ΜΠΑΣΚΕΤ

Το αντίο του Γιώργου Βλιώρα στον «αδερφό» του Δημήτρη Γκίμα

το-αντίο-του-γιώργου-βλιώρα-στον-αδερ-75180

Σε ηλικία 55 ετών έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο, ο Δημήτρης Γκίμας, ο οποίος επί μία πενταετία αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μπάσκετ και από το 1994-99.

Στον Βόλο ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς φιλίας, και έγινε αδερφικός φίλος του προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργο Βλιώρα, ο οποίος τον αποχαιρέτησε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας:

«Καλό ταξίδι αδερφέ…

Γέρο μου (απάντηση είσαι Γιώργο ) έφυγες νωρίς, αφήσαμε στην μέση μεγάλες συζητήσεις, αναλύσεις όπως αυτές που κάναμε στο δωμάτιο σε όλες τις αποστολές στα 5 χρόνια που είμαστε μαζί.

Από την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε μαζί στην προετοιμασία του Ολυμπιακού το 1994 ερχόμενοι και οι δυο με μεταγραφή γίναμε φίλοι, ΑΔΕΡΦΙΑ, μοιραστήκαμε τα πάντα, σκέψεις συναισθήματα, αποφάσεις που μας χαρακτήρισαν σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας. Πόσο τυχερός είμαι που σε γνώρισα που δεθήκαμε τόσο πολύ. Η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα να σου μάθω να τρως θαλασσινά στο Βόλο, κουράστηκα να χαμηλώνω την θέρμανση στο δωμάτιο γιατί πάντα ήθελες ζέστη, κουράστηκα να προσπαθώ να σε πείσω ότι υπάρχει κ η Ελληνική λαϊκή μουσική ΔΕΝ κουράστηκα όμως ποτέ να μιλάω μαζί σου για τα πάντα… Ησουν ο πρώτος που έμαθε ότι θα γίνω πατέρας, ήσουν μέλος της οικογένειας μου ήσουν πάντα εκεί σε όλα μου τα βήματα. Θα μπορούσα να γράφω ώρες γι’ αυτά που περάσαμε μαζί από την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε αλλά δεν έχει νόημα. ΑΔΕΡΦΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΕΓΙΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Καλό ταξίδι, για τον παράδεισο είμαι σίγουρος, η θέση που κατέλαβες στην καρδιά μου θα είναι για πάντα ΠΙΑΣΜΕΝΗ».

Συλλυπητήρια της ΕΣΚΑΘ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον πρόωρο χαμό του Δημήτρη Γκίμα, εξέδωσε και η ΕΣΚΑΘ, όπως και όλος ο μπασκετικός κόσμος της Ελλάδας, αποχαιρετώντας τον προπονητή του Φίλιππου Βέροιας. «Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην ομάδα του Φίλιππου Βέροιας, αλλά και στην οικογένεια και τους οικείους του, για τον αδόκητο «χαμό» του Δημήτρη Γκίμα.

Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί την «απώλεια» ενός τεράστιου εργάτη, ο οποίος είχε συνδέσει το όνομα του και με τον Θεσσαλικό χώρο τον οποίο υπηρέτησε ως παίκτης αλλά και προπονητής αναπτυξιακών τμημάτων για πολλά χρόνια, αφήνοντας το στίγμα του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου