ΜΠΑΣΚΕΤ

Σε νέες βάσεις ο Άδμητος

σε-νέες-βάσεις-ο-άδμητος-748417

Ενισχυμένος παρουσιάζεται ο Αδμητος Βελεστίνου, ο οποίος επέστρεψε και πάλι στις ερασιτεχνικές κατηγορίες μπάσκετ από πέρυσι και φέτος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της ΕΣΚΑΘ.

Με νέο προπονητή τον Βασίλη Αναγνωστόπουλο, διατηρώντας τον περσινό κορμό και ενισχύοντας το ρόστερ του, ο Αδμητος φιλοδοξεί φέτος να μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω.

Με έδρα το Κλειστό της Νέας Ιωνίας, η περυσινή δοκιμαστική περίοδος έχει λήξει και όλοι στον σύλλογο πλέον κοιτάζουν να υλοποιήσουν το όραμα να ακουστεί και πάλι το μπάσκετ στο Βελεστίνο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο προπονητής του συλλόγου, που πέρυσι είχε μια εξαιρετική σεζόν στην Α2 με την Ιωλκία, αναφέρει: «Επειτα από μία ενδιαφέρουσα σεζόν στην Ιωλκία, είπα αμέσως «ναι» στο κάλεσμα του Αδμήτου, επιλέγοντας να βοηθήσω κι εγώ το όραμα των ανθρώπων που ασχολούνται με το σύλλογο, να ακουστεί ξανά το μπάσκετ στο Βελεστίνο.

Αναμφίβολα, η νέα σεζόν είναι απρόβλεπτη και το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε σε έδρα του Βόλου, ελλείψει κλειστού στο Βελεστίνο, δεν είναι σύμμαχος. Με αισιοδοξία όμως και όρεξη για δουλειά, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καταρχήν όμορφο μπάσκετ και στη συνέχεια να έχουμε μία καλύτερη πορεία από πέρυσι».

Πρόεδρος του συλλόγου και έμπειρος παράγοντας, έχοντας διατελέσει στο παρελθόν και πρόεδρος του Ρήγα Φεραίου, ο Στέργιος Καλόγηρος δεν κρύβει την επιθυμία του το Βελεστίνο να αποκτήσει το δικό του κλειστό γήπεδο μπάσκετ λέγοντας: «Σίγουρα φέτος η χρονιά προμηνύεται ιδιαίτερη, αλλά είχαμε αποφασίσει να ανεβάσουμε τον πήχη, όσον αφορά το οργανωτικό και προπονητικό κομμάτι καθώς και στην ένταξη μερικών παικτών από παραπάνω κατηγορίες, προκειμένου να βοηθήσουν με την εμπειρία τους «γηγενείς» παίκτες που έμειναν από το περσινό ρόστερ. Στηρίζουμε τον κόουτς Αναγνωστόπουλο, στηρίζουμε τους παίκτες μας και είμαστε σύμμαχοι της ιδέας του να βγει και πάλι στην επιφάνεια το μπάσκετ στο Βελεστίνο. Μακάρι, σύντομα και με ένα γήπεδο στην περιοχή μας».

Οι ανακοινώσεις – προσθήκες

Πρώτη μεταγραφή για τους κόκκινους του Βελεστίνου είναι ο 29χρονος σούτινγκ γκαρντ- σμολ φόργουορντ, Θέμης Καρανάσιος. Ο Καρανάσιος ξεκίνησε την καριέρα του στην Ακαδημία της Ολύμπιας Λάρισας από όπου και κατάγεται. Στη συνέχεια βρέθηκε σε ομάδες της Θεσσαλονίκης (ΓΣ Μενεμένης, ΓΣ Μακαμπή) ενώ τα τελευταία χρόνια φόρεσε τα χρώματα της Ιωλκίας, όντας κάποιες σεζόν και πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Πέρυσι στάθηκε άτυχος καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός τον άφησε εκτός παρκέ από τη μέση της χρονιάς και μετά. Φέτος, θέλει να επιστρέψει πιο δυνατός και να βοηθήσει με την εμπειρία του την ομάδα του Βελεστίνου, αποτελώντας μία πολύτιμη λύση στα χέρια του Βασίλη Αναγνωστόπουλου.

Επίσης, ο Βολιώτης πλέι μέικερ, Κώστας Κίτσιος, θα ενισχύσει τη νέα σεζόν τους κόκκινους του Βελεστίνου. Ο 36χρονος γκαρντ αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια στο Αρμένιο ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νίκη Βόλου.

Οι Βελεστινιώτες που δείχνουν ότι θέλουν να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους έντυσαν στα κόκκινα και τον Αποστόλη Βασδέκη κι έτσι με την προσθήκη του δυναμικού Βολιώτη πάουερ φόργουορντ – σέντερ (1.94 εκ.), ο Άδμητος δυναμώνει κατά πολύ την φροντ λάιν του.

Ο Βασδέκης προέρχεται από εξαιρετική σεζόν με την Ιωλκία στην Α2 ΕΣΚΑΘ, με την Ανόρθωση να συνεργάζεται με τον Άδμητο για την παραχώρηση του παίκτη για την τρέχουσα σεζόν.

Ο 26χρονος ψηλός που αρέσκεται να παίζει κι εκτός ρακέτας, ξεκίνησε την αγωνιστική του παρουσία στα παρκέ με τους Νέους Αθλητές, ακολούθως φόρεσε τη φανέλα της Νίκης στην Γ’ Εθνική ενώ συνέχισε σε ομάδες με πρωταγωνιστικό ρόλο, Ίωνα, Κένταυρο Ζαγοράς και πέρυσι στην Ιωλκία.

Αναμφίβολα, πρόκειται για έναν παίκτη με παραστάσεις σε ανώτερο επίπεδο και μπασκετική παιδεία με τους ιθύνοντες του Αδμήτου να ποντάρουν πολλά στην παρουσία του την ερχόμενη σεζόν.

Ο περσινός κορμός

O Αδμητος κράτησε τον βασικό κορμό του ρόστερ κι όπως έκανε γνωστό ο ιστορικός σύλλογος μπάσκετ του Βελεστίνου, με τα κόκκινα θα αγωνίζονται και τη νέα χρονιά οι Καρδουλάκης, Καλόγηρος, Ντόντος, Παπαδάμ, Καλύβας, Καρατσόλης, Καλύβας, Καραβασίλης, Μπρούσας καθώς και τα αδέρφια Χρόνη.

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου