ΜΠΑΣΚΕΤ

Δύσκολη αρχή για τη Νίκη Βόλου στη Β Εθνική

δύσκολη-αρχή-για-τη-νίκη-βόλου-στη-β-εθν-356878

To πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών αρχίζει σήμερα και η Νίκη υποδέχεται στο κλειστό της Νέας Ιωνίας στις 17.00 την ισχυρή Δόξα Λευκάδας του Γιώργου Ζαφειρούδη.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι κυανόλευκοι με ένα ρόστερ που αποτελείται από τέσσερις έμπειρους αθλητές, τους Λαρισαίους Σαριμπαλίδη, Λόλα και Καλλέ και τον Βολιώτη Κουτίνα, τη στιγμή που οι υπόλοιποι είναι 25 χρόνων και κάτω, στοχεύουν σε ένα πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις, θέλοντας να εξασφαλιστούν αρχικά την παραμονή τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και μετά να κοιτάξουν ψηλότερα. Πάντως, στο πίσω μέρος του μυαλού όλων είναι μία διάκριση, κρατώντας όμως άπαντες χαμηλούς τόνους.

Για τη σημερινή αναμέτρηση, στην οποία αναμένεται πολύς κόσμος, που είναι διψασμένος να δει την ομάδα του και πάλι μαζικά, κάτι που στερήθηκε πέρσι λόγω της πανδημίας, απών θα είναι ο νεαρός Δελεντζές, που έχει ένα μικρό πρόβλημα υγείας, ενώ αμφίβολος είναι ο Σπανόπουλος.

Μαύρος: «Δεν δουλεύουμε μόνο για το τώρα»

Ο προπονητής Ανδρέας Μαύρος, που μαζί με τον συνεργάτη του Γιώργο Κοσμάτο θα καθοδηγήσουν τη Νίκη, με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επισημαίνει ότι η ομάδα αφενός δημιουργείται με το βλέμμα στο μέλλον και αφετέρου πως θα καλυτερεύει μέρα με τη μέρα λόγω της δουλειάς που γίνεται. Αναλυτικά ο 49χρονος τεχνικός μίλησε:

Για το πώς κύλησε η προετοιμασία, με δεδομένο ότι δεν μπόρεσε να έχει σε πολλά φιλικά όλους τους παίκτες: «Αισίως κλείνουμε δύο μήνες προετοιμασίας και κατά τη διάρκειά της είχαμε κάποια θέματα όχι σοβαρά, αλλά απουσίασαν κάποιοι αθλητές, για να τους προφυλάξουμε, και δεν μπορέσαμε να είμαστε πλήρεις σε όλα τα φιλικά. Θεωρώ όμως ότι μέρα με τη μέρα και βδομάδα με τη βδομάδα θα γινόμαστε καλύτεροι. Ήταν δύσκολη η δουλειά μας, γιατί ουσιαστικά έπρεπε να δουλέψουμε με δύο κατηγορίες παιδιών. Έχουμε τέσσερα έμπειρα παιδιά που είναι και η «ραχοκοκαλιά» της ομάδας, τον Σαριμπαλίδη, τον Κουτίνα, τον Λόλα και τον Καλλέ και τα άλλα παιδιά είναι νεαροί σε ηλικία χωρίς πολλές παραστάσεις από τη Β’ Εθνική και έπρεπε να τους δέσουμε, για να παρουσιάσουμε στο γήπεδο ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το αν πιστεύει ότι η ομάδα του είναι 100% έτοιμη για την πρεμιέρα:

«Θεωρώ ότι με τη δουλειά που γίνεται και κατά τη διάρκεια της χρονιάς συνέχεια θα καλυτερεύουμε. Ξεκινά το πρωτάθλημα και επιβάλλεται να είμαστε έτοιμοι. Θα καταθέσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, για να πάρουμε τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι, αλλά το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά αυτά μέρα με τη μέρα βελτιώνονται».

Για το αν θα ήθελε ένα πιο εύκολο αντίπαλο για την πρεμιέρα: «Για να πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι είναι σωστό να μπαίνουμε στη λογική να διαλέγουμε αντιπάλους. Είναι ένα πρωτάθλημα που θα παίξουν όλοι με όλους. Το να αποφεύγεις κάποιον, για να τον βρεις μετά, δεν έχει νόημα, τη στιγμή που μέσα σε ένα πρωτάθλημα δεν ξέρεις τι συμβαίνει, ειδικά τώρα με τη συγκυρία του κορονοϊού. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι μία ομάδα και πώς θα παίξει. Εμείς πρέπει να αγωνιστούμε σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη είτε είναι εντός είτε εκτός έδρας».

Για τον κόσμο που επιστρέφει στην κερκίδα: «Ευελπιστούμε να έχουμε κόσμο στο γήπεδο. Ουσιαστικά την περσινή χρονιά ήταν μακριά. Θεωρώ ότι ο κόσμος μας δίνει πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη και ενέργεια και βοηθά πάρα πολύ τους αθλητές. Ελπίζουμε το γήπεδο να έχει πολύ κόσμο, να μας ωθήσει να κάνουμε την πρώτη νίκη και να μπούμε με το δεξί. Ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο, θα βλέπει μία ομάδα που θα παλεύει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Για το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας στην ομάδα: «Σίγουρα θα υπάρχει στην ομάδα και το νεανικό στοιχείο και θα μπορούν οι φίλαθλοι να οραματίζονται την ομάδα για το μέλλον, καθώς υπάρχει από πίσω μία φουρνιά παικτών που πιστεύουμε ότι θα είναι σε ένα καλό επίπεδο και θα την κρατήσει εκεί.

Ετσι όπως έχει φτιαχτεί η ομάδα ουσιαστικά σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα. Οι εποχές είναι δύσκολες και δεν μπορούν πλέον οι ομάδες μ’ αυτή την οικονομική συγκυρία να πορεύονται μόνο με μεταγραφές και παιδιά που έχουν υψηλά συμβόλαια. Θα πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο να παράγουμε παίκτες και όταν υπάρχει μία αξιόλογη φουρνιά, θα μπορούμε να πούμε ότι κάνουμε και το βήμα παραπάνω. Είναι δύσκολη η εποχή και πρέπει να στηρίζουμε τα νέα παιδιά και να δουλεύουμε».

Για το αν το έντονο νεανικό στοιχείο θα δημιουργήσει την ομάδα των επόμενων χρόνων: «Δεν δουλεύουμε μόνο για το τώρα. Δεν φτιάξαμε μία ομάδα που θα κοιτάξει μόνο το φετινό πρωτάθλημα και του χρόνου πάλι από την αρχή. Χτίζουμε σιγά-σιγά για το μέλλον. Κι αν δούμε το ρόστερ είναι τέσσερα έμπειρα παιδιά και όλοι οι άλλοι είναι πιο μικροί».

Για την άποψη που έχει για τον σημερινό αντίπαλο: «Η εικόνα που έχουμε είναι πως δεν έχει σχέση με την περσινή ομάδα που παίξαμε εκτός έδρας και την κερδίσαμε στο τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή. Θεωρούμε πως η Δόξα Λευκάδας είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Έχει ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό, έχει έμπειρα παιδιά και πολύ καλό προπονητή. Είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να φτάσουμε στη νίκη».

Βερτζάγιας: «Πρώτα η παραμονή»

Ο 22χρονος γκαρντ της Νίκης Βόλου, Αρης Βερτζάγιας, που προορίζεται για βασικός στη θέση «2», μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την έναρξη του πρωταθλήματος και το σημερινό ματς με τη Δόξα Λευκάδας: «Το πρωτάθλημα πέρσι διεκόπη στην 3η αγωνιστική και είχαμε ξεκινήσει πάρα πολύ καλά κάνοντας το 3 στα 3. Φέτος θέλουμε να αρχίσουμε και πάλι έτσι και όπως κερδίσαμε πέρσι μέσα στην έδρα μας, να κάνουμε το ίδιο. Η ομάδα της Δόξας Λευκάδας είναι πολύ δουλεμένη και ένας δύσκολος αντίπαλος. Εμείς όμως θέλουμε να κερδίσουμε και έχουμε φέτος τον κόσμο στο πλευρό μας, κάτι που είναι πολύ βασικό και τον οποίον στερηθήκαμε πέρσι με τον κορονοϊό. Θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά και να πετύχουμε τους στόχους μας, που είναι πρώτα η παραμονή, και στη συνέχεια ό,τι καλύτερο μπορούμε. Αυτό έχει πει και η διοίκηση».

Για το τι μπορεί να προσφέρει ο ίδιος:

«Η ομάδα με πίστεψε φέτος κι αυτό που μπορώ να δώσω εγώ είναι η ενέργεια και το πάθος».

Για το αν θα είναι βασικός:

«Αυτή είναι μία απόφαση του προπονητικού τιμ».

Για τη βοήθεια που πιστεύει ότι θα δώσει ο κόσμος:

«Τον φίλαθλο κόσμο τον έχω νιώσει πριν τρία χρόνια που ήρθα στην ομάδα και δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια έδρα στη Β’ Εθνική. Εχουμε πολύ κόσμο και στα καλά και στα άσχημα. Υπήρχαν και διαστήματα που η ομάδα δεν πήγαινε καλά, αλλά ο κόσμος συνέχιζε να τη στηρίζει. Ελπίζουμε να γεμίζει το γήπεδο, γιατί στην έδρα μας θέλουμε μία ώθηση».

Κασαπίδης: «Και οι δύο ομάδες

μπορούν να διεκδικήσουν άνοδο»

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ζήτησε για το σημερινό παιχνίδι και την άποψη ενός προπονητή που έχει περάσει από τον πάγκο και των δύο ομάδων, του Θανάση Κασαπίδη, που πέρσι ήταν στη Δόξα Λευκάδας και φέτος συνεχίζει στην Ελπίδα Αμπελοκήπων (Γ’ Εθνική ανδρών), ενώ την περίοδο 2014-15 είχε κοουτσάρει σε κάποια παιχνίδια τη Νίκη στη Γ’ Εθνική. Ο 37χρονος τεχνικός ανέφερε: «Θα δούμε ένα πολύ δυνατό ματς, με δύο ομάδες που, κατά τη γνώμη μου, έχουν το υλικό να διεκδικήσουν την άνοδο. Ένα σκληρό παιχνίδι με πολλά ερωτήματα λόγω της πολύμηνης αποχής των παικτών.

Η Νίκη Βόλου θα ποντάρει στον παράγοντα έδρα, που είναι σημαντικό κομμάτι της δυναμικής της ομάδας, στον Κουτίνα, που αναμένεται και φέτος να είναι το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, και στους πολύ έμπειρους παίκτες που έμειναν στην ομάδα, Λόλα και Σαριμπαλίδη. Ένα μεγάλο ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί στην κατηγορία ο Καλλές, που προέρχεται από πολλές σεζόν σε ανώτερες κατηγορίες. Τον Φώτη Ξενιτίδη τον ξέρουν καλά στη Λευκάδα, μια και πέρυσι έπαιζε εκεί και έχει ως χαρακτηριστικό του το καλό σουτ. Είναι περίεργο πάντως να βλέπεις το ρόστερ της Νίκης χωρίς τον επί χρόνια αρχηγό Παναγιώτη Τσώλη.

Η Λευκάδα θα στηριχτεί στον ίσως καλύτερο προπονητή της κατηγορίας, τον Γιώργο Ζαφειρούδη, που σε κάθε ομάδα που πάει, αφήνει το στίγμα του. Περιμένω δυνατή και κλειστή άμυνα απ’ το σύνολο του Γιώργου Ζαφειρούδη. Θεωρώ επίσης πως η Δόξα έχει τον καλύτερο πλέι μέικερ της κατηγορίας, τον Τριαντάφυλλο Τζακόπουλο, που έχει πολλές ανόδους από την Α2 στην μεγάλη κατηγορία σε Ελλάδα και Γερμανία. Ένας πραγματικός floor general που «φτιάχνει» τους συμπαίκτες του.

Βασικό πλεονέκτημα της ομάδας της Λευκάδας θα είναι τα σωματικά προσόντα των παικτών της, καθώς διαθέτει έξι αθλητές δύο μέτρα και πάνω, τους Καραγιαννίδη, Βαγενά, Μούτσα, Λαζάρου (σ.σ. με καταγωγή από τον Αλμυρό), Κουρτίδη και Κοντούδη. Δεν θα μου κάνει έκπληξη να βλέπουμε στο παρκέ τέσσερις δίμετρους και τον Τζακόπουλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Πιστεύω πως η Νίκη θα προσπαθήσει να τρέξει με αιχμή του δόρατος τον Κουτίνα και τις πάσες του Σαριμπαλίδη. Η Λευκάδα απ’ την άλλη θεωρώ πως θα πάει σε ένα πιο αργό τέμπο, χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας του προπονητή της. «Κλειδί» του αγώνα θα είναι η μάχη των ριμπάουντ».

Το σημερινό πρόγραμμα (17:00)

Β’ Εθνική-3ος Όμιλος

1η αγωνιστική

Ίκαροι Τρικάλων-Πρωτέας Γρεβενών

Αίολος Τρικάλων-ΑΓΣ Ιωαννίνων

Έσπερος ΓΣ Λαμίας-ΓΑΣ Μελίκης

Ιωάννινα ΣΚ-Τιτάνες Παλαμά

Ερμής Σχηματαρίου-Αναγέννηση Καρδίτσας

Νίκη Βόλου-Δόξα Λευκάδας

Διαιτητές: Θεοδώρου-Αγραφιώτης Ι.-Τζιοπάνος Γ. (Τσιργούλας)

Το πρόγραμμα της Νίκης

1η Αγωνιστική Σήμερα-17:00

Νίκη Β.-Δόξα Λευκάδας

2η Αγωνιστική, 24/10/21:

Τιτάνες Παλαμά-Νίκη Β.

3η Αγωνιστική, 31/10/21:

Νίκη Β.-Αναγέννηση Καρδ.

4η Αγωνιστική, 07/11/21:

Ερμής Σχηματαρίου-Νίκη Β.

5η Αγωνιστική, 14/11/21:

Νίκη Β.-Ιωάννινα ΣΚ

6η Αγωνιστική, 21/11/21:

Νίκη Β.-Πρωτέας Γρεβενών

7η Αγωνιστική: 28/11/21:

Ολυμπιακός Β.- Νίκη Β.

8η Αγωνιστική, 05/12/21:

Νίκη Β.-Εσπερος Λαμίας

9η Αγωνιστική, 12/12/21:

Αίολος Τρικάλων-Νίκη Β.

10η Αγωνιστική, 19/12/21:

Νίκη Β.- Ικαροι Τρικάλων

11η Αγωνιστική, 22/12/21:

ΑΓΣ Ιωαννίνων- Νίκη Β.

12η Αγωνιστική, 09/01/22:

Νίκη Β.-ΓΑΣ Μελίκης

13η Αγωνιστική, 16/01/22:

Ρεπό: Νίκη Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου