ΜΠΑΣΚΕΤ

Αντίο στο όνειρο της Γ’ Εθνικής για την ομάδα της Αγριάς

αντίο-στο-όνειρο-της-γ-εθνικής-για-τη-4879

Η ομάδα της Αγριάς έδωσε αγώνα μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική μπάσκετ, αλλά θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στην Α1 Κατηγορία, μετά την ήττα από την ομάδα του Αμπελώνα με 67-54 στο Κλειστό των Φαρσάλων.

Οι Αγριώτες ως δεύτεροι στον πρώτο όμιλο της Α1 αντιμετώπισαν την δεύτερη ομάδα του δευτέρου ομίλου, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα απέναντι στους Λαρισαίους.

Αναφορικά με τον αγώνα, το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο και έληξε με 17-16 υπέρ του Αμπελώνα, ο οποίος οκτώμισι λεπτά πριν το ημίχρονο, με ολοκλήρωση αιφνιδιασμού από τον Αγαπίου, απέκτησε για πρώτη φορά προβάδισμα πέντε πόντων με 21-16, ενώ στα 7.37’ ο Ρόσσιος με 1/2 βολές (η πρώτη εύστοχη της Αγριάς στο ματς σε τέσσερις προσπάθειες, τη στιγμή που ο Αμπελώνας μέχρι τότε 6/6) σημείωσε το 23-20.

Ακολούθησε όμως ένα σερί 10-0 για τον Αμπελώνα ως το 18’, με την ομάδα του Γιάννη Στεργιόπουλου να παθαίνει καθίζηση και να μένει πίσω με 33-20. Αντέδρασε ωστόσο προσωρινά μειώνοντας σε 33-24, αλλά οι Λαρισαίοι πήγαν και πάλι με γκολ-φάουλ του Κοτσώνα σε διψήφια διαφορά με σκορ 36-24, που ήταν και το τελικό του πρώτου 20λεπτου, με τους Αγριώτες να έχουν χάσει επτά βολές (5/12) αυτό το διάστημα.

Στα πρώτα δυόμισι λεπτά του δεύτερου μέρους η Αγριά μάζεψε τη διαφορά με γρήγορο σερί 0-9 (36-33) και ξαναμπήκε στο ματς. Ωστόσο, ο Αμπελώνας πήρε βαθιά ανάσα από το τρίποντο του Σπυρόπουλου (39-33) και μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου έβαλε άλλους 13 πόντους, δεχόμενος έξι, με συνέπεια να ξεκινήσει το τέταρτο δεκάλεπτο στο +13 (52-39). Από την άλλη, η Αγριά έμεινε στο εξαιρετικό ξεκίνημα στην επανάληψη, αλλά αυτό δεν είχε διάρκεια.

Η διαφορά στη συνέχεια αυξήθηκε στους 17 (60-43), ενώ μετά τη μείωση στους δώδεκα (62-50) από την Αγριά ήρθε στο 1.45’ το τρίποντο του Σπυρόπουλου, το πέμπτο προσωπικό του στο ματς, να δώσει τη χαριστική βολή στο σύνολο του Γιάννη Στεργιόπουλου, που έτσι κι αλλιώς είχε λίγες ελπίδες για κάτι καλό με βάση τη μέχρι τότε εξέλιξη (65-50), ενώ το τελικό σκορ ήταν το 67-54.

Δεκάλεπτα: 17-15, 36-24, 52-39, 65-54

Διαιτητές: Πιτσίλκας – Ζαχαρής

Γ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ (Χατζιάρας) Μπαμπανάτσας 11(3), Τσακνάκης, Κυριακόπουλος 2, Κοτσώνας 14 (1), Αγαπίου 9 (1), Βλησσαρούλης Αποστολάκης, Κονδυλόπουλος 12, Παλάσκας 2, Τεκούσης Π., Σπυρόπουλος 17 (5), Γιοβανόπουλος

ΑΓΡΙΑ (Στεργιόπουλος): Σουλίνας, Καλογερόπουλος 16 (2), Καραμανλής 8 (1), Παλάσκας, Κόνιαρης, Διγενής 16, Κωστόπουλος, Αρχοντής, Μητρουλάς 3 (1), Ρόσσιος 1, Χαρχαρής 10

Ερχεται κρύο και βροχή…

Η ομάδα της Αγριάς μετά το τέλος του σαββατιάτικου μπαράζ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Σήμερα σε ένα παιχνίδι με ένα δύσκολο αντίπαλο προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Ενα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μας για την κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο. Συγχαρητήρια στον προπονητή μας που μέσα σε 18 ημέρες κατάφερε όσο μπορούσε να παρουσιάσει η ομάδα ένα ανταγωνιστικό σύνολο απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο.

Ευχαριστούμε τους φιλάθλους και τους χορηγούς μας για τη στήριξη τους όλη τη χρονιά. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αμπελώνα για τη δίκαιη νίκη του και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Συγχαρητήρια και στους διαιτητές του αγώνα για την άψογη διαιτησία τους. Συνεχίζουμε με υψηλούς στόχους για τη νέα χρονιά και ελπίζουμε του χρόνου να χαρούμε εμείς την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Υ.Γ. Οσοι προεξοφλούσαν τον διασυρμό μας στο σημερινό παιχνίδι ας τυλιχτούν απόψε το βράδυ, γιατί έχει κρύο και έρχεται βροχή…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου