ΜΠΑΣΚΕΤ

ΝΒΑ: Μια ανάσα από το πρωτάθλημα οι Λέικερς, 3-1 τους Χιτ

νβα-μια-ανάσα-από-το-πρωτάθλημα-οι-λέικ-843418
Οι Λέικερς έχουν μία από τις πιο βαριές φανέλες στο ΝΒΑ. Και όταν έπρεπε αυτό το ειδικό… βάρος έκανε την διαφορά ώστε ο ΛεΜπρόν και η παρέα του να επικρατήσουν με 102-96 των Χιτ και να κάνουν το 3-1 στην σειρά των τελικών
Η επιστροφή του Μπαμ Αντεμπάγιο (σ.σ.: ο Ντράγκιτς έμεινε πάλι εκτός) αύξησε την πίστη για την ισοφάριση στους Χιτ. Και το πίστευαν μέχρι το 45ο λεπτό του αγώνα. Αλλά κάπου εκεί αυτό το ειδικό…. βάρος της φανέλας των Λέικερς «μεταμόρφωσε» σε… ΛεΜπρόν τον Κάντγουελ Πόουπ ο οποίος με πέντε συνεχόμενους πόντους έδωσε «αέρα» επτά πόντων στην ομάδα του Λος Άντζελες. Και μετά ανέλαβε δράση ο Ντέιβις και… καθάρισε τον αγώνα, με το τελικό 102-96 να στέλνει τους Λέικερς στο 3-1 και μία ανάσα από τον 17ο τίτλο ΝΒΑ στην ιστορία τους.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Λέικερς είχαν το… πάνω χέρι με κορυφαίο τον Άντονι Ντέιβις, αλλά οι Χιτ παρέμειναν κοντά στο σκορ, δείχνοντας ικανοί για την ισοφάριση. Τίποτα δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο, όσον αφορά τον ρυθμό του αγώνα. Οι Λέικερς με τον Λεμπρόν Τζέιμς να ανεβάζει… στροφές, προηγήθηκαν με 64-71, αλλά οι Χιτ μείωσαν σε 70-74 με την λήξη της περιόδου.

Στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, οι Λέικερς βρήκαν έναν απρόσμενο πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Πόουπ ο οποίος έκανε μεν μία σταθερή εμφάνιση όπως συνηθίζει αλλά τώρα ήταν αυτός που έκανε την διαφορά. Παίρνοντας δύναμη από την… φανέλα, ο Πόουπ με πέντε πόντους έκανε το 88-95 με 2 λεπτά για το τέλος. Οι Χιτ προσπάθησαν για μία τελική αντεπίθεση αλλά ο Άντονι Ντέιβις είχε άλλη άποψη. Αρχικά με τρίποντο έκανε το 91-100 και μόλις 39 δευτερόλεπτα για το τέλος, ενώ λίγο αργότερα έκανε το κόψιμο στον Μπάτλερ, το οποίο ουσιαστικά «τελείωσε» τις ελπίδες των Χιτ για ένα… θαύμα.

Από το Μαιάμι ο Μπάτλερ… άγγιξε το δεύτερο συνεχόμενο «triple double» με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ο Χίρο είχε 21 πόντους, ο Ρόμπινσον 17 πόντους.

Για τους Λέικερς ο Τζέιμς είχε 28 πόντους, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ, ο Ντέιβις πρόσθεσε 22 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Πόουπ είχε 15 πόντους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου