ΜΠΑΣΚΕΤ

«Έφυγε» από τη ζωή πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου

έφυγε-από-τη-ζωή-πρώην-παίκτης-του-ολ-77597

Στο πένθος έχει βυθιστεί όλη η Βέροια και όχι μόνο στο άκουσμα της είδησης ότι έφυγε από τη ζωή ο κόουτς του Φιλίππου, Δημήτρης Γκίμας. Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 55 ετών και είχε σημαντική πορεία στον σύλλογο της Βέροιας, καθώς ήταν αθλητής του από το 1977 έως το 1994, όταν και πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ από το 1999 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Φίλιππου, καταφέρνοντας μάλιστα να την ανεβάσει στην Α2 κατηγορία μπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τον άτυχο Δημήτρη Γκίμα βρήκε στο σπίτι του ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του Φιλίππου, Ηλίας Λάζος που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ με τους διασώστες να διαπιστώνουν ότι πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Η Διοικούσα Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρει σε ανακοίνωση της: «Συντετριμμένη η οικογένεια του μπάσκετ αποχαιρετά τον προπονητή του Φίλιππου Βέροιας, Δημήτριου Γκίμα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών. Ο εκλιπών, είχε αγωνιστεί επί μία πενταετία και με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και συγκεκριμένα από το 1994 μέχρι και το 1999, όταν οι ερυθρόλευκοι συμμετείχαν στη Β’ Εθνική κατηγορία και ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με την πόλη του Βόλου. Η Διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 και η Διοικούσα Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Βόλου, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ομάδα του Φίλιππου Βέροιας».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Διοίκηση μπάσκετ της Νίκης Βόλου, αναφέροντας:

«Καλό ταξίδι Δημήτρη Γκίμα!

Πραγματικό σοκ προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού χαμού του προπονητή του Φιλίππου Βέροιας, Δημήτρη Γκίμα.
Ο coach Γκίμας υπήρξε ένας τίμιος και γνήσιος άνθρωπος με τεράστια αγάπη για το μπάσκετ, υπήρξε η σημαία του μπάσκετ στην πόλη της Βέροιας και για εμάς στην Δ.Ε. της Νίκης Βόλου ένας πραγματικός φίλος.
Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Καλό ταξίδι coach…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου