ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρωταθλήτρια παίδων η Νίκη και ξέσπασμα Τουτουτζόγλου

πρωταθλήτρια-παίδων-η-νίκη-και-ξέσπασ-530291

Η ομάδα παίδων της Νίκης Βόλου μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στο καλάθι για να βγει ο νικητής, στέφθηκε πρωταθλήτρια Μαγνησίας και μάλιστα ως αήττητη, επικρατώντας του Αιολικού με 73-75 το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό του ΕΑΚ Βόλου.

Μετά από ένα θεαματικό παιχνίδι, οι μικροί των Μαύρου-Τσιριγωτάκη ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν με τρίποντο στο φινάλε, έχοντας πάρει προβάδισμα μόλις τριών πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο, για να βρεθούν πίσω στο σκορ από την ομάδα του Αντώνη Σαμαρά τόσο στο ημίχρονο, με 44-42, όσο και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 57-56.

Αιολικός-Νίκη Βόλου 73-75

Δεκάλεπτα: 12-15, 44-42, 57-56, 73-75.

Διαιτητές: Ζαχαρής-Αβραμίδου

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: (Σαμαράς) Μισαηλίδης, Σαββίδης, Χράπαλος, Γκίστι, Πισιώτης, Σταθόπουλος,Βόντζος, Μπέας, Λάϊος, Αναστασιάδης, Στύλλας, Γουλέτσιος, Χατζής, Γραμματίκας, Κωστόπουλος .

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Μαύρος – Τσιριγωτάκης) Παναγιώτου, Ζαμηλούδης, Τουτουτζόγλου, Ψιλοβίκος, Μόκας, Σούλης, Τσουκνίδας, Βαλής, Μπάντελης, Μανώλης, Μπάρτζιος, Ανδρεόγλου, Καλογήρου, Γελαδάρης.

Αποτελέσματα (7η)

Αιολικός-Νίκη Βόλου 73-75

Ολυμπιονίκης-ΓΣ Βόλου (Αναβολή)

Ανόρθωση-ΓΣ Αλμυρού 53-79

Βαθμολογία

Θ. Ομάδες Β. Αγ. Ν Η

  1. Νίκη Βόλου 12 6 6-0
  2. Ιωνας 11 6 5-1
  3. Αιολικός 10 6 4-2
  4. ΓΣ Αλμυρού 7 5 2-3
  5. ΓΣ Βόλου 6 5 1-4
  6. Ανόρθωση 4 5 0-5
  7. Ολυμπιονίκης 3 3 0-3

Την μεγάλη επιτυχία της ομάδας ακολούθησε «ξέσπασμα» του διοικητικού ηγέτη των κυανόλευκων Μπάμπη Τουτουτζόγλου, ο οποίος με δήλωση του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει στην προεδρία της ομάδας, χαρακτηρίζοντας την επιτυχία ως τη μεγαλύτερη του συλλόγου. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου Μπάμπης Τουτουτζόγλου προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Η κατάκτηση του παιδικού πρωταθλήματος μπάσκετ Μαγνησίας ήταν ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας ακόμα και αυτής της ανόδου της πρώτης ομάδας στις εθνικές κατηγορίες.

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν επτά χρόνια τότε που η ακαδημία μπάσκετ της ομάδας μας αριθμούσε μετά βίας 10 παιδιά στην κυριολεξία διαλυμένη. Πήραμε την απόφαση να ασχοληθούμε με το μπάσκετ της αγαπημένης μας ΝΙΚΑΡΑΣ.

Τα προβλήματα πολλά, οι πόρτες των κλειστών γυμναστηρίων κλειστές, μας έκαναν να νιώθουμε πρόσφυγες στην ίδια την πόλη.

Ο ερχομός του ως προπονητή ακαδημιών ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗ, που δεν φοβήθηκε το ρίσκο (ήταν προπονητής σ’ άλλη ομάδα), η πίστη μας ότι μπορούμε να αναγεννήσουμε την ακαδημία μας από τις στάχτες, ξέροντας όμως ότι ο δρόμος ήταν δύσκολος και ήθελε υπομονή.

Οι ήττες διαδεχόταν η μια την άλλη, έχοντας παιδιά που αγωνίζονταν σε μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες απο αυτά λόγω έλλειψης παιδιών.

Δεν το βάλαμε κάτω.

Η επιμονή, η υπομονή, η πίστη χρόνο με το χρόνο άρχισε να φέρνει σιγά σιγά καρπούς φτάνοντας στο σημερινό αποτέλεσμα που δικαιώνει όλους όσοι ήταν κοντά σ’ αυτά τα παιδιά.

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς που μας εμπιστεύθηκαν και στήριξαν την προσπάθεια μας.

Η σημερινή μέρα για μένα είναι μέρα αποφάσεων. Συνεχίζουμε την προσπάθεια που κάνουμε ή φεύγουμε. Το δίλημμα μεγάλο.

Ξαναγυρίζουμε στα πέτρινα χρόνια ή θέτουμε νέους υψηλότερους στόχους. Η διοικούσα επιτροπή όλα αυτά τα χρόνια (επτά ατόμων) δούλεψε παρά πολύ, παίρνοντας χρόνο απο τις οικογένειες μας και τις δουλειές μας για να μπορέσουν να γίνουν όλα αυτά.

Σ’ αυτή την πορεία μας απίστευτη δύναμη και βοήθεια μας έδωσε ο κόσμος μας που απο την πρώτη στιγμή ήταν στο πλάι μας. Οι εκατοντάδες χορηγοί μας εμπιστεύτηκαν και πίστεψαν και αυτοί στην αναγέννηση του μπάσκετ. Το μόνο μελανό σημείο είναι η στάση της διοίκησης του ερασιτέχνη που όλα αυτά τα χρόνια ήταν απών και με το τμήμα μας να έχει βοηθήσει οικονομικά τον ερασιτέχνη.

Επειδή οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να έχω το χρόνο να ασχοληθώ στο βαθμό που έκανα όλα αυτά τα χρόνια, ΖΗΤΩ για μια ακόμα χρόνια τη στήριξη του κόσμου και των χορηγών καθώς και την στήριξη από ανθρώπους που αγαπάνε το μπάσκετ και την ομάδα μας για να προσφέρουν διοικητικά.

Τέλος ένα ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής που όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν μια γροθιά ΓΙΑΝΝΗ ΖΙΑΜΑ, ΤΣΙΟΛΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΤΣΙΝΤΣΙΝΗ ΜΙΧΑΛΗ, ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΧΡΗΣΤΟ, ΜΑΝΘΟ ΜΠΑΝΤΕΛΗ, ΜΑΝΩΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ».

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟ, ΚΟΣΜΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟ, ΤΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗ ΑΝΔΡΕΑ, ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΒΑΣΙΛΗ που αποτελούν ένα τέλειο προπονητικό τιμ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου