ΜΠΑΣΚΕΤ

Έμαθαν ομίλους και αντιπάλους

έμαθαν-ομίλους-και-αντιπάλους-22618

Έμαθαν ομίλους και αντιπάλους

Τους ομίλους που θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά στα Εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ έμαθαν χθες από την ΕΟΚ οι ομάδες της Μαγνησίας. Η Νίκη Βόλου έχει κερδίσει άνοδο στη Β’ Εθνική, ο Ολυμπιακός Βόλου παρέμεινε στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, όπου ανέβηκε και ο ΓΣ Αλμυρού και περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει και τρίτη ομάδα από τη Μαγνησία στον όμιλο ελπίζοντας πως η Αγριά θα ξεπεράσει το εμπόδιο του ΓΣ Αμπελώνα (4/7 το μπαράζ στα Φάρσαλα) και θα τους ακολουθήσει.

Επίσης η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου ανέβηκε στην Α2 έμαθαν όπου θα αγωνίζεται στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μετά από κλήρωση για την ανακατανομή σωματείων σε Β’ Εθνική και Γ’ Εθνική Ανδρών όπως και στην Α2 Γυναικών διαμορφώθηκαν και οι όμιλοι.

4 όμιλοι στη Β’ Εθνική

Τέσσερις ομίλους, δύο των 14 και δύο των 13 ομάδων, θα έχει η Β’ Εθνική μπάσκετ την ερχόμενη σεζόν.

Η Νίκη Βόλου, τοποθετήθηκε στον τρίτο όμιλο της Β’ Εθνικής με τις εξής ομάδες να συμμετέχουν στο ίδιο γκρουπ: Δόξα Λευκάδας, ΓΣ Φαρσάλων, Πρωτέας Γρεβενών, Έσπερος Λαμίας, Αίολος Τρικάλων, ΣΚ Ιωάννινα, Μελίκη, Ίκαροι Τρικάλων, Ερμής Σχηματαρίου, ΑΚ Χαλκίδας, ΑΕΠΣ Μαχητές Πειραματικό, ΜΕΝΤ.

Εξι όμιλοι στη Γ’ Εθνική

Η ΕΟΚ χώρισε τη νέα Γ’ Εθνική σε έξι ομίλους, μετά τις αναδιαρθρώσεις που έγιναν στα εθνικά πρωταθλήματα λόγω της διακοπής που επέβαλε η πανδημία. Στο νότο θα υπάρχει ένας όμιλος με 12 ομάδες και δύο με 11, ενώ στον βορρά θα υπάρχουν τρεις όμιλοι των 11 ομάδων.

Στον τέταρτο όμιλο της Γ’ Εθνικής δεν έγινε κλήρωση και αποφασίστηκε να συμμετέχουν σ’ αυτόν οι: Ολυμπιακός Βόλου, ΓΣ Αλμυρού, Αναγέννηση Καρδίτσας, ΑΓΣ Ιωαννίνων, Τιτάνες Παλαμά, Φαίακας Κέρκυρας, ΓΣ Γομφοί, ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας, ΓΣ Αμπελώνα ή Αγριά (αφού εκκρεμεί ο μεταξύ τους αγώνας μπαράζ) και ο πρώτος και δεύτερος της ΕΣΚΑΒΔΕ η οποία πήρε απόφαση συνέχισης του πρωταθλήματος.

Η Α2 Γυναικών

Η ΕΟΚ ανακατένειμε με κλήρωση τις ομάδες στην Α2 Γυναικών μετά τις αναδιαρθρώσεις που έγιναν. Η Α2 Γυναικών θα περιλαμβάνει τέσσερις ομίλους, έναν με 12 ομάδες και τρεις με 11. Στον 3ο Όμιλο θα υπάρχει βολιώτικο ενδιαφέρον, καθώς στο πρωτάθλημα θα πάρει μέρος και η Νίκη Βόλου. Συγκεκριμένα θα μετέχουν οι ομάδες: Πιερικός/Άρχέλαος, Ολύμπια Λάρισας, Νίκη Βόλου, Φίλιππος Βέροιας, Απόλλων Πτολεμαΐδας, Λασσάνης Κοζάνης, Έσπερος Λαμίας, Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, ΜΕΝΤ, Αναγέννηση Ρυσίου και η πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου