεί για την επόμενη Τρίτη.

Και σαν να μην έφτανε αυτό αντιμετωπίσαμε στον αγώνα μια απαράδεκτη διαιτησία κυρίως του δεύτερου διαιτητή Γεωργούλη. Ο εν λόγω κύριος από την πρώτη στιγμή ήταν προκλητικός απέναντι στην ομάδα μας τόσο με τα σφυρίγματα του δίνοντάς μας χωρίς λόγο 4 τεχνικές ποινές όσο και με τη συμπεριφορά του απέναντι στους παίχτες, τον προπονητή και τον πρόεδρο της ομάδας μας.

Αποκορύφωμα αποτέλεσε η αποβολή του προπονητή μας αλλά κυρίως του προέδρου, Στεφάνου Φαρμάκη, προς τον οποίο ο διαιτητής κινήθηκε απειλητικά και αφού τον απέβαλε, στη συνέχεια εξύβρισε με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Η ομάδα μας έχει αποδείξει ότι σέβεται τους διαιτητές, δεν δημιουργεί προβλήματα και ΑΠΑΙΤΕΙ τον ανάλογο σεβασμό απέναντι της αλλά κυρίως στην προσπάθεια τον παιχτών».

Το σημερινό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα, οι διαιτητές και οι κριτές σε Α1, Α2 και Β’ ΕΣΚΑΘ έχουν ως εξής:

Α1 ΕΣΚΑΘ (6η αγωνιστική)

Σήμερα

Κλ. ΕΑΚ Βόλου (17:00)

Ανάληψη-Ίωνας

Κορομηλάς-Αβραμίδου (Μαρούσος, Καροτσάκης, Πολύζος)

Κλ. ΕΑΚ Λάρισας (17:30)

Φοίβος-Δαναοί

Ξέρας, Καρακώστας (Γκαρλώφτη, Γιαννούλα, Κεχαγιάς)

Κλ. Μπάρας (18:00)

ΑΕΤ-ΑΕΒΔ

Λίλης, Γκαρτζονίκας (Παπαδήμα, Γραμμένου, Μερισιώτη)

Κλ. Β. Παρασκευόπουλος (18:00)

Γ.Σ. Βόλου-Ανόρθωση

Μπούγλος I., Μπούγλος Π. (Χούτα, Γκαλίδη, Βελέτζας)

Κλ. Ν. Ιωνίας (19:00)

Αιολικός-Καλαμπάκα

Γιαννούλης, Κοντοστάθης (Τοψάκης, Πεγιούκα, Ανδριόπουλου)

Κλ. Αγ. Θωμά (19:30)

Μύτικας-ΕΑΛ

Παζώλης, Γιατρόπουλος (Νανούλη, Φαρμακιώτη, Πετρόπουλος)

Κλ. ΕΑΚΛ (19:30)

ΑΕΛ-Νέος Κεραυνός

Ξέρας, Καρακώστας (Κενανίδη, Νταχμίτρης, Τσιοτίνος)

Βαθμολογία

  1. ΑΕΛ 10
  2. Ανόρθωση 9
  3. Ν. Κεραυνός 9
  4. Ιωνας 8
  5. Μύτικας 8
  6. Ανάληψη 8
  7. ΓΣ Βόλου 8
  8. ΑΕΤ 7
  9. Δαναοί 7
  10. Αιολικός 6
  11. Φοίβος 6
  12. ΕΑΛ 6
  13. ΑΕΒΔ 5
  14. Καλαμπάκα 5

Α2 ΕΣΚΑΘ

Α’ όμιλος (5η αγωνιστική)

Σήμερα

Κλ. Ν. Ιωνίας (17:00)

Ελευθεριακός-BC Volos

Κοντοστάθης, Δημητρόπουλος (Τοψάκης, Ανδριοπούλου, Πεγιούκα)

Κλ. Αλμυρού (17:30)

Τιτάνες-Κένταυρος

Παπαγιώτης, Γεωργοσόπουλος (Μαρούσος, Καροτσάκης, Πολύζος)

Κυριακή

Κλ. Αγ. Θωμά (11:30)

Ίκαρος-ΓΣ Σκιάθου

Χριστοδούλου, Δότας (Μόρας, Τζιμούρτος, Γκατζιάς)

Κλ. Ράπτου (17:00)

MARSA-Σπάρτακος Λ.

Αγορογιάννης, Παπαπρίλης (Δημουλά, Γκατζιάς, Τσιοτίνος)

Βαθμολογία

  1. Σπάρτακος 9
  2. Ερμής Αγιάς 9
  3. Σκιάθος 8
  4. MARSA 7
  5. Ικαρος 7
  6. Ελευθεριακός 6
  7. Κένταυρος 5
  8. Τιτάνες 5
  9. BC Βόλος 4

Β’ ΕΣΚΑΘ

Α’ όμιλος (5η αγωνιστική)

Σήμερα

Κλ. Φαρσάλων (17:00)

ΑΣ Φαρσάλων-Αρμένιο

Γεωργούλης, Τίκας (Ιωάννου, Νανούλη, Πετρόπουλος)

Κυριακή

Κλ. Β. Παρασκευόπουλος (11:00)

Ολυμπιονίκης-Ηρακλής

Δημητρόπουλος, Κοντοστάθης (Μαρτυγάκη, Πασσιάς, Ανδριοπούλου)

Κλ. ΕΑΚ Λάρισας (13:30)

Αναγέννηση-Πλατύκαμπος

Δότα, Πάνος (Νανούλη, Ανδρέου, Παπαδημητρίου)

Κλ. Τυρνάβου (15:30)

Λέοντας-ΑΟ Ανω Λεχωνίων

Καραχρήστος, Δελημιχάλης (Χόρτη, Φαρμακιώτη, Μότσιος)

Βαθμολογία

1. Λέοντας Τυρν.7

  1. Αρμένιο 7
  2. Ηρακλής Χακλής 6
  3. Ολυμπιονίκης Β. 6
  4. Αδμητός Βελεστίνου 5
  5. Πλατύκαμπος 5
  6. Α.Σ. Φαρσάλων 4
  7. Αναγέννηση Καλ. 4
  8. ΑΟ Ανω Λεχωνίων 4

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου