ΜΠΑΣΚΕΤ

Πανηγυρίζει η Ανόρθωση

πανηγυρίζει-η-ανόρθωση-13543

Ανόρθωση και ΕΑΛ που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση σε 1ο και 2ο όμιλο αντίστοιχα της Α2 ΕΣΚΑΘ θα έδιναν αγώνα μπαράζ το ερχόμενο Σάββατο στα Φάρσαλα με τον νικητή να κερδίζει την άνοδο στην μεγαλύτερη τοπική κατηγορία και στην Α1 ΕΣΚΑΘ, αλλά…

Μετά από χθεσινή γραπτή επιστολή – δήλωση αδυναμίας συμμετοχής την ερχόμενη σεζόν στην Α1 από την ομάδα του Σπάρτακου Λάρισας, το πολυπόθητο εισιτήριο ανόδου πήραν και οι δύο ομάδες, με αποτέλεσμα το προγραμματισμένο μπαράζ να ακυρώνεται οριστικά από την ΕΣΚΑΘ.

Ηττήθηκε ο Ιωνας

Ο Κεραυνός ήταν η ομάδα που επικράτησε στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό παίδων Θεσσαλίας και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, επικρατώντας του Ίωνα με 94-70. Ο ημιτελικός διεξήχθη στο κλειστό των Φαρσάλων, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων και φυσικά ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν όμορφο θέαμα με τον Κεραυνό να μπαίνει δυνατά στον αγώνα και να παίρνει από νωρίς κεφάλι στο σκορ κλίνοντας το δεκάλεπτο προηγούμενος με +13(11-24). Την ίδια εξέλιξη είχαμε και στην συνέχεια με την Λαρισινή ομάδα να κατακτά τελικά την νίκη-πρόκριση με το σκορ να διαμορφώνετε στο τελικό 70-94. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με δυο παίκτες από κάθε ομάδα να είναι οι πρωταγωνιστές της συνάντησης , αφού σημείωσαν περισσότερους από τους μισούς πόντους των ομάδων τους. Συγκεκριμένα οι Πρέκας και Παλαμιώτης έβαλαν 36 από τους 70 πόντους του Ίωνα και αντίστοιχα Πανάγος και Μπόρσης, που ήταν και ο πρώτος σκόρερ του αγώνα , έβαλαν 55 από τους 94 πόντους του Κεραυνού. Στον μεγάλο τελικό ο Κεραυνός θα βρει μπροστά του τον Αίολο Τρικάλων που ήταν ο νικητής του άλλου ημιτελικού.

Ιωνας Βόλου – Κεραυνός Λάρισας 70-94

Δεκάλεπτα: 11-24, 33-52, 56-79, 70-94.

Διαιτητές: Ξέρας – Καρακώστας

ΙΩΝΑΣ: (Λ. Πρέκας) Δημόπουλος 2, Πρέκας 18, Τσελεπής 2, Παπαδούλης 2, Φώτογλου 6, Κοντοβάς, Πέτκογλου 5(1), Παλαμιώτης 18, Καραμπάτης 11(3), Γιαδίνης 6, Γάτος , Ραμάι.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ: (Κουτρούλης – Παππάς): Τζαλαβάρας 12, Νταμπούρας 2, Αλέξης 10, Κίτσιος 2, Γιακούλας 5(1), Γκουντόπουλος, Μπόρσης 36(2), Στραβοκώστας, Αργυρούλης 8, Σδούγκας, Μάννης, Πανάγος 19(1).

Μπαράζ για Αγριά

Το ερχόμενο Σάββατο 4/7 στο κλειστό γήπεδο Φαρσάλων έχει μπαράζ ανόδου η ομάδα μπάσκετ της Αγριάς διεκδικώντας άνοδο από την ΕΣΚΑΘ στη Γ΄Εθνική όπου ήδη έχει ανέβει ως πρώτος ο ΓΣ Αλμυρού. Η Αγριά B.C. ως δεύτερη θα διεκδικήσει άνοδο σε Εθνική κατηγορία κόντρα στον 2ο του άλλου ομίλου Αμπελώνα. Το μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική μπάσκετ Αγριά – Αμπελώνας θα γίνει το Σάββατο 4/7 στις 17:00 στο κλειστό των Φαρσάλων.

Οι όμιλοι στην Α1 ΕΣΚΑΘ της νέας περιόδου

Από την ΕΣΚΑΘ έγιναν γνωστές οι ομάδες που θα απαρτίζουν τους δύο ομίλους της Α1 κατηγορίας για τη σεζόν 2020-21. Κάθε γκρουπ έχει από 11 ομάδες, με αυτές της Μαγνησίας να έχουν τοποθετηθεί στο πρώτο. Αναλυτικά:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Αγριά ή Αμπελώνας, Νίκαια 2012, Ίωνας, Αιολικός Βόλου, Γ.Σ. Βόλου, Κεραυνός Λάρισας, Α.Ε.Β. Διμηνίου, Ελευθεριακός, Ανάληψη, ΕΑΛ , Ανόρθωση.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Γ.Σ. Σοφάδων, Α.Ο. Τρίκαλα, ΑΕΛ, Α.Ο. Καλαμπάκας, Φοίβος Λάρισας, Άρης, Μύτικας Λάρισας, Γ.Σ. Νίκαιας, Δαναοί Τρικάλων, Γ.Σ. Ελασσόνας, Νέος Κεραυνός Λάρισας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στο γραφείο της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΘ (Αθλητικό Κέντρο «Όλγα Βασδέκη», Μυτιλήνης-Χαλκηδόνας, Τ.Κ. 38446, Βόλος), το αργότερο μέχρι τις 17 Ιουλίου 2020 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους κανονισμούς της ΕΟΚ (άρθρο 29). Κάθε σωματείο μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα υποβάλει στην ΕΣΚΑΘ και το έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το κλειστό γήπεδο που προτείνει.

Τα άλλα μπαράζ

Για την ΕΣΚΑΘ υπάρχουν κι άλλες ημερομηνίες αγώνων κατάταξης μικρότερων ηλικιακά κατηγοριών που είναι:

Τελικός κορασίδων Θεσσαλίας

Ολυμπιακός Βόλου-Σπάρτακος Λάρισας

(Κυριακή 5/7 στις 18:00 στο κλειστό των Φαρσάλων)

Τελικός παίδων Θεσσαλίας την Κυριακή 5/7.

Ημιτελικοί Εφήβων Θεσσαλίας

Φαλώρεια – Ν. Κεραυνός

(Σάββατο 11/7 στο κλειστό του Παλαμά)

Τελικός Εφήβων Θεσσαλίας

Αιολικός – Νικητής Φαλώρεια – Ν. Κεραυνός

(Σάββατο 18/7)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου