ΜΠΑΣΚΕΤ

Αμοιβαία εκτίμηση…

αμοιβαία-εκτίμηση-406088

Εναν μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών, η διοίκηση της νεοφώτιστης στην κατηγορία Αγριάς B.C. αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον τεχνικό Γιάννη Στεργιόπουλο και τον συνεργάτη του Αγη Τζούμα και στη θέση τους προσέλαβε τον 41χρονο Παναγιώτη Γκουγκουτούδη, που έχει θητεία σε Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού, Ολυμπιακό Βόλου και Τιτάνες Παλαμά, και τον 40χρονο Σπύρο Στρατίκη, που ήταν διευθυντής στην ακαδημία του συλλόγου και έχει περάσει από την ανδρική και τη γυναικεία ομάδα της Νίκης, την ΑΕΒΔ, τον Αιολικό και την ακαδημία των Ικάρων Τρικάλων, ενώ είχε ξαναδουλέψει στην Αγριά και παλαιότερα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι δύο προπονητές σε επικοινωνία που είχε μαζί τους ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ανέφεραν ότι η εκτίμηση μεταξύ τους είναι αμοιβαία και πως ταιριάζουν ως άνθρωποι και ως προπονητές. Αναλυτικά η συνομιλία μας:

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την Αγριά;

Π.Γ.: Η συνεργασία προέκυψε προ λίγων ημερών και κατόπιν πρότασης, την οποία και αποδέχθηκα, προκειμένου να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Σ.Σ.: Στην ομάδα της Αγριάς ξεκίνησα από την αρχή της χρονιάς ως τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας, θέση που εξακολουθώ να διατηρώ ταυτόχρονα με τα καθήκοντά μου στην ανδρική ομάδα. Επομένως ήμουν ήδη μέλος του Συλλόγου, όταν μου ζητήθηκε από την Διοίκηση να συνδράμω και στο ανδρικό τμήμα.

Ποια είναι η άποψή σας για το υλικό; Έχετε συμφωνήσει με τη διοίκηση για περαιτέρω ενίσχυση;

Π.Γ.: Ακόμη είναι νωρίς να μιλήσω για το σύνολο των παικτών. Με κάποιους έχω συνεργαστεί στο παρελθόν, ενώ κάποιους τους γνωρίζω από την πορεία τους τα προηγούμενα χρόνια. Προδήλως μπορώ να σας πω ότι πρόκειται για ένα νεανικό ρόστερ, με πολύ ενθουσιασμό και δίψα για διάκριση αλλά και με δυο-τρία παιδιά με περισσότερες παραστάσεις από τους υπόλοιπους.

Υπάρχει η θέληση για περαιτέρω ενίσχυση, υπό προϋποθέσεις, ωστόσο τη χρονική αυτή στιγμή τα ρόστερ των ομάδων έχουν ήδη συμπληρωθεί. Τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε αν προκύψει κάποια αξιόλογη περίπτωση προσθήκης.

Σ.Σ.: Το ρόστερ αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από νεαρούς σε ηλικία παίκτες. Διαθέτουμε και μερικούς έμπειρους παίκτες με παραστάσεις από εθνικές κατηγορίες. Με δεδομένο πως είμαστε μόλις τρεις ημέρες στην ομάδα, βρισκόμαστε ακόμη στην αναγνωριστική διαδικασία. Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι επιλογές για περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ είναι περιορισμένες. Από τη διοίκηση έχουμε το πράσινο φως και αν προκύψει κάποια αξιόλογη περίπτωση θα κινηθούμε ανάλογα.

Ο στόχος είναι αποκλειστικά η παραμονή;

Π.Κ.: Ο στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και η διατήρηση των κεκτημένων. Παράλληλος και εξίσου σημαντικός στόχος για εμάς θα αποτελέσει αφενός η ανάδειξη νέων παικτών, αφετέρου η δημιουργία ενός συνόλου, το οποίο θα αποδίδει όμορφο μπάσκετ, ώστε να το χαρούν όλοι όσοι αγαπούν και μοχθούν για τον Σύλλογο.

Σ.Σ.: Ο σύλλογος μόλις ενημερώθηκε πως θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έπρεπε να κινηθεί γρήγορα τόσο για τη στελέχωση της ομάδας όσο και για τα διαδικαστικά, έχοντας πίεση χρόνου. Έφεραν εις πέρας την αποστολή και έθεσαν ως κύριο στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Επομένως όλη μας η προσοχή στρέφεται προς αυτόν τον στόχο.

Ένα σχόλιο για τη συνεργασία σας και τον ρόλο του καθενός σας, καθώς είστε και οι δύο προπονητές που έχετε δώσει διαπιστευτήρια και σε υψηλότερο επίπεδο ως πρώτοι προπονητές.

Π.Κ.: Ο Σπύρος αποτέλεσε σημαντική παράμετρο, προκειμένου να δεχθώ την εν λόγω πρόταση. Θεωρώ ότι ταιριάζουμε ως άνθρωποι αλλά και ως προπονητές. Η σκέψη του είναι δομημένη και η πορεία του σημαντική. Είμαστε και οι δύο ιδιαιτέρως απαιτητικοί και επιδιώκουμε προσήλωση από τους παίκτες μας. Νομίζω ότι θα τους … ταλαιπωρήσουμε αρκετά, πάντα με καλή διάθεση και με πίστη στις δυνατότητές τους.

Σ.Σ.: Υπήρχε μια αμοιβαία εκτίμηση με τον Παναγιώτη. Στο άκουσμα της είδησης της συνεργασίας υπάρχει μια προσμονή και μια ανυπομονησία να ενώσουμε τις δυνάμεις και μέσω της δουλειάς μας και της ανταλλαγής προπονητικών γνώσεων, απόψεων και αντιλήψεων να γίνει η καθημερινότητά μας ευχάριστη, να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε, φέρνοντας φυσικά τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο κόουτς είναι εκείνος που θα έχει τον γενικό έλεγχο με εμένα άμεσο συνεργάτη.

Τα φιλικά

Τα προγραμματισμένα φιλικά για την Αγριά B.C. μέχρι την έναρξη του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής είναι τα εξής:

30/9 Αγριά B.C – Νίκαια 2012

3/10 Αμπελώνας – Αγριά B.C.

6/10 Αγριά B.C – Αμπελώνας

9/10 Αναγέννηση Λαμίας – Αγριά B.C

17/10 Αγριά B.C – ΓΣ Αλμυρού

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου