ΜΠΑΣΚΕΤ

Πανηγυρίζουν Νίκη και ΓΣΑ

πανηγυρίζουν-νίκη-και-γσα-59264

Μέρα δικαίωσης των κόπων μιας χρονιάς ήταν η χθεσινή για τις ομάδες μπάσκετ της Νίκης Βόλου, αλλά και του ΓΣ Αλμυρού αντίστοιχα, καθώς η ΕΟΚ προχώρησε στην επικύρωση των βαθμολογιών και τη διαμόρφωση του μπασκετικού χάρτη της περιόδου 2020-21.

Από τη μία η Νίκη Βόλου, που βρισκόταν στη δεύτερη θέση του ομίλου της στη Γ’ Εθνική, ανέρχεται στη Β’ Εθνική κατηγορία, ενώ στη Γ’ Εθνική θα βρίσκεται ο ΓΣ Αλμυρού, που ήταν πρώτος στον όμιλο του στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Οι Αλμυριώτες τη νέα περίοδο θα συναντήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου, που παρέμεινε στη Γ’ Εθνική, αλλά και τον ΓΣ Γόμφων που ανέρχεται επίσης από την ΕΣΚΑΘ, ως πρώτη ομάδα του 2ου Ομίλου της Α1.

Η νέα Β’ Εθνική

Αξιοσημείωτο είναι πως στη νέα Β’ Εθνική, όπου ανέβηκε η Νίκη, θα συμμετέχουν συνολικά 50 ομάδες, δημιουργώντας τέσσερις ομίλους, ενώ μαζί με τους κυανόλευκους από τον τρίτο όμιλο την άνοδο πανηγυρίζουν ο πρωτοπόρος Αίολος Τρικάλων, ο 3ος ΣΚ Ιωάννινα, ο 4ος ΓΑΣ Μελίκης και ο 5ος Ικαροι Τρικάλων.

Σημειώνεται πως αν κάποια ομάδα από τις… 50 δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στην κατηγορία που έχει τοποθετηθεί, δεν θα αντικαθίσταται από ομάδα της επόμενης κατηγορίας, απλά θα προκύπτει κενό.

Η νέα Γ’ Εθνική

Στη νέα Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών, όπου θα βρίσκονται Ολυμπιακός Βόλου και ΓΣΑ, τα συνολικά 68 σωματεία θα είναι μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, και των 17 σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, τα 4 σωματεία που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και τα εξής 16 σωματεία: 3 από ΕΣΚΑ, 1 από ΕΣΚΑΝΑ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, 1 από ΕΣΚΑΗ, 1 από ΕΣΚΑΚ, 2 από ΕΚΑΣΘ, 2 από ΕΣΚΑΘ, 1 από ΕΚΑΣΑΜΑΘ, 1 από ΕΣΚΑΒΔΕ, 1 από ΕΣΚΑΣΕ, 1 από ΕΚΑΣΔΥΜ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΜ και 1 από ΕΚΑΣΚ. Οι όμιλοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής χωρίς αντικατάσταση.

Από την Α2 στην Α1

Από την Α2 στην Α1 τα εισιτήρια παίρνουν οι Χαρίλαος Τρικούπης και Διαγόρας Δρυοπιδέων. Στην Α2 ανδρών ανέρχονται τέσσερις ομάδες (Πανερυθραϊκός, Μαρούσι, ΠΑΣ Γιάννινα και Καβάλα), με την δεύτερη τη τάξει κατηγορία να έχει 18 ομάδες, ενώ στη Β’ Εθνική θα υπάρχουν 4 όμιλοι με 50 ομάδες, ενώ ανεβαίνουν 12 από το Νότο (Παλαιό Φάληρο, Ηλυσιακός, ΚΑΟ Κορίνθου, ΝΕΟ Ληξουρίου, ΑΕΝ Κηφισιάς, Άρης Νικαίας, ΕΦΑΟΖ, ΦΕΑ, Ερμής Σχηματαρίου, Ένωση Ιλίου, Αργοναύτης Ραφήνας και ΧΒΑ) και 10 από τον Βορρά (Αίολος Τρικάλων, Νίκη Βόλου, ΣΚ Ιωάννινα, Μελίκη, Ίκαροι Τρικάλων, Λεύκιππος Ξάνθης, Μακεδονικός, Πανσερραϊκός, ΜΕΝΤ και Ίκαροι Σερρών),

Η Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών ενιαία θα αποτελείται από 18 ομάδες.

Το γυναικείο

Στην Α1 Γυναικών το πρωτάθλημα πηγαίνει στον Ολυμπιακό. Η Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών ενιαία να αποτελείται από 14 ομάδες. Στην Α1 Γυναικών θα βρίσκονται 14 ομάδες, ενώ στην Α2 Γυναικών θα αγωνιστούν 43 ομάδες σε ομίλους που θα ανακοινωθούν. Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα από καμία κατηγορία, ενώ σε περίπτωση άρνησης ανόδου δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο Σωματείο.

Η Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών από 43 σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 21 σωματείων που παραμένουν, των 16 σωματείων που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα που δεν θα διεξαχθεί, των Πρωταθλητών ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη και θα συμπληρωθούν με τους 2ους της ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ.

ΓΣΑ: «Μέρα βαθιά χαραγμένη»

Αναφερόμενη στη χθεσινή ημέρα η Δ.Ε. μπάσκετ της ομάδας του Αλμυρού αναφέρει: «Είναι η μέρα που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων των φιλάθλων της πόλης του Αλμυρού. Είναι πιο σημαντική μέρα από την ίδρυση του τμήματος καλαθοσφαίρισης του ΓΣ Αλμυρού. Η ομάδα μας πανηγυρίζει την άνοδό της στην Γ’ Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του τμήματος καλαθοσφαίρισης.

Ηρθε το επιστέγασμα μιας προσπάθειας νέων ανθρώπων με μεράκι για το μπάσκετ, μιας παρέας νέων ανθρώπων που έχουν όλοι φορέσει τη φανέλα του ιστορικού μας συλλόγου και που πραγματικά αγαπούν και θέλουν να πάνε όσο πιο ψηλά γίνεται το μπάσκετ της πόλης του Αλμυρού.

Είναι η μέρα αφιερωμένη σε όλους αυτούς τους μεγάλους πρωταγωνιστές (προπονητή και παίκτες) που κατάφεραν να κάνουν το όνειρό μας πραγματικότητα. Πανηγυρίζουν όλοι οι πιστοί φίλαθλοι της ομάδας αλλά και οι επιχειρηματίες-χορηγοί της ομάδας που βλέπουν ότι η στήριξή τους άξιζε κι έπιασε τόπο.

Ολη η πόλη γίνεται μία ομάδα και πανηγυρίζει την ιστορική άνοδο της ομάδας μπάσκετ του ΓΣ Αλμυρού στην Γ’ Εθνική κατηγορία εν μέσω των δύσκολων καιρών που λόγω της πανδημίας που περνάμε…

Η Δ.Ε. του τμήματος καλαθοσφαίρισης θέλει να συγχαρεί όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας (προπονητή, παίκτες, φιλάθλους, χορηγούς και θέλει να δηλώσει ότι η ομάδα θα είναι πιστή στο ραντεβού της με την ιστορία και την άνοδο στη Γ’ Εθνική».

Η ανακοίνωση της ΕΣΚΑΘ

Στην ανακοίνωση της η ΕΣΚΑΘ σημειώνει σχετικά με τα νέα δεδομένα: «Το Δ.Σ της ΕΣΚΑΘ αποφάσισε την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων Ανδρών-Γυναικών της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου 2019-20. Η απόφαση αυτή παρά την σφοδρή επιθυμία του Δ.Σ να συνεχιστούν η Β’ και Γ’ Φάση του πρωταθλήματος Α1 Κατηγορία Ανδρών για να μην αδικηθεί κανένα σωματείο ήταν επιβεβλημένη:

Α. Από τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και την γνωμοδότηση τους ότι δεν εξέλειπε ο κίνδυνος μετάδοσης του Covid-19.

Β. Από την αβεβαιότητα για τον χρόνο που θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων σε κλειστά γήπεδα.

Γ. Από την απόφαση της Ε.Ο.Κ για την οριστική διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων και

την παρότρυνση της προς τις Ενώσεις να πράξουν το ίδιο. Δ)Από την αγωνιστική απραξία των τελευταίων τριών μηνών και τον κίνδυνο τραυματισμού των αθλητών. Ε)Και κυρίως από την ανησυχία μας για την υγεία των αθλητών-προπονητών-διαιτητών-κριτών-παραγόντων.

Η βαθμολογική κατάταξη των σωματείων είναι αυτή που διαμορφώθηκε μετά την τελευταία αγωνιστική πριν την διακοπή των πρωταθλημάτων. Διευκρινίζεται ότι σε πρωτάθλημα που ο αριθμός των συμμετεχόντων σωματείων είναι περιττός (όπως συμβαίνει στους ομίλους της Α2 Κατηγ. Ανδρών) και υπάρχουν σωματεία

που έχουν κάνει το ρεπό τους και άλλα όχι, η βαθμολογική θέση καθορίζεται από τον συντελεστή νικών που προκύπτει από την διαίρεση της βαθμολογίας που συγκέντρωσε κάθε σωματείο με τον αριθμό των αγώνων που έδωσε.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΝΔΡΩΝ ΑΡΘΡΟ 3ο: Καταργείται η Β’ Φάση που αναφέρεται για play-outs, play-offs.

Στην τελική Φάση θα συμμετάσχουν τα δυο σωματεία των δύο ομίλων. Ο τρόπος για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Ο πρωταθλητής της Α-1 ανέρχεται στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Σε περίπτωση ανόδου δύο (2) ομάδων από την Θεσσαλία θα ανέλθουν δύο ήτοι ο πρώτος κάθε ομίλου.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Από την Α1 θα υποβιβαστούν στην Α2 Κατηγ. δύο σωματεία, ήτοι το τελευταίο κάθε ομίλου.

Α2 ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓ. ΑΝΔΡΩΝ: Από την Α2 Κατηγ. Ανδρών θα ανέλθουν στην Α1 δύο σωματεία ήτοι ο πρώτος κάθε ομίλου. Από την Α2 Κατηγ. Ανδρών θα υποβιβαστούν δύο σωματεία, ήτοι το τελευταίο κάθε ομίλου».

Κοσμάτος: «Μεγάλη δυναμική ο κόσμος»

Για την άνοδο της Νίκης Βόλου ο προπονητής των κυανόλευκων Γιώργος Κοσμάτος επεσήμανε σχετικά σε δήλωσή του πως μεγάλη δυναμική δίνει ο κόσμος στην ομάδα για την οποία πιστεύει πως η νέα χρονιά θα τη βρει πιο δυνατή. Αναλυτικά: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που έθεσαν ψηλά τον πήχη της επιτυχίας και κατάφεραν να αναδείξουν την ομάδα της Νίκης Βόλου στην Β’ Εθνική κατηγορία. Τέτοιες συλλογικές προσπάθειες αποδεικνύουν ότι το όραμα και οι υψηλοί στόχοι, συνδυαζόμενοι από συστηματική δουλειά, αποδίδουν πάντα καρπούς.

Θα ήθελα να επιβραβεύσω αυτή τη συστηματική προσπάθεια των αθλητών, προπονητών και όλου του διοικητικού συμβούλιου. Να τους ευχαριστήσω, γιατί με αντιμετώπισαν με σεβασμό και εμπιστοσύνη, σε μία περίοδο που δεν ήρθαν άμεσα τα θετικά αποτελέσματα. Η μεγάλη δυναμική της Νίκης σίγουρα είναι ο κόσμος της. Φάνηκε και στα παιχνίδια έδρας και συγκεκριμένα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, που είχαμε 1500 κόσμο. Μαζί με τη διοίκηση και τον κόσμο η Νίκη θα τα πάει καλά και την επόμενη δύσκολη χρονιά. Φτιάχνοντας μία ακόμα καλύτερη ομάδα πιστεύω ότι ο κόσμος θα επιστρέψει ξανά στο γήπεδο και θα ευχαριστηθεί μπάσκετ».

Νάνης: «Η πιο δίκαιη απόφαση»

Ο προπονητής του ΓΣΑ Παναγιώτης Νάνης, στην πρώτη του χρονιά ως πρώτος προπονητής κατάφερε να πανηγυρίσει άνοδο, έχοντας ανανεώσει από την περασμένη Τρίτη τη συνεργασία του με την ομάδα του Αλμυρού. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχολίασε σχετικά: «Πάρθηκε η πιο δίκαιη απόφαση, μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό που δημιουργήθηκε, καθώς ακούστηκαν διάφορες προτάσεις. Ηταν το πιο λογικό και γι’ αυτό εισακούστηκαν οι δικές μας προτάσεις. Γενικά, όταν έχεις ολοκληρώσει τα 2/3 του πρωταθλήματος και συμβαίνει αυτό και δε μπορεί να παιχθεί η δεύτερη φάση, είναι το πιο δίκαιο, αυτό που έχουν δείξει ή ομάδες μέχρι τότε, να ανταμειφτεί ανάλογα. Θα προσπαθήσουμε τη νέα χρονιά να κάνουμε ότι καλύτερο στη Γ’ Εθνική. Θα προσπαθήσουμε, από τη στιγμή που και εγώ προσωπικά παραμένω στην ομάδα, να κρατήσουμε τον βασικό κορμό της, καθώς ούτως ή άλλως στηριχθήκαμε και φέτος σε γηγενείς παίκτες, νέα παιδιά. Οι αριθμοί έδειξαν ότι ήμασταν πολύ επιθετικοί, παίξαμε γρήγορο μπάσκετ και είχαμε αρκετά τρεξίματα, οπότε εκεί θα βασιστούμε και τη νέα χρονιά, στα ντόπια παιδιά, ενώ θα κοιτάξουμε να γίνουν και μία – δύο προσθήκες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου