ΔΙΕΘΝΗ

Ενοχλημένος ο Τραμπ με το NBA: «Είναι πολιτική οργάνωση, έχουν κουράσει»

ενοχλημένος-ο-τραμπ-με-το-nba-είναι-πολι-740615

Αν και θέλησε να δείξει ψύχραιμος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την αποχή στο ΝΒΑ και την πολιτικοποίηση της ενέργειας των παικτών

Η αποχή των παικτών του ΝΒΑ λόγω των φαινομένων κοινωνικής αδικίας και αστυνομικής βίας, και η παρότρυνση των Μιλγουόκι Μπακς προς τους Αμερικανούς πολίτες για να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ενόχλησαν ιδιαίτερα τον Ντόναλντ Τραμπ διότι τα βέλη στράφηκαν εναντίον του. Την ώρα που η προεκλογική εκστρατεία εισέρχεται στην τελική ευθεία ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο εξαιτίας των ενεργειών των παικτών, και της «βόμβας» που ενεργοποίησε η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Τραμπ ερωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για όσα συνέβησαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στο ΝΒΑ και η αλήθεια είναι πως δεν μπόρεσε να κρύψει την ενόχλησή του. Θέλησε να δείξει ψύχραιμος κι ότι αδιαφορεί αλλά το πικρόχολο σχόλιό του, δίχως να εισέλθει στην ουσία του ζητήματος, έδειξε τη δυσαρέσκειά του. Εξ ου και η προσπάθεια για να υποβαθμίσει τη δυναμική και την απήχηση που έχει το αμερικανικό επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ στην κοινή γνώμη.

«Δεν ξέρω πολλά για τη διαμαρτυρία τους, ξέρω όμως ότι τα νούμερα τηλεθέασης είναι πολύ άσχημα γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί από το ΝΒΑ. Νομίζω πως λειτουργούν σαν πολιτική οργάνωση, αυτό δεν είναι καλό να συμβαίνει στον αθλητισμό της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου