ΜΠΑΣΚΕΤ

Επιβάλλεται να πρωταγωνιστήσει η μπασκετική Νίκη

επιβάλλεται-να-πρωταγωνιστήσει-η-μπα-422858

Στη media day της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου προχθές Δευτέρα μπορεί η λέξη «άνοδος» να μη βγήκε από τα χείλη των προπονητών και των παικτών που έκαναν δηλώσεις, αλλά εμμέσως ο στόχος αυτός επιβεβαιώθηκε. Κι αυτό γιατί τόσο ο Ανδρέας Μαύρος όσο και ο άμεσος συνεργάτης του, Γιώργος Κοσμάτος, έκαναν λόγο για τον στόχο της νίκης σε κάθε ματς, αλλά και την ανάγκη οι κυανόλευκοι να πρωταγωνιστήσουν.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο πρώτος από τους δυο ανέφερε, ερωτώμενος αν η ομάδα του πάει για την άνοδο: «Δεν θα πούμε τίποτα για τις κατηγορίες. Εμείς αυτό που προσπαθούμε είναι να έχουμε μία ομάδα ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, είτε είναι μέσα, είτε είναι έξω.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παιδιών. Επειδή είμαστε στη Νίκη Βόλου, η οποία είναι μία ομάδα που πρέπει να βρίσκεται ψηλά, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να έχουμε την ομάδα σε όσο υψηλότερη θέση γίνεται».

Σχετικά με τις διαφορές που εντοπίζει σε σχέση με το περσινό ρόστερ, επισήμανε: «Φέτος είναι διαφορετική η ομάδα, αν και ο προσανατολισμός παραμένει ίδιος. Από το περσινό ρόστερ έχουν φύγει επτά παίκτες και έχουν έρθει νέα παιδιά. Αν εξαιρέσουμε τους τέσσερις μεγάλους και έμπειρους, που λειτουργούν και σαν δάσκαλοι προς τους μικρότερους, οι υπόλοιποι παίκτες είναι κάτω των 23 χρόνων. Θεωρούμε ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά. Την υγεία μας να έχουμε και προχωράμε βήμα-βήμα».

Για το γεγονός ότι η διοίκηση έχει όλα τα θέματα λυμένα και επομένως μπορούν να συγκεντρώνονται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι: «Πράγματι η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Ήδη έχουμε ανεβάσει στην ανδρική ομάδα κάποια παιδιά από την υποδομή που προπονούνται μαζί μας. Υπάρχει συνέχεια, υπάρχει μέλλον. Είμαστε μια «δεμένη» οικογένεια και υπάρχει μία ομάδα πίσω από την ομάδα όσον αφορά στο διοικητικό κομμάτι και στους ανθρώπους που «τρέχουν» την Ακαδημία. Θεωρούμε ότι, αν συνεχιστεί αυτή η δουλειά και τα επόμενα χρόνια με την ηρεμία που απαιτείται, θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα τόσο στις μικρές ηλικίες, όσο και στην ανδρική ομάδα».

Κοσμάτος: «Πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε»

Από τη δική του μεριά, ο Γιώργος Κοσμάτος, υπογράμμισε: «Στόχος κάθε φορά της Νίκης είναι μία πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Με τις μεταγραφές που έχουμε κάνει, είμαστε από τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος, όμως και άλλες ομάδες έχουν δυναμώσει πάρα πολύ. Ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Σίγουρα το υλικό μας είναι πολύ καλό και πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε. Να πάνε όλα καλά, να ‘χουμε πρώτα την υγεία μας, να μην έχουμε τραυματισμούς και να δούμε τι θα γίνει με τον covid».

Για το αν έχει επηρεάσει η πανδημία την ομάδα: «Νομίζω ότι είμαστε από τους τυχερούς, διότι οι παίκτες δεν σταμάτησαν να γυμνάζονται, οπότε είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Αρχίσαμε και την προετοιμασία σχετικά νωρίς, οπότε δε μας έχει πτοήσει τόσο πολύ η διακοπή όσο άλλους αντιπάλους».

Για το αγωνιστικό στυλ της Νίκης: «Και στους δυο μας αρέσει να τρέχουμε πολύ στον αιφνιδιασμό, βάζουμε την μπάλα πολύ συχνά στο καλάθι και θέλουμε να παίξουμε σκληρή άμυνα. Αυτά τα τρία πράγματα είναι που επιδιώκουμε. Οι παίκτες έχουν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους, όπως και οι παίκτες με τους προπονητές και όλοι με τη διοίκηση, οπότε έχουμε ένα πολύ καλό κράμα και θα πάμε καλά».

Για το αν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ: «Αυτό είναι θέμα της διοίκησης. Τα οικονομικά είναι δύσκολα απ’ ό,τι ξέρω, τα παιδιά έχουν κάνει και πάλι υπέρβαση».

Σαριμπαλίδης: «Δυναμώσαμε στους ψηλούς»

Ο βασικός πλέι μέικερ της Νίκης, Κώστας Σαριμπαλίδης, στάθηκε στις δηλώσεις του στην ενίσχυση στις θέσεις των ψηλών, που αλλάζει προς το καλύτερο την ομάδα. Αναλυτικά:

«Το πρώτο πράγμα που ευχόμαστε, όπως κάθε χρονιά, είναι να έχουμε υγεία και να μπορέσουμε να βγάλουμε αυτή τη χρονιά, γιατί δύο χρόνια τώρα προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα κι αυτό δε γίνεται δυστυχώς. Ελπίζω ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλύτερα για όλους και φυσικά για τη δική μας την ομάδα».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Αγωνιστικά η ομάδα έχει αλλάξει σε κάποιες θέσεις. Έχουμε δυναμώσει αρκετά στους ψηλούς, μπορώ να πω. Βλέπω ότι στόχος της ομάδας είναι να ενισχύσει τις νεαρές ηλικίες και ειδικά τα τμήματα υποδομής. Καθημερινά στην προπόνηση βρίσκονται καθημερινά παιδιά που είχαν πάει πολύ καλά στο πρωτάθλημα των εφήβων. Έχουμε στόχο να διαθέτουμε έναν βασικό κορμό με 4-5 άτομα πιο έμπειρα και από κει και πέρα να μπορέσει να στελεχωθεί η ομάδα μέσα από τα τμήματα υποδομής».

Κουτίνας: «Κινητήριος δύναμη ο κόσμος»

Ο αρχηγός της Νίκης Βόλου, Σάκης Κουτίνας, ρωτήθηκε για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα: «Πέρσι πρώτη φορά ένιωσα τέτοια «παγωμάρα» στα γήπεδα. Ο κόσμος είναι κινητήριος δύναμη και τον χρειαζόμαστε δίπλα μας. Είναι θέμα της πολιτείας από κει και πέρα τι πληρότητα θα επιτρέψει». Παράλληλα, έδωσε τη δική του ευχή: «Εύχομαι να ολοκληρωθεί μετά από δύο χρόνια το πρωτάθλημα, να ‘χουμε υγεία, χωρίς τραυματισμούς και να κυλήσουν όλα ομαλά».

Τέλος, σχολίασε την παρουσία νέων παιδιών στο ρόστερ, αλλά και στην προπόνηση: «Ήταν απόφαση της διοίκησης να βασιστεί και σε αρκετούς νέους παίκτες, που είναι το μέλλον της Νίκης, κι έτσι είναι το σωστό. Εμείς από την πλευρά μας θα τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε, για να μπουν σε όλη αυτή τη διαδικασία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου