ΜΠΑΣΚΕΤ

Ηττες εκτός έδρας για Νίκη και Ολυμπιακό στη 2η αγωνιστική της Β Εθνικής ανδρών

ηττες-εκτός-έδρας-για-νίκη-και-ολυμπια-343467

Ήττες με μικρές διαφορές εκτός έδρας υπέστησαν Νίκη και Ολυμπιακός Βόλου για τη 2η αγωνιστική του τρίτου ομίλου της Β’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο τους ματς στην κατηγορία μετά το ρεπό της πρεμιέρας έχασαν από μία δυνατή ομάδα με αξιώσεις ανόδου, τη Δόξα Λευκάδας, με 56-49, αλλά έκαναν ελπιδοφόρα εμφάνιση, αντίθετα οι κυανόλευκοι έφυγαν με μία ήττα εκτός προγράμματος από τον Παλαμά με σκορ 73-68 από τους τοπικούς Τιτάνες. Πιο αναλυτικά:

Κατέρρευσε στο τέταρτο δεκάλεπτο η Νίκη

Με τον Σαριμπαλίδη να είναι επηρεασμένος από ένα διάστρεμμα που έπαθε σε προπόνηση της περασμένης Παρασκευής και τον Λόλα να είναι στον πάγκο, αλλά να μη χρησιμοποιείται καθόλου λόγω τραυματισμού στην πλάτη, η Νίκη έχασε με 73-68 από τους Τιτάνες στον Παλαμά, με τον πρώην παίκτη των κυανόλευκων, Γιάννη Μανδαλάκη, να κάνει τη μεγάλη ζημιά, αφού τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους. Αντίθετα, το βασικό επιθετικό όπλο της Νίκης, Σάκης Κουτίνας, έμεινε στους εννιά πόντους, με τους κυανόλευκους να μην μπορούν δώσουν συνέχεια στο αποτέλεσμα της πρώτης αγωνιστικής με τη Δόξα Λευκάδας.

Η ομάδα των Μαύρου-Κοσμάτου ήταν μπροστά με επτά στο πρώτο μέρος και με εννιά στο 30’ και έδειξε να ελέγχει το ματς, αλλά στην τελευταία περίοδο παρουσιάστηκε πολύ άστοχη και δεχόμενη 27 πόντους, τη στιγμή που πέτυχε 13 αυτό το διάστημα. Ο νεαρός Μάνος έβαλε δύο τρίποντα-μαχαιριά στην 4η περίοδο, τη στιγμή που η Νίκη τον άφησε ελεύθερο, για να δώσει βοήθειες σε άλλα μαρκαρίσματα, αλλά και γενικότερα οι γηπεδούχοι του ήταν πολύ εύστοχοι στην τελική ευθεία του αγώνα και έκαναν την ανατροπή, που στοίχισε στη Νίκη το πρώτο κίτρινο φύλλο της σεζόν.

Οι φιλοξενούμενοι είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν 15 χαμένες βολές (13/28) και μόλις 5/20 τρίποντα, τη στιγμή που δέχθηκαν έντεκα.

Δύο λεπτά πριν τη λήξη και με τη Νίκη να είναι στο μείον ένα, ο Μπουσκολίτης έχασε ένα καλάθι κάτω από τη στεφάνη και δεν επέτρεψε στην ομάδα του να προσπεράσει σ’ ένα κρίσιμο σημείο, για να ακολουθήσει ανύπαρκτο, όπως το χαρακτηρίζουν οι Βολιώτες, φάουλ σε τρίποντο, που έδωσε τη δυνατότητα στον Μανδαλάκη με 3/3 από τη γραμμή της… φιλανθρωπίας να στείλει την ομάδα του στο +4 και από κει πέρα οι Καρδιτσιώτες δεν έχασαν αυτό το προβάδισμα.

Δεκάλεπτα: 15-22, 26-33, 46-55, 73-68

ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ (Χαντζιάρας): Καλτσουνάς, Τσούμας Γ., Μάνος 15 (3), Καραδήμας 8 (2), Σφακιανός 3, Ξένος 2, Τσούμας Σ. 17 (3), Φαλιάκης Σ., Μανδαλάκης 24 (2), Μούμογλου 4 (1), Αρχοντούλης, Βλάχος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Μαύρος-Κοσμάτος): Νίκολης, Βερτζάγιας 15 (1), Σκουφεζής, Κουτίνας 9, Μπουσκολίτης 6 (1), Καλλές 19, Σαριμπαλίδης 9 (3), Σπανόπουλος 2, Ξενιτίδης 8

Πολύ ανταγωνιστικός

ο Ολυμπιακός Βόλου

Μέχρι το τέλος πάλεψε ο Ολυμπιακός Βόλου στη Λευκάδα, αλλά ηττήθηκε με ψηλά το κεφάλι με 56-49, δείχνοντας ότι για κάθε αντίπαλο θα αποτελέσει φέτος σκληρό καρύδι. Οι ερυθρόλευκοι του Γιώργου Βλιώρα ήταν κοντά στο σκορ με τους αντιπάλους τους σε όλον τον αγώνα και μάλιστα πέντε λεπτά πριν το τέλος πέρασαν με έναν πόντο μπροστά χάρη στον Σιμάκη.

Εκεί όμως οι φιλοξενούμενοι «κόλλησαν», έκαναν λάθη στην επίθεση, που τους στοίχισαν, τη στιγμή που στην άμυνα λειτούργησαν υποδειγματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι Βολιώτες, που ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα έδειξαν την αγωνιστική τους δυναμική, έχασαν 13 βολές, που αποδείχθηκαν καθοριστικές σε ένα ματς που κρίθηκε στο τέλος.

Τηρουμένων αναλογιών στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού Βόλου είναι ευχαριστημένοι από εμφάνιση, όχι όμως από αποτέλεσμα, καθώς, έτσι όπως πήγε το ματς, υπήρχε ευκαιρία για να το πάρουν.

Με εξαίρεση το κακό ξεκίνημα, που έφερε μία διαφορά δέκα πόντων για τη Δόξα με 13-3, μετά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, μείωσαν τη διαφορά και ήταν συνεχώς ανταγωνιστικοί, στηριζόμενοι κυρίως στην περιφέρειά τους, από την οποία πήραν τους περισσότερους πόντους, αλλά στο κρίσιμο τελευταίο διάστημα δε βρήκαν τις λύσεις και έχασαν στις λεπτομέρειες.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Ζαφειρούδης): Σταματέλος 9 (3), Κοντούδης 11, Κατωπόδης 3 (1), Βαγενάς 4, Μούτσα, Καφφές, Μάλφας, Κουρτίδης, Τζακόπουλος 10 (1), Καραγιαννίδης 6, Λαζάρου 6, Ζαφειρούδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Βλιώρας): Αγκρης, Χανέλλι 2, Γκοντόπουλος 13 (2), Ίλτσογλου 12 (3), Αναγνωστόπουλος, Καραμήτσος, Σταθούρος, Σιμάκης 11 (1), Παρασκευάς 6, Αγγελόπουλος 2, Γιαννίκος

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον τρίτο όμιλο της Β’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών ήταν τα εξής:

ΑΓΣ Ιωαννίνων-Ίκαροι Τρικ. 58-74
Μελίκη-Αίολος Γόμφων 59-94
Δόξα Λευκάδας-Ολυμπιακός Β. 56-49
Αναγέννηση Καρδ.-Ιωάννινα ΣΚ 65-59
Πρωτέας Γρεβ.-Ερμής Σχηματαρίου 73-85
Τιτάνες Παλαμά-Νίκη Β. 73-68
Ρεπό: Έσπερος Λαμίας

Η βαθμολογία

2η αγωνιστική

1.Ερμής Σχηματαρίου 4

2.Αίολος Γόμφων 4

3.Ίκαροι Τρικάλων 4

4.ΣΚ Ιωάννινα 3

5.Νίκη Βόλου 3

6.Δόξα Λευκάδας 3

7.Τιτάνες Παλαμά 3

8.Αναγέννηση Καρδίτσας 3

9.Έσπερος Λαμίας 2

10.Πρωτέας Γρεβενών 2

11.ΑΓΣ Ιωαννίνων 2

12.ΓΑΣ Μελίκης 2

13.Ολυμπιακός Βόλου 1

*Ρεπό έχουν κάνει Ολυμπιακός Βόλου και Εσπερος Λαμίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου