ΜΠΑΣΚΕΤ

Γρήγορη παραμονή και υγεία θέλει ο Ολυμπιακός Βόλου, που τέλεσε αγιασμό

γρήγορη-παραμονή-και-υγεία-θέλει-ο-ολυ-408042

Με τις ευλογίες του γενικού αρχιερατικού επιτρόπου π. Μάξιμου Παπαϊωάννου πραγματοποιήθηκε χθες στο ΕΑΚ Βόλου ο Αγιασμός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, που φέτος κλήθηκε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ανδρών μπάσκετ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μεγάλος άτυχος για τους ερυθρόλευκους είναι ο Γιώργος Τσιακλάγκανος, που τραυματίστηκε στο γόνατο σε προπόνηση της περασμένης εβδομάδας και άπαντες στις δηλώσεις που ακολούθησαν του χθεσινού Αγιασμού, ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στον 25χρονο φόργουορντ, το κενό του οποίου μοιάζει δυσαναπλήρωτο σχεδόν ένα μήνα πριν το πρώτο τζάμπολ στη Β’ Εθνική.

Στόχος των ερυθρόλευκων είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία, με τους παλιούς, Σιμάκη, Παρασκευά, Ίλτσογλου, τον νέο Αναγνωστόπουλο, αλλά και τους διοικούντες κ.κ. Μυριτζή και Ρούμπο να αναφέρονται στο νέο πρωτάθλημα και τους στόχους εντός και εκτός παρκέ. Αναλυτικά:

Χρήστος Σιμάκης: «Είμαι από πέρυσι στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά φέτος γίνεται μια καινούργια αρχή. Μείναμε εκτός δράσης για αρκετό καιρό λόγω των συνθήκων με τον κορονοϊό, η ομάδα είναι καινούργια και αποτελείται και από κάποια νέα παιδιά. Δεν έχει δέσει ακόμη το σύνολο, αλλά είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας.

Δυστυχώς είχαμε μία ατυχία με τον Γιώργο Τσιακλάγκανο, που θα συνέδραμε αρκετά στην προσπάθειά μας, ωστόσο προχωράμε, δουλεύουμε, παίζουμε τα φιλικά προετοιμασίας και ετοιμαζόμαστε για τη συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική. Υγεία να έχουμε και να πετύχουμε τον στόχο μας, που αρχικά είναι η παραμονή και σιγά – σιγά η πορεία θα δείξει».

Για την άνοδο της ομάδας και τις υποχρεώσεις των παικτών: «Σίγουρα χρειάζεται περισσότερη και πιο σοβαρή δουλειά από όλους μας. Είμαστε ημιεπαγγελματίες και δεν ζούμε από το μπάσκετ οι περισσότεροι, έχουμε την εργασία μας, αλλά προσπαθούμε να είμαστε τυπικοί και συνεπείς στις προπονήσεις, ακούμε τους προπονητές μας και τον γυμναστή και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Γιώργος Παρασκευάς: «Πριν απ’ όλα να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, με υγεία. Η φετινή είναι μια παράξενη και περίεργη χρονιά, μέσα από όλα αυτά που περάσαμε. Ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά, να ξεκινήσει και να συνεχιστεί το φετινό πρωτάθλημα, κάτι που δεν έγινε πέρυσι και μας πόνεσε όλους και στοιχίζει σε έναν αθλητή να μείνει εκτός δράσης. Πιστεύω πως έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, αλλά έχουμε ακόμη έναν μήνα δουλειάς, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Εγιναν κάποιες προσθήκες στην ομάδα, αλλά είχαμε και την ατυχία με τον Γιώργο Τσιακλάγκανο, που μάλλον θα μας λείψει για αρκετό καιρό. Ψάχνουμε να βρούμε έναν αντικαταστάτη, ο Γιώργος είναι ένας σημαντικός κρίκος για την ομάδα. Από κει και πέρα η ομάδα απαρτίζεται από κυρίως νέα παιδιά, είμαστε μερικοί παλιοί που έχουμε παίξει μαζί χρόνια και γνωριζόμαστε. Πιστεύω πως ο πρωταρχικός στόχος και μοναδικός είναι η γρήγορη παραμονή και ό,τι προκύψει. Πάνω απ’ όλα μιλάμε για παραμονή και τίποτα άλλο. Εμείς ξεκινήσαμε κάνοντας ρόστερ για Γ’ Εθνική, αλλά με τις αναδιαρθρώσεις βρεθήκαμε μία κατηγορία παραπάνω».

Θεόδωρος Ίλτσογλου: «Να ευχηθώ πάνω απ’ όλα καλή χρονιά σε όλους τους αθλητές, που ξεκινάμε άλλη μία δύσκολη σεζόν, μέσα από αναδιαρθρώσεις και πράγματα που δεν ήταν στο πρόγραμμα και για τα οποία έπρεπε να βρεθεί λύση γρήγορα και άμεσα. Το θεωρήσαμε τιμή μας και καθήκον μας να αποδεχθούμε την πρόσκληση και την πρόκληση της Β’ Εθνικής και φυσικά είμαστε εδώ για να αντεπεξέλθουμε και σ’ αυτή την κατηγορία.

Θεωρώ πως και με τον σχεδιασμό της ομάδας που είχαμε εξ αρχής ήταν πολύ εφικτός ο στόχος που θέσαμε με τη διοίκηση και καμία φορά τα πλάνα γίνονται και μένουν στα πλάνα και δυστυχώς ζήσαμε για ακόμη μία φορά μια ατυχία ενός τραυματισμού που θα κρατήσει εκτός έναν από τους βασικούς μας πυλώνες, τον Γιώργο, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε κι εμείς και δυστυχώς θα δούμε πολλά τέτοια σκηνικά φέτος, τα οποία θα είναι αυτά που άφησε η πανδημία».

Για την ασφάλιση των αθλητών σχολίασε: «Νομίζω πως έγινε ένα βήμα, κινηθήκαμε σε πολύ γρήγορους ρυθμούς κάτι που δεν περιμέναμε κι εμείς οι αθλητές, υπάρχουν κάποια μικρά παραθυράκια και πιστεύω πως με τη νέα διοίκηση στην ΕΟΚ το ζήτημα αυτό θα το δουν στο μέλλον, αλλά ήταν πολύ αισιόδοξο το γεγονός πως η Πολιτεία αντιλήφθηκε αυτό το μεγάλο κενό».

Χρήστος Αναγνωστόπουλος: «Με τη σειρά μου να ευχηθώ να έχουμε μία καλή χρονιά, να μπορέσουμε να την ολοκληρώσουμε, γιατί εδώ και περίπου 1,5 χρόνο είμαστε εκτός γηπέδων. Να είμαστε υγιείς, να μπορέσουμε να βγάλουμε τις προπονήσεις που έχουμε και στο τέλος να πάνε όλα καλά».

Αντώνης Μυριτζής: «Ως μέλος της Δ.Ε. και έχοντας τεχνικές γνώσεις, αντικαθιστώ τον Γιώργο Βλιώρα, με τον οποίο έχουμε μια συνεργασία και μία φιλία εδώ και χρόνια και πλέον ένα κοινό σκοπό για την ανδρική ομάδα. Ο στόχος μας είναι η παραμονή. Εχουμε αρκετές δυσκολίες γιατί το ρόστερ σχηματίστηκε για άλλη κατηγορία και ξαφνικά προέκυψε η Β’ Εθνική. Χρονικά καθυστερήσαμε και προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε την ομάδα, αλλά δεν το καταφέραμε στον νευραλγικό τομέα των ψηλών, που έχουμε ελλείψεις, παρ’ όλα αυτά με σκληρή δουλειά και με τα παιδιά να δείχνουν διάθεση, έχοντας και τη δική μας στήριξη θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό».

Για περισσότερη στήριξη από τον κόσμο: «Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που ζητούσαμε εμείς ως διοίκηση, γιατί είτε λίγο είτε πολύ, όλοι μεγαλώσαμε μ’ αυτό το πράγμα. Εγώ όταν έπαιζα, το κλειστό του ΕΑΚ ήταν γεμάτο κι αυτό θέλουμε. Να έρθει ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια. Θέλουμε να έρθουν οικογένειες και παιδιά και να δημιουργήσουμε καινούργιους φιλάθλους για τον Ολυμπιακό και το μπάσκετ».

Νίκος Ρούμπος: «Η νέα χρονιά ξεκινά με τα νέα δεδομένα ανόδου της Β’ Εθνικής με αισιοδοξία και με τις καλύτερες ευχές σε όλους τους συντελεστές της ομάδας. Προπαντός να έχουμε καλή χρονιά με υγεία και να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Καταβάλλεται μια προσπάθεια με βάση τα νέα δεδομένα και εκτός από την ενίσχυση της ομάδας και την οργανωτική της δομή, περιμένουμε και την συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου της πόλης, για να έχουμε την ενίσχυση στους εντός έδρας αγώνες και να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα».

Για την ενίσχυση: «Μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για κάποια νέα προσθήκη. Σίγουρα η ομάδα μετά και τον τραυματισμό του Γιώργου Τσιακλάγκανου παρουσιάζει ένα κενό αναπάντεχο και το μυαλό μας είναι σε κάθε δυνατή περίπτωση αθλητή, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, ενδεχομένως να έχουμε κι άλλες προσθήκες».

Ο π. Μάξιμος Παπαϊωάννου στον χθεσινό Αγιασμό

Ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος

Ο Θοδωρής Ίλτσογλου

Ο Γιώργος Παρασκευάς

Ο Χρήστος Σιμάκης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου