ΜΠΑΣΚΕΤ

Αγιασμός της μπασκετικής Νίκης με ευχές ανόδου (photos)

αγιασμός-της-μπασκετικής-νίκης-με-ευχ-423670

Η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης τέλεσε χθες το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας τον αγιασμό ενόψει της νέας σεζόν, ενώ ακολούθησε media day με δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το «παρών» έδωσαν σύσσωμη η Δ.Ε. του τμήματος, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ερασιτεχνικής, Στέργιος Φάτσης και Στέλιος Κολόζος αντίστοιχα, ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο πατέρας του, Μιχάλης, ο Χρήστος Καλλιπολίτης, μεγάλος χορηγός της ομάδας, το τεχνικό δίδυμο Ανδρέας Μαύρος και Γιώργος Κοσμάτος και φυσικά οι καλαθοσφαιριστές Μπουσκολίτης, Σπανόπουλος, Ξενιτίδης, Καλλές, Σκουφεζής, Βερτζάγιας, Κουτίνας, Ζησόπουλος, Σαριμπαλίδης, αλλά και οι νεαροί από τα τμήματα υποδομής Σούλης, Ψιλοβίκος, Τουτουντζόγλου και Σιάνος, που προπονούνται με τους μεγάλους. Άδεια από τη διοίκηση είχε ο Λόλας. Τον αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Ελευθέριος από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, ο οποίος για το γούρι ευστόχησε και σε κοντινό σουτ και αποθεώθηκε.

Πάντως, αν και διοίκηση, αλλά και τεχνική ηγεσία απέφυγαν να μιλήσουν ευθέως για άνοδο, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Στέργιος Φάτσης και ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έκαναν λόγο για τη δυνατότητα παρουσίας της Νίκης σε μία ανώτερη κατηγορία από τη Β’ Εθνική, όπου θα δώσει και πάλι το «παρών».

Τουτουντζόγλου: «Κάναμε καλύτερη διαχείριση μπάτζετ»

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Δ.Ε., Μπάμπης Τουτουντζόγλου, τόνισε: «Να ευχηθώ η αγωνιστική χρονιά να αρχίσει ομαλά και να τελειώσει ομαλά. Να έχουμε υγεία πάνω απ’ όλα και το πρωτάθλημα να παιχθεί και να τελειώσει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στο καινούργιο διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία. Κοινός παρονομαστής είναι το καλό του μπάσκετ, οπότε θεωρώ ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για το άθλημα.

Για τη δική μας ομάδα, η προσπάθεια που κάναμε από πέρσι συνεχίζεται. Είμαστε εδώ όλοι ενωμένοι, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Βασιζόμαστε, όπως κάθε χρόνο, στις επιχειρήσεις που μας στηρίζουν και στον φίλαθλο κόσμο, που βρίσκεται πάντα κοντά μας με την αγορά διαρκείας.

Είναι μεγάλη μας τιμή, που είμαστε στη διοίκηση της Νίκης Βόλου στο μπάσκετ και υπηρετούμε αυτόν τον σύλλογο και θεωρούμε ότι θα έχουμε μία καλή αγωνιστική παρουσία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής».

Για το γεγονός ότι στο ρόστερ υπάρχουν τρεις Βολιώτες παίκτες (σ.σ. Κουτίνας, Σπανόπουλος, Δελεντζές) και αν θα έπρεπε να είναι εντονότερο το βολιώτικο στοιχείο:

«Δε φταίει γι’ αυτό η Νίκη Βόλου. Γι’ αυτό ευθύνεται ενδεχομένως το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια το βολιώτικο μπάσκετ ήταν στην απραξία. Κάποια παιδιά από τον Βόλο, που η Νίκη όλα αυτά τα χρόνια στήριζε, είτε μεγάλωσαν είτε αποσύρθηκαν από το μπάσκετ. Δυστυχώς, τις προηγούμενες σεζόν δε βγήκαν νέοι παίκτες. Εμείς είμαστε εδώ, για να προσελκύσουμε τα νέα παιδιά και να τους δώσουμε ό,τι καλύτερο για την προπόνησή τους. Εχουμε πάντα το μυαλό μας στα νέα παιδιά της περιοχής μας και θεωρώ ότι, αν τώρα έχουμε τρία παιδιά από τον Βόλο, τις επόμενες χρονιές μπορεί να έχουμε πέντε, εφόσον και οι άλλες ομάδες που υπάρχουν στην πόλη μπορέσουν να συμπορευτούν και να στηρίξουν την πρώτη ομάδα της Μαγνησίας. Θεωρώ ότι όλ’ αυτά τα χρόνια δεν παραγόταν έργο, με συνέπεια η δεξαμενή με τους αθλητές να έχει στερέψει».

Για το οικονομικό βάρος που έχει να σηκώσει η διοίκηση:

«Οικονομικά το έργο μας είναι δύσκολο, αλλά κάναμε καλύτερη διαχείριση του μπάτζετ μας. Δεν ανέβηκε σε σχέση με την περσινή χρονιά, αλλά διαχειριστήκαμε καλύτερα τα χρήματα που είχαμε».

Επίσης, ο κ. Τουτουντζόγλου θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, για τη στήριξή του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, που για μία ακόμη χρονιά στηρίζει την προσπάθειά μας. Είναι πάντα κοντά μας σε ό,τι χρειαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια. Το «ευχαριστώ» είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε στον Αλέξανδρο, αλλά και στον αξιαγάπητο γιατρό μας, τον Μιχάλη, που δε λείπει στιγμή από την κερκίδα. Με τέτοια στήριξη και από τους δύο δε θα λέγαμε ποτέ «όχι, δεν ασχολούμαστε με τη Νίκη Βόλου».

Μεϊκόπουλος: «Μπορούμε

και μεγαλύτερη κατηγορία»

Την πεποίθησή του ότι η Νίκη μπορεί να πετύχει την άνοδο εξέφρασε ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Αναλυτικά όσα ανέφερε: «Να ευχηθώ κι εγώ καλή χρονιά στο τμήμα καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου. Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια η διοίκηση έχει κάνει σημαντική προσπάθεια στο αγωνιστικό και οικονομικό κομμάτι. Η ομάδα σφύζει από υγεία και γι’ αυτό καταγράφει και σημαντικές κατατάξεις στη βαθμολογία, αλλά και γενικότερα έχει ένα έντονο κοινωνικό προφίλ, που είναι αρεστό στον κόσμο. Συνεπώς με τις φετινές της προσθήκες, οι οποίες ανεβάζουν, κατά τη γνώμη μου, αγωνιστικά επίπεδο την ομάδα, δε νομίζω ότι είναι υπερβολή να πούμε ότι μπορούμε και μία μεγαλύτερη κατηγορία. Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς όλ’ αυτά τα χρόνια έχουν πάρει από το μηδέν το μπάσκετ και το έχουν κάνει ένα σημαντικό τμήμα της οικογένειας της Νίκης Βόλου».

Φάτσης: «Να κοιτάξουμε και παραπάνω»

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου επισήμανε από την πλευρά του: «Κατ’ αρχάς να ευχηθούμε η περσινή χρονιά να μην ξαναέρθει στον αθλητισμό. Σε ό,τι αφορά στο τμήμα του ανδρικού μπάσκετ επί επτά χρόνια, που βρίσκεται η συγκεκριμένη Διοικούσα Επιτροπή και με πρόεδρο τον Μπάμπη Τουτουντζόγλου, θεωρώ ότι γίνεται υγιής δουλειά, μία αθλητική και τίμια προσπάθεια. Στόχος της Νίκης είναι η παραπάνω κατηγορία σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεται. Θεωρώ ότι πρέπει να σταθεροποιηθούμε σε μία εθνική κατηγορία και όταν δοθεί η ευκαιρία να κοιτάξουμε παραπάνω, γιατί ήδη ο σύλλογος τις «φωτοβολίδες» του παρελθόντος τις έχει πληρώσει και τις πληρώνει ακόμη».

Για το αν λύθηκε η παρεξήγηση με τη Δ.Ε. μπάσκετ: «Κάθε οικογένεια έχει τα προβλήματά της. Όλα λύνονται ενδοοικογενειακά. Περισσότερα μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν με τους ανθρώπους της Νίκης. Άρα μέσα από διάλογο και υποχωρήσεις κοιτάμε το καλό του συλλόγου και τίποτα άλλο. Ανιδιοτελώς ασχολούμαστε όλοι και νομίζω ότι είναι χαζό να μαλώνουμε για κάτι από το οποίο στην ουσία ούτε χρήματα βγάζουμε, αλλά ούτε είναι κάτι δικό μας επιχειρηματικά».

Οι παίκτες που έδωσαν χθες το «παρών».

Πάνω αριστερά: Κοσμάτος (προπονητής), Δελεντζές, Τουτουντζόγλου, Μπουσκολίτης, Σπανόπουλος, Ψιλοβίκος, Ξενιτίδης, Καλλές, Μαύρος (προπονητής).

Κάτω αριστερά: Σκουφεζής, Βερτζάγιας, Σούλης, Κουτίνας, Ζησόπουλος, Σαριμπαλίδης, Σιάνος

Ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου πανηγυρίζει για το καλάθι, που πέτυχε ο πατήρ Ελευθέριος, που τέλεσε τον αγιασμό

Ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου έδειξε την ευγνωμοσύνη του στον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο

Ο Χρήστος Σούλης από το παιδικό τμήμα. Ο αδερφός του έπαιξε στην ανδρική ομάδα της Νίκης στα 14, τώρα κι αυτός μετέχει στις προπονήσεις των “μεγάλων”

Ο γιος του Μπάμπη Τουτουντζόγλου, Βαγγέλης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου